15 Haziran 2014 Pazar

Günah Prensi-Nicole Jordan


Orjinal Adı:  The Prince of Pleasure
Edisyon Adı: Günah Prensi
Yazar :  Nicole Jordan
Goodreads Puanı :5/3,91
Puanım :5/4,5


Bir serinin daha sonuna geldik. Bu serinin yayın süresi çok uzun zaman tutsa da Nicole Jordan'ın kalemini ayrı bir severim.
Notorious Serisinin son kitabı olan Günah Prensini severek okudum. Yazarın aşk ve erotizmi harmanlayarak yazdığı bu kitabı da çok sevdim.Bu kitabın teması ihanet üzerine kurgulu idi.Umarım yazarın diğer kitaplarını da yayın evi bir an önce yayına hazırlar. Zira ben bu yazara yayın evinin haksızlık yaptığını düşünüyorum.

Günümüzde yayınlanan çoğu Erotik romans serisini sollayacak bir yazar Nicole Jordan. Ama yayın evi mesela pek de beğenilmeyen Maya Banks'ın Ateş serisinde çok ısrar edecek kadar Nicole Jordan'da ısrar etseydi daha isabetli bir karar vermiş olurdu.

Çünkü erotizmi en uçlarda yaşattıran bu yazar aşkı kesinlikle es geçmeden adeta yaşattırıyor.
Serinin ilk kitabı Ahlaksız Teklif ile başlayan bu seri Günah Prensi ile sona ermiş bulunuyor ve ben nedense serinin ilk kitabını en sevdiğim Notorious Serisi olarak kenara ayırıyorum. Hoş bu kitap serinin sansürlü tek kitabı olsa da benim için yeri ayrı oldu.

Gelelim Günah Prensi'ne;


Bu seri Napolyon zamanında geçiyor. Napolyon'un iktidardan düşme zamanlarında. Notorious Serisinin tümünde casusluk temasının olduğunu söylemeliyim..Romandaki kahramanımız serinin ilk kitabında geçen Kont Clune diğer yeni adı ile Günah Prensi Marki Dare Wolverton..Serinin en beğendiğim erkek karekteri Damien Sinclair yani Lord Sin ile Vanessa yüzünden düello yapan Kont Clune. Kadın kahramanımız ise Napolyon zamanında İngiltere'ye kaçmak zorunda kalan asilzade Fransız Julienne Laurent..Şu an aktristlik yapıyor ama yedi yıl öncesinde annesi ile birlikte bir şapka dükkanı işleterek hayatını kazanırken kader onları bambaşka kulvarlara sokuyor. Dare ile aralarında bir gönül ilişkisi oluyor fakat Dare'in dedesi bu ilişkiyi asla onaylamıyor. Onaylamak ne demek bu ilişkiyi baltalamak için  Julienne'yi vatan hainliği suçlaması ile iftira atacak kadar ileri gidiyor.
Hatta daha da ileri gidiyor bunu kitaptan öğrenin diyorum. Vee bizim aşıklar gizlice yaptıkları nişanı çok kötü bir şekilde bozduktan sonra yolları yedi yıl sonra tekrar kesişiyor..

Artık Dare sosyetenin Günah Prensi olmuş tensel zevkler ile ahlaksızlıklar ile adı anılır olmuş bir zamparadır. Büyükbabası ölmüş umurunda olmayan ünvan ona geçmiştir.
Julienne ise şöhret merdivenlerini hızla tırmanan bir aktris olmuştur. Dare'den ayrıldıktan sonra başına gelenler ve annesini kaybetmeye başkalarının hayatını canlandırarak dayanmıştır. Şimdi para kazanma zamanıdır. Hayatına devam ederken tekrar karşılaştığı Dare ile aralarında bir nevi savaş başlar.Dare ile Julienne arasında bir iddia oluşur.Birbirlerine diz çöktürmek Dare onu  herkesin önünde metresi olarak kazanacağını ilan eder. Julienne'de bunu asla olamayacağını..

Fakat bu iddia sonradan serinin diğer kitabından tanıdığımız Lucian Wycliff'in ricası ile  uluslararsı bir haini yakalamak için birlikte çalışmaya dönüşecektir...Serinin diğer kahramanlarından Damien Sinclair ve Vanessa Lucian Wycliff ve eşi Brynn'da vardı. Onları romanın sonlarına doğru görmek güzel oldu..

Kısaca konusundan bahsettiğim bu romanı severek okudum ama kitap da bariz imla hataları çeviriden olup olmadığını bilemesemde son kontrolü yapılmamış gibi duruyordu. Fakat kitabı okurken hikaye aktı gitti nasıl bitirdiğimi anlamadım.

Bu yazarı daha sık okumak istediğimi belirtmek istiyorum. Bence Sylvia Day'den de eotizmi aşk ile daha iyi işliyor Nicole Jordan umarım bu isteğimizi dikkate alır yayın evi..
Aşk,Historical,Erotizm'den hoşlanıyorsanız bu kitap tam da size göre..Tavsiyemdir..

Notorious Serisi:
1. Seduction ( 2000 )Ahlaksız Teklif
2. Passion ( 2000 ) Tutku Mevsimi
3. Desire ( 2001 ) Arzunun Kıyısında
4. Ecstasy ( 2002 ) Şehvetin Esiri
5. The Prince of Pleasure  ( 2003 ) Günah Prensi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder