16 Haziran 2015 Salı

Beni Baştan Çıkar-Sylvia Day


Orjinal Adı : A Passion For Him
Edisyon Adı : Beni Baştan Çıkar
Yazar : Sylvia Day,
Çeviri : Selim yeniçeri
Yayınvi : Pegasus Yayınları
Goodreas Puanı : 5/3,88
Puanım : 5/4
Dört kitaplık  Georgian serisinin üçüncü kitabı idi Beni Baştan Çıkar. Historical,Aşk, Erotizm, Casusluk temalarında işlenmiş güzel bir romandı.Romanı okurken sıkılmadım elbette ancak yazar kendini biraz tekrarlamaya mı başlamış ne. Serinin ilk iki romanını daha iyi gibi geldi bana. 
Erkek kahramanımız bu sefer bir çingene idi. Bu bakımdan aklıma Lisa Kleypas geldi. Ancak onun çingene kahramanlarını daha çok beğenmiştim.


Bizim kahramanımız da gizemli idi..Kadın kahramanımızın çocukluk aşkı idi. Yıllar önce ortadan kaybolurken ardında kırık bir kalp bırakmıştı. 
Kadın kahramanımız ise ünlü korsanımı St.John'un baldızı idi. Maria'nın kız kardeşi Amelia..Mara'nın değerlisi Amelia ablasına göre oldukça korunaklı bir hayat sürüyordu. Yıllar önce kavuşamadığı ilk aşkı Colin Mitchell'i hiç unutamamıştı. 


Başkasına aşık olamıyordu.Dönemin yakışıklı lordu Lord Ware ile nişanlanmak üzere idi. Aralarında çok güzel bir dostluk varsa da aşk yoktu. Birgün aşık olmayı umuyordu.
Maskeli bir baloda karşılaştığı gizemli bir erkeğe duyduğu hisler çocukluk aşkına duyduğu hisler kadar kuvvetlidir. Aşk değilse bile hissettiği çekimin peşinden gitder.Ödeyeceği bedeli düşünmeden..
Colin Mitchell ise kendini sevdiği kadına layık görmemesi ve yükselme hırsı yüzünden Amelia'nın hayatından çıkar..Şartlar kendisini deniz aşırı ülkelerde casusluk yapmaya çeşitli entirakalrın içine girmeye zorlar. Sonunda çok zengin olur. Ancak başındaki belalarda kurtulması o kadar da kolay olmayacaktır. 


En azından Amelia ile hesaplaşması onu çok zorlayacaktır. Tek güvendiği şey aralarındaki yıllar önceki çocuksu aşklarıdır. Fakat ikisi de büyümüş birer yetişkin olmuşlardır. Amelia'nın affetmesi çok zordur... 


Güzel ancak okurken bir şeyler eksik idi. Severek okusam da tekrar okuyacağım kitapların arasına giremedi ne yazık ki.
Ancak historical roman severlerin beğenerek okuyacağı bir roman...Sylvia Day'in kendine has stili ile kurguladığı bu romanı hayranları çok sevecekler...

Georgian Series 
1. Ask For It (2006) Arzulanan Kadın 
2. Passion for the Game (2007) Tutku Oyunları
3. A Passion for Him (2007) Beni Baştan Çıkar 
4. Don't Tempt Me (2008)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder