24 Temmuz 2013 Çarşamba

Ruhundaki Zehir İle Yüzleş-Tess Gerritsen



Kitap Adı: Ruhundaki Zehir İle Yüzleş
Yazar Adı : Tess Gerritsen
Yayın Evi : Martı Yayınları
Çevirmen : Laden İldeniz
Sayfa Sayısı : 309
Goodreads Puanı :5/3,65
Puanım : 5/3,5


Arka arkaya bu ara Tess Gerritsen kitabı okudum..Sanırım polisiye roman okumayı çok özlemişim bu romanı da çok beğendim.Ama diğer romanlarından daha durağan olsa da daha derin bir konusu vardı..Bilinmeyen bir uyuşturucu türünden  ölen insanların konusunu işliyordu..
Yine çok güzel bir film olacak konusu vardı aksiyon sahneleri müthiş idi..Bu konuya bir de güzel bir aşk işlenmişti..Kısaca kurguyu beğendim..Kitabın ortalarından sonra katili en zayıf ihtimal verdiklerimden biri çıkarak beni ters köşeye yatırdı..


Romandaki kahramanlarımızın biri Adli Tıp uzmanı  Kat Novak diğeri de ünlü ilaç şirketinin sahibi idi..Adam Quantrell..Bu iki kişi de birbirlerine oldukça zıt karakterde yaşam tarzları farklıdır..İkisi de ik evliliklerinden pek de mutlu olamamışlardır..Evliliğinden oldukça yara olmuş olan Kate yeni bir ilişki istememektedir..Adam ise uzun zamandır sosyetik bir güzelle arkadaşlık yapmakta ama yakınlaşmaya hala kararsızdır..


İşte bu ikilinin yolları bir gece ölü bulunan bir genç kızın yüzünden kesişir..Çünkü otopsisini yaptığı genç kızın avucundan Adam'ın telefon numarası çıkmıştır..Adam altı aydır evde kaçan  olan üvey kızını aramaktadır..Ölü bulunan genç kız bilinmeyen bir uyuşturucu ile ölmüştür..Adam'ın firması da yeni bir ağrı kesici ilacın deneylerini yapmaktadır..Arka arkaya aynı benzer ölümler olması ile soruşturmanın rengi değişir..
Ölümlerin henüz piyasaya sürülmeyen ve araştırması yapılan ilacın ham maddesinde yapıldığını gören Adam Kat ile işbirliği yapmaya karar verir.Hem de kızını arayacak hem de bu ölümlerin arkasındaki sır perdesini de aralayacaktır..

Araştırmalarında ikiside birbirlerini daha da yakından tanımaya ve anlamaya başlarlar..
Kate'in Adam'ın zenginliği hakkındaki ön yargısını kırmak Adam için oldukça zor olacaktır..Ayrıca bu önyargıya da İsabel'in katkısıda epeyce güçlü olacaktır..Soruşturmalarını yaparken Kate'in saldırıya uğraması işleri daha da kızıştıracaktır..

Güzel bir Gerilim ve polisiye romanı idi..Aşk temaları ile de süslenmişti..Yazarın takipçileri bu romanı sönük bulabilse de yinede okunmaya değer bir hikaye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder