13 Haziran 2016 Pazartesi

Karanlığın Gizli Öpücüğü - Christina Courtenay



Orijinal Adı :The Secret Kiss of Darkness
Edisyon Adı : Karanlığın Gizli Öpücüğü
Yazar : Christina Courtenay
Çeviri : Fulya Borvalı 
Yayınevi : Agapi Yayınları
Goodreads Puanı :5 / 3,70
Puanım : 5/4,5



Uzun zamandır kitap okurken odaklanma ve adaptasyon problemim olduğu gerçek  elime aldığım kitap ilgimi çekmiyorsa sıkılıp bırakıveriyorum. Eski hızımı özlüyorum ama ..
  Blogu okuduğum kitapların notunu tutmak için kullanmak için açmıştım. O yüzden dikkatimi çeken sevdiğim romanların yorumlarını yapmak daha iyi olduğunu düşünüyorum...
Bugüne kadar bloguma gerekli sabrı gösterip takip etmeye devam eden arkadaşlara çok teşekkür ederim..
Gelelim son okuduğum romanıma..


Karanlığın Gizli Öpücüğü;


Tanıtım;

Kayla, bir müzayedede 18. yüzyıla ait bir portreyi satın aldığında, kendisini iflasa sürüklediğinin ve başının belada olduğunun farkındadır. Ancak onu daha büyük bir bela beklemektedir. Üstelik, aklını kaçırdığını düşündürecek kadar büyük bir bela; Jago! Kaçakçı Jago Kerswell, Leydi Eliza Marcombe ile geçirdiği dakikaların tehlikeli olduğunu bilmektedir. Fakat onunla olabilmek için her türlü riski göze alacaktır. Aşklarının üzerinden 200 yıl geçmiştir ama Jago'nun Eliza'dan vazgeçmeye niyeti yoktur ve bu uğurda Kayla'yı delirmenin eşiğine getireceğini bilse de, ondan yardım istemeye kararlıdır. Bu yardım Kayla'yı çıkmaza sokar. Bir tarafta nişanlısı Mike, bir tarafta ölümsüz bir aşk. Bir de üzerine çingenenin kehanetleri... Ancak Kayla uzattığı yardım eli sayesinde ölümsüz aşkına giden yola çıktığından habersizdir.



Kitapyurdu'nda dolaşırken ilgimi çeken bir kitap oldu Karanlığın Gizli Öpücüğü'nü rastlantı sonucu gördüm. Agapi yayınlarından çıkan bu kitabın konusunu çok beğendiğim için hiç tereddüt etmeden aldım..
Christina Courtenay'ın kitabı ülkemizde  ilk defa çıkıyor . Karanlığın Gizli Öpücüğü Amazon'da  üç kitaplık bir seri olarak görünüyor. Goodreadste de ise İki kitaplık bir seri olarak.. Kitabı okuduktan sonra Goodreads'teki sıralama aklıma daha çok yattı zira The Soft Whisper of Dreams olarak görünen ikinci kitap ta The Secret Kiss of Darkness 'in kadın kahramanı Kayla'nın arkadaşı Maddie'nin hikayesi var..Yayınevi hangi sıralama da yayınlarsa yayınlasın bu yazarı takip edeceklerimin arasına aldım.




Kayla Sinclair ortağı olduğu hukuk firmasında patronu olan Mike Russell ile   evlenmek üzeredir kendisine miras kalan parayı kendisine bir müzayedeye katılarak bir tablo almak istemiştir. 
Ancak müzaayyede görüp büyülendiği bir tabloyu almak ona hem ek  maddi ve manevi  külfet yükler..

Tabloda resmedilen erkek ise Jago Kerswell 18 Yüzüyılda yaşamış bir kaçakçıydı. 

Onsekizinci yüzyılda  Devon,da yaşayan  Jago Kerswell damarlarında asil kan pompalanıyordu kendisinin Lord Marcombe'nin gayri meşru oğlu olduğunu bilse de bir beyefendi olduğunu biliyordu.  Jago'yu  güzel bir çingene bir kadından olan oğlunu  görünüşte halkın içinde gayrimeşru çocuğunu kabul etmiyorsa da o  yine de kibirli Lord Marcombenin, oğluydu. Babası Lord Marcombe'nin onu desteklemesine engel değildi.  
Jago hayatının en büyük hatasını ağabeyi Lord John'un karısı Eliza'nın teklifini kabul ederek yapar. Belki de bu hayatının en güzel aşk dolu hatasıydı...Eliza Lord John Marcombe'nin ikşnci karısı olmuştur. Fakat kocası onunla olmak yerine Londra'da aktrist sevgililerinin yanında zaman geçirmekte karısına pek de değer vermemektedir. 
Aralarında sıra dışı sonsuz ve tutkulu  bir aşk doğar. İkisinin de en mutlu olduğu an gizli ücra yerlerde birlikte oldukları değerli zamanlardır.


Fakat hesaba katmadıkları Lord John'un kısır olduğunu fark etmesidir..Bu aşıklar için kötü zamanların Uzun ayrılıkların adeta başlangıcıdır...

İşte Kayla'nın satın aldığı tablodaki Jago Kerswell'in hikayesi kısaca işte budur..


Ama bu tabloyu yapan ressam Eliza'nın tablosunu yapmıştır.. Kayla evine astığı Jago'nun tablosunun onunla konuşmaya başlaması ile sıra dışı günler geçirmeye başlar.Sonsuz yalnızlığa mahkum olan Jago çingene atalarının yardımı  büyü ile tabloda kalmış yanında sonsuz aşkı Eliza'yı istemektedir...
Kayla'dan Eliza'nın tablosunu bulmasını ister.


. Kayla, yalnızlık ve pişmanlık dolu bir sonsuzluğa mahkum Jago'nun büyüsünü bozmak iki sevgiliyi tabloda olsun birleştirmek için kendini bir  arayışta bulur . Henüzkaderi ile yüz yüze gelmek üzere olduğunu Kayla fark etmez , inanılmaz derecede çekici Wesley Marcombe, Jago'nun  soyundan olduğunu ...Kayla'nın yaptığı araştırmalar sonucu yolu Devon'da yaşayan Jugo'nun torunlarından Wesley Marcombe'ye kadar yolu uzanır..


Asıl amacını belli etmeden görüşmek tablonun onda olup olmadığını anlamak üzere gider..
Jago'nun çoğu özelliklerini taşıyan karizmatik Wesley'den etkilenmesi uzun sürmez...
Wesley'den Kayla'dan çok etkilenmiştir.Başından geçen kötü bir evlilik yüzünden kalbinin kapılarını aşka kapatmıştır. Tek sevdiği küçük kızı Nell'dir.

Fakat boşandığı eşinin ona yeni sürprizleri vardır...

Daha fazla konudan bahsedip okuma zevkinizi bozmak istemiyorum..
Karanlığın Gizli Öpücüğü, okuyuculara  21.Yüzyıl ve 18.Yüzyılda yolculuk yaptıran,heyecanlı,gizemli bir gotik roman tadında.. Aşkın sihri ve hikayenin gizemini çok sevdim...
Aşk,Historical,Gizem ve sır konularını gotik temalarını da seviyorsanız ;


Kayla ve Eliza gibi güçlü kadın Jago ve Wesley gibi dayanılmaz karşı konulmaz erkek kahramanları seviyorsanız hiç kaçırmayın 

Biraz daha değişik bir hikaye okumanın zamanı gelmiştir. Ne dersiniz?


Marcombe Hall Series
The Secret Kiss of Darkness  Karanlığın Gizli Öpücüğü 
The Soft Whisper of Dreams




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder