9 Aralık 2011 Cuma

Serseri Kalbim-Julia London

Serseri Kalbim- Julia London


THE ROGUES OF REGENT STREET Serisinin 3.kitabı..Serseri Kalbim bitti..Çok beğendiğimi belirtmeliyim..Serinin diğer kitapları Tehlikeli İlişkiler ve Zalim Cazibe'den konusu çok daha değişik idi..

Regent Serserileri derneğinin yaşayan 3.üyesi olan Arthur Christian en mazbut,en duygusal belki de en amaçsızı idi arkadaşlarına göre..Ölen arkadaşları Phıllipin düelloda öldüren Adrian Spencer kadar etkilenen duygusal bir adamdı....Sutherland Dükü'nün ikinci oğlu idi..Bir asilzadenin ikinci oğlu olmak demek gölge de kalmak demekti..Dük hiç bir zaman olamayacaktı..Sevdiği kadın Portia işte bu yüzden onu yarı yolda bırakarak başka bir asilzade ile evlilik yolunu seçerek..Onu parçalara ayırmıştı..37 Yaşındaydı ve artık pek bir şeye inancı da kalmamıştı...Ama yanılmıştı hayat çok değişik olaylara gebe idi..

Ölen arkadaşının zamanında İskoçya'da yaptığı yatırımlar yüzünden İskoçya'ya gitmesi sanki de kaderin bir oyunuydu..

O sırada İskoçya'da yaşayan yeni dul kalmış olan İskoçya'lı Kerry McKinnon'da topraklarının elinden gitmek üzere olduğunu öğrenmişti...Dindar bağnaz annesi onu yanına çağırıyordu..Bu günahkar yaşamdan sıyrılmasını öğütlüyordu!!!..Ölmeyi tercih ederdi yine de gitmezdi..Çünkü merhum kocasıyla annesinden kurtulmak için evlenmişti..Evliliği ilk zamanlarda iyi gibi gitsede kocası hastalandıktan sonra ona yıllarca bakmış kısaca kocası için de her türlü fedakarlığı yapmıştı.Ama o da değerini bilmemiş ona dünya kadar borç bırakarak göçüp gitmişti..

Kerry çiftliğini kurtarmak Arthur ise arkadaşının mallarında çıkan sorunu halletmek için yola çıkar ve yolları ıssız İskoçya topraklarında kim olduklarını bilmeden kesişir..

Karşılaşmaları çok çarpıcı Trajikomiktir..Yolda karşılaşmaları ile sayısız zorluğun ve maceranın içine girmeleri aralarıında çakmaya başlayan kıvılcimlar ile çok çarpıcı bir hale gelir.Birbirlerinden o kadar etkilenirler ki ayrılamazlar..Arthur Kerry'nin kim olduğunu anlasa da sorununu çözmeden kim olduğunu söylemez..Ama bu sonradan başına büyük bir iş açacaktır..Sonunda birlikte Kerry'nin çiftliğine varmayı başardıklarında ise birbirlerine delice aşık olduklarını ikisi de idrak etmişlerdir..
Arthur Kerry sayesinde bedenen çalışmanın bir işe yaramanın sabahları kalkmanın bir manası olduğunun ne demek olduğunu kısaca hayatının bir manası olduğunu keşfeder..Bu güzel İskoçyalı onu büyülemiştir..Bu güzel İskoç dulun kendi sınıfından olmadığını bilse de ondan kopmak çok zor gelmeye başlar..Kerry'nin doğallığının,yapmacıksızlığının anlamını onun ruhunun ve fiziki güzelliğnin sadeliğinin esiri olur..Kerry ilk defa bir erkeğe duyduğu yoğun duyguların şaşkınlığı içindedir..

Bu iki aşık verecekleri ağır sınavlardan habersiz birbirlerine çılgınlar gibi aşık olurlar..Asıl mücadele yeni başlamıştır..

Daha fazla anlatıp da okuma zevkinizi kaçırmak istemiyorum..Julia London'un kaleminin güzelliğine bayıldım..Çok çok etkilendim..Bence serinin en güzel kitabı idi..Yazarın her bir kitabını okuduğundan bir öncekinden daha çok beğeniyorum..
İnanılmaz duygu yoğunluğu duru bir anlatımı var yazarın...

Hala okumayan var ise TAVSİYE EDERİM..Ama sıra ile çünkü birinci kitaptaki Adrian Spencer ve İkinci Kitaptaki Jullian Dane'de vardı bu hikayede eşleri ile birlikte..Sanırım dördüncü kitap ise Jullian Dane'in sabık kız kardeşi Sophie Dane ile ilgili asıl ben onu merak ediyorum..Martı yayınlarından ricamız arayı daha fazla açmamaları....

Serinin Kitapları:
1.Tehlikeli İlişkiler
2.Zalim Cazibe
3.Serseri Kalbim..
4.Kitapta En kısa zamanda buluşmak istiyoruz!!..Martı Yayınları!!!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder