3 Mart 2012 Cumartesi

Demir Gül - Marsha Canham



17 Yüzyil başlarinda Ingiltere-Ispanya savasi zamaninda gecen müthis bir korsan hikayesi.Demir Gül sıradisi insanların sıradisı hikayeleri. 17 Yüzyıl korsanlarinin inanilmaz agir şartlarda hayatlarini sürdürmeleri,kendi kanunlarini koyup kendi kanunlarını uygulamalari. Bu sartlarda yasayan Korsanlar Krali Simon Dante'nin kızi Juliet Dante'nin bir erkek gibi Demir Gül'ü kaptani olmasi bunu büyük bir basari ile yapmasi ve hayatini diledigi gibi yaşamasi. Kralin elcisi Harrow Dükü Varian St.Clare'i esir almasi ve aralarinda çakan kıvilcımlar.Tarihi dekoru icinde büyüleyici atmosferinde Cok etkileyici bir romandi. Keske serinin ilk romani Simon Dante'nin hikayesini okuyabilseydim ki bu şu an mümkün gözükmüyor çünkü bu kitabın telif haklarını hangi yayınevi aldı belli değil ne yazık ki..
Virginia Henley'in tarihi kurgudaki basarısi kadar başarıli bence Marsha Canham müthiş bir yazar bu okuduğum ikinci eseri.Benim Ebedi Aşkım kadar basarıli Demir Gül donemi yazar o kadar güzel canlandırmıs ki birebir yasamış gibi hissediyorsunuz okurken.
The Dante Prates serisinin ikinci kitabi Demir Gül ilk kitapta Korsanlar Krali Simon Dante'nin hikayesi var. Okudugum ikinci kitapta ise bu kurt korsanın kızi Julliet Dante'nin hikayesi Üc kardesten kiz Juliet'tir. En az agabeyleri Gabriel ve Jonas kadar gözüpek acımasiz idi. Erkek gibi yetistirilmış olup bir kac gönül macerasida yaşamısti.

Evet kadin kahramanimız bakire degil. Erkek kahramanimız Varian  St Clare ise Yakısikli bir Dük olup Ingiltere Krali tarafindan kurt korsan Simon Dante ile görüsmesi icin gönderilmiş bir elcidir. Ama rastlanti sonucu Juliet onu Ispanyollardan kurtarip babasi ile görüsmesi icin daha elverişli bir  zemin olusturacaktir.
Ikilinin karsılasmalari,carpismasi müthiş idi. Juliet etkilenmemek için ne kadar çaba gösterirse göstersin bu yakışıkli ve kibirli dükten gün geçtikce daha cok etkilenir. Dükümüz Varian ise annesinin buldugu renksiz kizlardan biri ile evlenmeden önce denizlere acılip son bir macera yaşamak isteyen ailenin üçüncü oglu olmasina ragmen ağabeylerinin arka arkaya ölümü ile ünvan bir anda ona kalmistir. Orduda yıllarca çalismis bir kılıç ustası olup Juliet gibi bir kadin ile hic karşılaşmamistir. Birbirlerinin hayatlarıni derinden etkileyecek bu iki kisinin bu kadar farkli ortamdan olup birbirini cekmemesi olamazdi zaten.Dönemi yazar o kadar güzel canlandirmis ki,hele o korsan gemilerinin savaslarini cok güzel anlatmisti kendimi Erroll Flynn'ın korsan filmlerinden birini izliyor sandim.

Güzel degisik bir roman okumak istiyorsaniz bence Demir Gül çok iyi bir secim.Bu sıradışı yazarı okumak için daha çok bence beklemeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder