13 Mart 2015 Cuma

Şeytanın Kolyesi- Kat Martin



Orjinal Adı : The Devil's Necklace
Edisyon Adı : Şeytanın Kolyesi
Yazar Kat Martin
Çeviri: Gizem Muştu
Yayınevi : Nemesis Kitap
Goodreads Puanı :5/3,90
Puanım :5/5

Kolye serisinin ikinci kitabı kolye sahibine büyük bir mutluluk mu ?trajedi  mi getirecek?
Grace Chastain, o gerçek aşkı bulmak umuduyla en iyi arkadaşı Tory Easton tarafından  bu inci elmas karışımı kolye verildi. Grace aşkı mı bulacak? bir dram mı yaşayacak?

Çok severek okuduğum bir hikaye ve  Kat Martin kesinlikle favori yazarlarımdan oldu. Çok akıcı yazdığı gibi çok kuvvetli bir kalemi var yazarın. özellikle duyguları çok güzel yaşatırcasına hissettiriyor.Çeviri de iyi idi.. Bir kaç yerde önemsiz bir kaç şey dışında hiç rahatsız olmadan okudum. Bayıldım hikayeye.


Yazarın bundan önce baka bir seriden olan Kalpten Kalbe isimli kitabı çıkmıştı. Nedense o kitaba ısınamamıştım ama bu kitap yazarın çok sevdiğim Kara Melek kitabı kadar etkiledi beni.    
Serinin üçüncü ve son kitabını merak ile bekliyorum..


Şeytanın Kolyesi Napolyon'un Fransa'da hükümdar olduğu Fransa,İngiltere savaşı zamanın da geçiyor. Savaşların,casusluk hikayelerinin bolca olduğu bir dönem.Avrupa Napolyon'un gücünden  yaka silkmiş.. Özellikle İngiltere ve Fransa  arasında her yönden muazzam bir savaş var. Casusluk en revaçta olan bir meslek . Kimin ne olabileceği ne yapabileceğini tahmin etmek zor. 


İşte tam da bu dönem de romanın erkek kahramanı Ethan Sharpe  Belford Markisi idi.İngiliz hükümeti için resmi olarak korsanlık yapıyordu. Harmon Jeffries yani Vikont Fortsythe yüzünden Fransa hapishanelerinde korkunç bir yıl geçirmiş ölümden dönmüş adamları gözünün önünde katledilmişti. Bu korkunç olaydan kurtulan sadece 3 kişi idi.


Ethan, bu olayın sorumlusu olarak gördüğü Vikontu asmaya yemin eder..Ne yapıp edip bu adamdan intikamını almaya kararlı idi.
Bunu da kurbanının metresi Grace Chastain yolu ile planlamıştı. Grace'yi yolculuk yaptığı gemiden kaçırır. Grace ise yıllarca babası olarak gördüğü adamın babası olmadığını Vikont Fortsythe'in babası olduğunu teyzesine yolculuk yapmadan hemen önce öğrenmiştir.Vatan hainliği ile suçlanan babasına ne olduğunu sormadan yardım etmişti. Çünkü o babasıdır.

Babası hakkında öğrendiği gerçek ile yıllarca onu aşağılayan,hoyrat gören sevmeyen üvey babasının davranışlarını da açıklamış olur.

Ancak Grace' Ethan'ın düşündüğü gibi kadın değildir.Onu gemisinden kaçırdıktan sonra Ethan ile cesurca savaşır ve  aşağılamalarına direnir. Ethan Harmon Jefrries'in ihanetinin bedelini Grace'e ödetmeye kararlıdır. Grace elinde iken onu ele geçirmeyi planlamaktadır.


Grace'in elinde sadece gururu,cesareti ve arkadaşı Tory'nin hediye ettiği inci kolyesi vardır. Bu kolye ünlü kehaneti olan kolyedir. 

Ethan'ın bu kaba ve karmaşık davranışlarının ardında çok tutkulu ve şeytansı çekiciliğinin olduğunu da fark etmekle de  gecikmez.
Babasının metresi sandığı Grace ile aralarında inanılmaz bir çekim de vardır. Bu çekim ile amansız düşmanının metresini baştan çıkarmaya da kararlıdır. Grace  Ethan'ın vatan haini olarak suçladığı, nefret ettiği, ölümü için gün saydığı  metresi olarak bildiği babasının gerçek kimliğini ona açıklamaz. Bu da işlerin karışmasına sebep olacaktır.


Okurken büyük bir zevk aldığım bir hikaye oldu. İkili arasındaki aşkı,tutkuyu,savaşı okurken bazen kızdınm bazen de duygulandım. Özellikle hem erkeğin hem de kadının iç seslerinden hikayeyi okumak oldukça güzeldi. İki tarafın da sevinçleri,özlemlerini,mutluluklarını,  hayal kırıklıklarını , bocalamalarını okumak çok hoşuma gitti.
Regency döneminin ihtişamını,mekanlarını okurken hikayenin içinde hissettim kendimi.
Tarihi aşk romanlarını, Regency dönemini, Korsan ve casusuluk temalarını aşk ile taçlandıran bir hikaye okumak istiyorsanız bu roman tam da size göre.Tavsiye ederim..




Necklace (Kolye) Series

1. The Bride's Necklace (2004) Gelinin Kolyesi 
2. The Devil's Necklace (2005)Şeytanın Kolyesi 
3. The Handmaiden's Necklace (2006)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder