2 Nisan 2016 Cumartesi

Kışkırtıcı Cazibe-Sylvia Day



Orijinal Adı : Don't Tempt Me
Edisyon Adı :Kışkırtıcı Cazibe 
Yazar : Sylvia Day 
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Çeviri : Aydan Şanlısoy Özbek
Goodreads Puanı :5/3,86
Puanım :5/4


Bazen Baştan Çıkmak…
Hem savaşta hem de yatak odasında hünerli bir paralı asker olan Simon Quinn istediği her kadını baştan çıkarabilmesine rağmen, oyunun kuralını bilenleri tercih etmektedir. Böylelikle onları kolayca arkasında bırakabilmektedir.
Kaçınılmazdır.                            
Ancak Lysette Rousseau çözemediği tek kadındır. Güzel, duygusal, nefes kesici Lysette, Simon için mükemmel eş gibi görünse de genç kadında elini kolunu bağlayan bir şeyler vardır. Bir an sert ve çıkarcıyken hemen ardından masum bir güzelliğe bürünen Lysette, başı beladan kurtulmayan, karşı konulmaz bir gizemdir.

Peki, gerçek Lysette kimdir? Elinden silah eksik olmayan, sert, dediğim dedik bir suikastçı mı, yoksa sevdiği adamın bir sözüyle eriyen ve kendini ona adamaya hazır olan genç kadın mı? 

“Tehlikeli ilişkiler ve aldatmacalarla örülü, romantik bir casusluk romanı.”
Booklist

************************


Bayılıyorum bu yazara..Okuduğum tüm romanlarını sevdim diğer serisini  Crossfire'i   henüz okuyamadım.Amacım arka arkaya okumak...Fakat farklı tarzda yazdığı historicallerine hastayım..Birbirlerine çok benzeyen ikiz kardeşlerin casusluk ile işlenmiş macerası..Anneleri,babaları işin içinde ve bir de karizmatik Simon Quinn var.. Daha ne olsun..:)


Grogian Serisinin son kitabı idi keyifle okudum..Roman historical türünde aşk,tutku ve casusluk temaları ile harmanlanmış. Serinin diğer romanları tadında idi.. 
Romanın kahramanları  Simon Quinn ve Lynette Bailon hikayesi, ancak yan karakterlerde en az asıl karakterler kadar etkili olduğunu söylemeliyim..
Hikaye önce romanın kadın kahramanı Lynette Bailon'un annesi Margeurite ve Marki Saint-Martin'in hikayesi ile başlıyor...
Hazin bir şekilde ayrılmalarından sonra da 20 yıl ileriye giderek devam ediyor...20 Yıl sonra Margeurite kendisine aşık olan De Greiner ile evlenmiş iki kızları olmuştur..Kızlarının zorlu geçen doğumu yüzünden bir daha çocuk sahibi de olamamış belki de bu yüzden eşi le arası hep mesafeli uzaktır..
Yıllar önce ayrılmak zorunda kaldığı sevgilisinin yerini kızları ile doldurmuş Polonya'ya yerleşmiş orada hayatını devam ettirmektedir..
Kızlarından Lysette'yi kötü bir kaza sonucu öldüğünü zannetmektedir.. Bu diğer ikizi Lynette'in üzerinde büyük bir ruhsal bunalıma sebep olmuştur.


Gerçek ise çok farklıdır..



Lysette hafızasını kaybetmiş veKont  Desjardins için gizli çalışmaktadır  Edward James ise ilgili bilgileri ortaya çıkarmak için görevlendirilmiştir. Lysette yaralandığında ve Edward James ona bakmak zorunda kalır bu süre zarfında genç kadının hafızasının parçaları geri gelmeye başlar..Edward James ile aralarında da yakınlık doğmaya başlar...Fakat Lysette'nin karşı cins ile ilişkilerinde çok kötü anıları vardır..

Tüm bu olayların ardında olan kişi ise kitabın sonunda ortaya çıkıyor..Tabii ki tahmin ettim..
Sonu müthiş mutlu ve güzel..



Aşk,erotizm ve casusluk ile işlenmiş güzel bir roman idi. Zaman zaman bu kim idi diye karıştırdım.
Kitabı okumak isteyenler için bir uyarı; erotizmden hoşlanmıyorsanız bu romanı okumamanızı öneririm...
Güzel bir ormandı ve bir seri daha bitti. Yazarın yeni serilerini bekliyorum..



Georgian Series 

1. Ask For It (2006) Arzulanan kadın 
2. Passion for the Game (2007) Tutku Oyunları 
3. A Passion for Him (2007) Beni Baştan Çıkar 
4. Don't Tempt Me (2008) Kışkırtıcı Cazibe 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder