15 Mayıs 2016 Pazar

Ressamın Çırağı- Charlotte Betts



Orijinal Adı :The Painter's Apprentice
Edisyon Adı : Ressamın  Çırağı
Yazan: Charlotte Betts
Çeviri :Merve Cam
Yayınevi: Panama Yayınları
Goodreads Puanı : 5/3,86
Puanım:5/4



İlk kitaba göre daha durağan başlasa da güzel bir hikaye idi.. Romanın kahramanı Eczacının Kızındaki Susannah ve William'ın kızları Betts Ambrose ve Noah Leyton'ın hikayesi idi..Bu hikaye diğer romana göre daha derinliği vardı. 
Ayrıca Beth ve Noah'ın hikayesi de oldukça güzel idi .
Noah ; Susannah'ın Amerika'ya yerleşen ağabeyinin oğlu idi. 
Mimar olmak istiyordu. Kendisini yetiştirmek çalışmalar yapmak için halasının yanına gelmişti.Halası ise kocası ile bir nevi huzur ve ruh sağlığı evini kocası William ile işletiyordu.


Kliniğe çocuğunu yeni düşürmüş bir kadın gelir Betts'in görevi onunla ilgilenmekti..Aslında kadın Kraliyet ailesinden bir Prenses idi. Tabii ki Betth başlarda bunu bilmiyordu..Onunla ilgilenmesi demek resmi ikinci plana itmesi demekti. Ailesine yardım etmek için resim derslerini ikinci plana iter..

Resim hocası Johannes ise Fransa savaşında karısı ve doğmamış çocuğunu kaybetmişti.Onun da ayrı bir hikayesi vardı. 
Eczacının Kızı'nın devamı niteliğinde olan bir kitap idi. İlk kitap daha akıcı idi özellikle başlarda bir hayli sıkıldım diyebilirim. Fakat sonradan kitap açıldı.  
Kadınların haklarının olmaması o dönem de ressam olmak isteyen bir genç kızın seçtiği meslekte yaşadığı zorluklar. Mesleğinde ilerlemek için evlilikten vazgeçmesi ancak aşık olunca durumunun değişmesi ile yaşadığı ikilem..
Londra'daki büyük yangının 20 yıl sonrasında geçen bu romanı sevdim.Dönemin Kralı Katolik Kralı James'in Protestanları hedef alan politikaları,Londra'nın kötü kokulu sokaklarında geçen hikayeyi okurken adeta dönemi yaşıyorsunuz..

Sevdim romanı..Devamı olan Baharat Tüccarının  Karısı'nı da okumak istiyorum. 

Yazarın değişik bir kalemi var...Okumak isteyenlere önerebilirim..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder