27 Mayıs 2013 Pazartesi

Arzu Şövalyesi-Margaret Mallory



Orjinal Adı : Knight of Desire (2009)
Tür            : Historical Romance (Tarihi Aşk)
Goodreads Puanı : 5/3,97
Puanım : 5/4
Yayın Evi :  Aspendos Yayınevi
Sayfa Sayısı : 400



SAVAŞTA KORKUSUZ

William FitzAllan, cübbesindeki kanlar kurumadan, kralın kendisine verdiği stratejik sınır bölgesini almak için geri döner. Kendisini kalenin kapısında başka bir ödül beklemektedir. Güzel Leydi Catherine Rayburn.

YATAKTA NAZİK

Catherine, krala casusluk yapmak için herşeyi tehlikeye atar. Ancak karşılığında topraklarından cayması istenir ve tek bir tercih hakkı sunulur: FitzAlan ile evlenmek ya da kuleye kapatılmak. Catherine yeni kocasının vücuduna sahip olmasına izin verirken, sırlarını kendine saklamaya devam eder ve kalbini ona asla vermez.

Tutku ateşli bir hal almaya, tehlike etraflarını sarmaya başladıkça, Catherine ve William'ın evliliklerini, topraklarını, hayatlarını kurtarmak için birbirlerine güvenmeyi öğrenmeleri gerekir.



Orta Çağ romanları okumayı gittikçe daha çok sever oldum..Nedense bu dönemdeki romanların konuları
bana daha etkileyici geliyor..O dönemlerde yaşam koşullarının daha çetin olmasından tutun da tarihin sihirli yapraklarında güzel bir yolculuk yapmış oluyoruz..Margaret Mallory bu romanı Gall İsyanı zamanlarında kurgulamış..Romanın kurgusunu oldukça beğendim..Aşk,Savaş,İsyan,İhanet,Sadakat temaları üzerine kurguluydu..Ayrıca araştırdığımda yazarın ilk romanı olduğunu görüyorum.. Arzu Şövalyesi All the King's Men serisinin de ilk kitabı üç kitaplık bir seri bu..İlk romanda William  FitzAlan'ın hikayesi var ikinci romanda da Kardeşi Stephen'in hikayesi..

Kitabın çevirisi bence iyi idi.Hikaye çok akıcıydı çeviriden rahatsız olmam için garip kelimelerin kullanılması,yazar ile arama girilmesi yeterlidir..Fakat bence Arzu Şövalyesi Başarılı bir kitap idi..Özellikle kapağı..Orjinal kapaktan daha iyi  idi bence..

Hikaye de baskın bir kadın karakter vardı bu historical romanlarda sıradışıdır..Yani Alfa karakter...Erkek kahramanımız ise Beta karakter daha az baskın..Romanı okurken  kadının gözü pek acar olması hoşuma gitsede bazı yerlerde beni sinir etti...Fakat fazla takmamaya çalışarak okurken zevk ile okudumsa da..Kocası ile olan ilişkilerinde kendince bulduğu çare pek hoşuma gitmedi..

Kısaca Konuya Gelirsek:

William FitzAlan gözü pek,cesur bir topraksız şövalyedir..Kral onu son hizmetin de ödüllendirerek Gal sınırında  toprak verir..Ödülünü kontrol etmek için gittiğinde de onu başka bir ödül daha beklemektedir..Topraklarını aldığı soylunun güzel karısı Leydi Catherine Rayburn..Catherine'nin kaderi sadece ve sadece ona bağlıdır..William daha onu görmeden nikahına almaya karar vermiştir..

Kaleye varıp da onu karşılayan güzeller güzeli kadını gördüğünde şok geçirir..Çünkü yıllar önce Catherine evlenmeden bir gece önce aralarında sıra dışı  duygusal bir yakınlaşma olmuştur..O geceyi aradan yıllar geçse de unutamamış,karşılaştığı kadınlarda o geceki güzel kızı aramıştır..Fakat Catherine onu tanımamıştır..

Fakat Catherine kocası Lord Rayburn'un hainlik ve ihanetlerini Kral'a bildirmiş,kocasıda öldürülmüştür..Geçmişte kocasından inanılmaz şiddet ve zülum gören bu genç kadının hayatı cehenneme dönmüştür..William kocasına ihanet eden bu kadına güvenebilmesi kolay değildir..Bir yandan yıllarca bereber çalıştığı kader arkadaşı Edmund'da Catherine'ye cephe almış William'a onu kötülemektedir..

Catherine William ile evlendikten sonra yeni kocasının ilk Rayburn'e benzemediğini hatta sevgi dolu olduğunu fark etmesi uzun sürmedi..Fakat yaşadığı çok çetin evlilik şartları onu da güvensizleştirmişti...

Aralarındaki tutkunun alev alması da uzun sürmedi..Tutkuları her ne kadar onları yakınlaştırsa da en büyük problemleri güven idi..

Oldukça zevk alarak okuduğum bir roman oldu..Serinin devamını merakla bekliyorum...
Keyifli okumalar...



All the King's Men
1. Knight of Desire ( Arzu Şövalyesi)
2. Knight of Pleasure 
3. Knight of Passion 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder