16 Şubat 2014 Pazar

DiranAşK - Ali Bolat



Kitap Adı :   DirenAşk
Yazar       :   Ali Bolat
Goodreads Puanı:  5/4.5
Puanım :    5/4


Son zamanlarda okuduğum en değişik kitaplardan biri idi.Oldukça bizden konusu vardı.Okurken o günlere gittim.
Kısaca ülke de devrim günleri geçirirken kendi içsel dünyalarında devrim ve yenilenme geçiren 35 yaşındaki bir genç kadın ile 23 yaşındaki bir genç adam.

Ne yalan söyleyeyim başlarda okurken biraz sıkıldım hikayeye giremedim. Özellikle Aslı'nın içsel dünyasının anlatıldığı, bebeğini kaybedip  evliliğinin sarsıldığı bölümlerde biraz sıkıldım.

Fakat günümüze dönüp gezi olaylarının anlatıldığı en yakın arkadaşının oğlu Cem'in  kendisinde kalmaya başlaması  ile hikaye birden güzelleşti.Gençlerin ön yargısız,sevecen kendi has dünyalarını yadırgasa da ilerleyen zaman da adeta onlardan biri oldu Aslı..

Gençlerin dünyasına girmesi ile başlayan Aslı'nın içsel yenilenmesi kitabın sonuna kadar devam etti.
Geçmişinde yaşadığı travmatik olay yüzünden evliliği kurtuluş olarak görmesi kabuğuna çok fazla çekildiği için eşi ile bir türlü istediği uyumu yakalayamaması gittikçe yalnızlaşmasını yazar çok güzel aktarmıştı.

Hikaye devam  ederken ve Gezi Olaylarında Cem'in arkadaşlarından Ufuk ile tanışması arkadaşlıkları beraber olaylarda direnmeye başlamaları ..Sonunda aralarında oluşmaya başlayan çekim,hoşlanma ve aşkları
çok güzel bir hikaye idi..Ön yargılardan arınmış ,muhteşem arkadaşlık ve dayanışmanın olduğu güzel bir romandı..

Ufuk'un da çekingen kişiliği içine kapanık olması belki de birbirlerine yaklaştırmıştı.Aralarında ki yaş farkını sorun etmeden önce arkadaş sonra sevgili olmalarına kadar uzanan yolu okumak bana büyük bir keyif verdi.
Değişik bir roman okumak,yakın geçmişimizde tüm ülkeyi sarsan olaylar ile harmanlanan dostluk arkadaşlık ve aşk ile taçlandırılmış bir hikaye okumak istiyorsanız tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder