28 Şubat 2014 Cuma

Geceye Fısıldanan Dilekler-Barbara Freethy




Kitabın Adı : Geceye Fısıldanan Dilekler
Yazarı         : Barbara Freethy
Orjinal Adı : A Secret Wish
Goodreads Puanı :5/3.77
Puanım :5/4




Daha önce hiç okumadığım bir yazar idi Barbara Freethty. Çok akıcı ve etkileyici bir kaleme sahip olduğunu gördüm. Konu biraz sıradan gibi gözükse de çok severek okudum.


Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı Geceye Fısıldanan Dilekler.Üç farklı hayatlardan gelen üç farlı kadın.Üçünün yaşları birbirine çok yakın değil. Lizzy 30 Angela 35 Carole 40 yaşına aynı gün giren hayattaki beklentileri farklı olan üç kadın.
Üçünün  de hayattan beklentileri farklı idi..Umutları,hayal kırıklıkları,yaptıkları hatalar ile yüzleşmelerini yazar çok güzel işlemişti bence..

Lizzy gerçek aşkı bulamamış bir hemşire..3 senelik ilişkisi yeni bitmiştir..30 Yaşına girdiği bu günde uğruna her şeyini feda edebileceği bir adama rastlamamıştır. İlişkisini sürdürmenin tek amacı evli arkadaşlarının yanında yalnız olmadığını görmektir..Tam da doğum gününde hastanenin kantininin balkonunda gizemli bir erkek ile tanışır..

Angela'nın isteği çok daha farklı idi ve bu dileğinin olması için çok az vaktinin kaldığına inanıyordu. 35 Yaşında yıllardır çocuğu olması için mücadele ediyordu. Yaptığı tüm denemeler boşa gitmişti..
Son bir deneme daha istiyordu..Ama kocasına bunu söylediğinde kocası şiddetle rededer. O stresi bir daha yaşamayı istememektedir..İşte tamda bu gerilim doğum gününde olması ile şok olan Angela annesinin ve kocasının kendisi için hazırladığı doğum günü partisini terk eder.

Carole'in ise hayatta istediği her şey vardı. Bugünlere kadar gelmek için çok çabalamıştı .Fakat 40 yaşına girdiği doğum günündeki partide fark ettiği şey canını çok sıkar. Çocukları pastayı söndürmesini beklemeden partiyi terk etmiş.Kocasını da kendinden oldukça genç bir kadınla yakınlaşırken görmesi ile doğum gününü terk eder kendini on yıldır görmediği annesinin yanında bulur.
Güzel bir romandı brbirinden farklı üç  kadının hataları yüzleşerek ders alması ve mutluluğu yakalamasını  yazar oldukça da güzel işlemişti..
Okurken güzel dersler veren sevimli bir kitap idi..Yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım en kısa zamanda..
Çok kurgu derinliği olmayan ama  umut veren bir romandı..Kafanızı boşaltmak istiyorsanız tam size göre...



Wish Series
1. A Secret Wish (2012) (Geceye Fısıldanan Dilekler)
2. Just A Wish Away (2012)
3. When Wishes Collide (2012)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder