21 Mart 2014 Cuma

Karanlık Tutkular-Sherrilyn Kenyon


Orjinal Adı : Night Embrace
Yazar         : Sherrilyn Kenyon
Goodreads Puanı : 5.4,24
Puanım : 5.5




Seri ile  yıllar önce Gece Yaşayanlar ile tanışmıştım.Hatta yayınlandığı tarihe göre oldukça cesur bir kapak ile yayımlanmıştı. Ama bu serinin daha sonra devamı gelmedi..Pegasus Yayınları el atanan kadar.. Fakat o da seriyi sık aralıklar ile çıkarmayarak seriye büyük kötülük yaptığı gibi bizide merak içinde bırakıyor.
Seri yirmi beş kitaptan oluşuyor bu hızla yayınlanırsa kim bilir kaç yıl sürecek yayınlanması.

Karanlık Tutkular serinin okuyabildiğim en güzel kitabı idi.Bu nasıl bir hikaye idi.İşte böyle fantastik kitap okumak istiyorum. Tam anlamı ile muhteşem bir yetişkin serisi. Kahramanlar olağan üstü,Tanrılar,Tanrıçalar,Kurt adamlar,vampirler ile süslü bir hikaye..
Baştan sona kadar ilgi ve merak içinde okudum.Ama maalesef bitti. Yayın evinin hızı ile yine epeyce bekleyeceğiz yeni kitabı..

Tam anlamı ile hikayede yok yoktu.Yazarımız tarih profesörü olunca da mitoljik kahramanlar da yer alıyor tabii ki. Unutmadan yazarımız historicak türüne de el atmış o türde ise Kinley MacGregor  takma adı ile yazıyor.
O eserlerini de Epsilon Yayınevi yayınlıyor ama bu ara onlar da unutmuşlar yazarın kitaplarını maalesef.

Karanlık Tutkular'rda kahramanımız Karanlık Avcısı Talon ve günümüz kadın kahramanı Sunshine Talon yaklaşık 1500 yıl önce Tanrı Camelus'un oğlunun ölümüne sebep olması ile başlayan dramı. Tanrının lanetine uğradıktan sonra önce ailesinin sonra karısı ve çocuğunun kaybı ve en son kız kardeşinin gözlerinin önünde katledilişi kontrolden çıkıp binlerce yıldır süren bir antlaşma ile ruhunu Artemis'e satması ve Karanlık Avcı olması.

Yaşamı anlamsız sadece avlanmak olan ve her gün başka kadının kollarında söndürülen hayvani tutkuları arasında gidip gelmesi.

Karısının kaybı ile yeniden sevip sevemeyeceğine Sunshine karşısına çıkıncaya kadar karar vermek zorunda değildi. Ama onunla karşılaştığında ise unuttuğu bir şeyleri belki de insan olmayı tekrar hatırlattı ona. Hissetmeyi,sevmeyi.
İkisinin de gizem dolu geçmişi şöyle yutkunmamıza sebep olacak dramatik  hikayeleri. Onları binlerce yıldan bu zamana inanılmaz bir şekilde birleştiren kaderleri.

Çok güzel bir hikaye idi. Macera,savaş,aşk,mitolojik,fantastik temalarla kurgulanmış güzel olduğu kadar dokunaklı  bir hikaye idi.
Fantastik,paranormal türü seviyorsanız bu kitabı çok seveceğinizi sanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder