15 Mart 2014 Cumartesi

Son Çarem - Sabrina Jeffries





Orjinal Adı:A Lady Never Surrenders
Yazarı : Sabrina Jeffries
Yayınevi : Epsilon Yayınevi
Goodreads Puanı : 5/4,13
Puanım :5/4

Bir seriyi daha bitirmiş olmaktan çok mutluyum.Serinin aslında bir kitabı daha var ama katil bu 
 belli olduğu için bence bu seri bitti. Serinin en beğendiğim kitabı ise Lady Mİnevra Sharpe'ın hikayesi idi..
En çok birinci kitap hariç kitabın kapaklarını çok beğendim..Özellikle ''Yatağımdaki Serseri'' kitabının kapağı müthişti çünkü bu seriyi bırakmışken o kapak ile seriye döndüm açıkça söylemek gerekirse.
Son Çarem kitabında Sharpe ailesinin en küçük kızları Celia'nın ve ailenin dedektif olarak tuttuğu Jackson Pinters'in hikayesi idi. Başlarda roman pek gitmedi sonradan açıldı. 
Ailenin silahşör kızı Celia'da idi evlenme sırası. Fakat bu kadar kısa sürede büyük annesinin isteğini karşılamak yerine onun da taliplari olabileceğini bu ültümatomun gereksiz  ispatlamak istiyordu. Eğer büyük annesinden gerekli anlayışı görmezse de elinde koca adayı olacaktı. İşte bu yüzden ona talip olan adayların hakkında bilgi sahibi olması gerekiyordu. Yeri geldiğinde onların zayıf yanlarını koca adaylarına karşı kullanmaya niyetli idi.
Bunun içinde ailenin dedektifi bay Pinters'den yardım istemeyi uygun bulur. 
Ayrıca küçükken gördüğünü sandığı rüyanın rüya olmayabileceğini anlamasından sonra da Pinters'in yardımına ihtiyaç duyar ve anne ve baba Sharpe'lerin ölümündeki sırrı çözmeye karar verir ondan yardım ister.

Jacksons Pinters hayatını çok zor şartlarda kuran annesini küçük yaşta kaybedince teyze ve eniştesi ile yaşamak zorunda kalan Baş Yargıç yolunda aday onu terk eden  soylu babasının gayri meşru çocuğudur.
Bu durumundan dolayı da soyluları pek sevmemektedir. Ama Celia ile tanıştığından beri ona karşı çok ciddi bir çekim hissetmekte belki de bu  yüzden de ondan uzak durmaya çalışmaktadır. Celia'nın teklifini kabul ettikten sonra ise aralarında oluşan cinsel gerilim ve yakınlı had safhaya ulaşır. Bir yandan Celia'nın talipleri ile ilgili araştırma yaparken bir yandan da onun anne ve babası ile ilgili araştırmayı yapmaya çalışmakta iken büyük anne Hetty'nin iğneleme ve tehdit ile savaşmaktadır.

Zira Hetty onu torunundan daha düşük bir konumda olması yüzünden Celia'yı yükselmek için basamak olarak kullanabileceğini düşünmektedir.

Güzel bir seri idi ama serinin sonlarına doğru kendini tekrarlamaya başladığını düşünüyorum. Yazarın Prens serisi bence daha başarılı bir seri idi. 
Yine de eğlenceli,macera ve aşk içeren bir historical okumak isterseniz zevek ile okuyacağınızı sanıyorum...Sabrina Jeffries nasıl olsa...

Hellions of Halstead Hall Serisi:
1. Bozulan Yeminler/The Truth About Lord Stoneville (2010)
2. Yatağımdaki Serseri/ Hellion in Her Bed (2010)
3. Sır Gibi Sakladım/How to Woo a Reluctant Lady (2011)
4. Vahşi Bir Lordun kollarında / To Wed a Wild Lord (2011)
5.  Son Çarem A Lady Never Surrenders (2012) 
6. 'Twas the Night After Christmas (2012)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder