12 Aralık 2016 Pazartesi

Paris'ten Sevgilerle-Alexandra Potter

Orijinal Adı : Love From Paris
Edisyon Adı: Paris'ten Sevgilerle
Yazar: Alezandra Potter
Çeviri: Bahar Yaldız Çelik
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Goodreads Puanı:5/4,04
Puanım:5/4,5





Harika bir romantik komedi bu kitabı bu kadar beğeneceğimi ummuyordum. Beni büyülü Paris mekanında imkansız aşkı işlemesi çok ama çok etkiledi....Alexandra Potter'i ilk defa okuyorum.Yazarın anlatımını sevdim,sımsıcak bir kalemi var.


Bu üzüntülü günlerimde beni gülümseten bir yazar oldu.
Birincil anlatımları pek sevmememe rağmen kitabın büyülü dünyasına zorlanmadan girdiğimi söylemeliyim.


Hikaye iki ayrı zamanda geçiyor geçmiş ve günümüzden.
Günümüzde Ruby ve Jack'in hikayesi Geçmişte Emanuella ve Henry'nin hikayesi ile kurgulanmuş bu roman ile kah günümüzde  kah 1940'lı  yıllarda Paris'in büyülü sokaklarında  bu iki çiftin aşkını adeta yaşıyoruz.


Günümüzdeki geçen kısımdaki karakterimiz  ünlü kadın bir yazar....Ruby kesinlikle sevimli bir karakter.


O ve ben  umutsuz romantikler olduğumuz için, bir şeyler seyrederken veya bir kitap okurken olaylara romantik açıdan bakmış olduğum için kendimi ona bağlı gibi  hissettim nedense.
Ruby,aldatılarak ayrıldığı bir ilişkiden sonra yeni bir aşka merhaba diyor...


Ayrı şehirlerde olmalarına rağmen bugüne kadar sürdürebildikleri ilişkilerinde ilk krizi bir talihsizlik yüzünden yaşıyorlar..


Tam o sırada,en yakın arkadaşı Harriett'in kendisine çok ihtiyacı olduğu için Paris'e çağırdığında  Paris'e gitmeye karar verir..

Geldiği gün Harriett'in mesleki kariyeri  bakımından önemli olan  bir  müzaayede satılacak olan daireye birlikte gittiklerinde orada bulduğu mektupları okumak için çantasına atar.


O mektupları okudukça büyük bir imkansız aşka tanık olduğunu farkeder. Okudukça bu mektuplara duygusal açıdan  resmen bağlanmıştır.
Mektuplarda okuduğu aşktan çok etkilenir..


Bu mektuptaki çifti araştırmaya karar verir. Bu araştırma onu büyülü bir imkansız aşkın içine çekip alacak,sevgilisi ile aralarındaki sorunlarla yüzleşmesini de sağlayacaktır,
Paris'teki sevgi, kalplerini yakalayacak, onları çaba harcamadan zamansız ve güzel bir hikayeye bağlayan muhteşem bir aşk hikayesi.


 1940'larda Paris'in mükemmel yeniden hayal gücünü yaratmak için harflerle, her kelimenin içerdiği aşkı ve tutkuyu okuyabilirsiniz.


Büyülü cennete ihtiyacı olan herkese bu kitabı kesinlikle bu büyülü romanı  tavsiye ederim.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder