18 Ağustos 2013 Pazar

Celeste Bradley




Kitap Adı : Gönlünü Kimseye Kaptırma
Yazar : Celeste Bredley
Sayfa : 432
Yayın Evi : Epsilon Yayınları
Goodreads Puanı :5/4
Puanım :5/4



Celeste Bradley'in Gönlünü Kimseye Kaptıma romanını genel olarak çok beğendim..Yalancılar Kulübü Serisinin ilk romanı Yazarın kalemi biraz Amanda Quick biraz Stephanie Laurens biraz Liz Carlyle Biraz Andre Kane'i anımsattı bana.
Fakat Celeste Bradley'in kalemi mizahi olarak daha kuvvetli.Kısaca yazarı kalemini beğendimse de başlarda hikayenin içine giremedim ilk 50 sayfasında tutuktu hikaye..Sonradan açıldı aman ne açılış aktı hikaye..Hikayeden ve kitaptan başlardaki tutukluk ve koca şapkalı kadın kapak dışında çok  memnun kaldım...Kitabı okurken bazen çok duygusallaşıp bazen de kahkahalar ile bazen de en sıkı casus hikayelerine nal toplatacak kurgu ile okuyorsunuz..Bir de bu Regency Dönemi yani 1813'lü yıllarda geçiyor..Hali hazırda Napolyon ile savaşlarının sürdüğü yıllarda.. 

Kısaca bence bu beş kitaplık  seri sık sık arka arkaya çıkmalı.Umarım yayın evi serinin diğer kitaplarını çok geciktirmez..Serinin ikinci kitabı da çıkmış ama ilk kitap kadar çok beğenilmemiş..Aldığım bilgilere göre bu seri bağımsız olarak da okunabiliyormuş..Yine de seri okunmaya değer bir seri bence..Özellikler Historical severlerin çok beğeneceğinden eminim..Aşk,Macera,polisiye,casusluk,savaş temaları ile süslü bu kitabı bence kaçırmayın..

Serinin ikinci kitabı Hayallere Kapılma'yı da en kısa zaman da okumak istiyorum...

Konusuna Gelince :

Bu gerçekten bence iyi bir hikaye, iyi tempolu ile çekici karakter. Agatha ve Simon harika bir karışım alfa erkek ve yalancı  hoşgörülü  sevgilisi. 

Romanın kadın kahramanı Agatha'yı sevdim..Cesur, iradeli!bir genç kadın  Ancak, o saf değil kesinlikle ..İnatçı ,ne istediğini bilen kesinlikle kül yutmayan bir karakter.Erkekleri büyülemek , bilgi almak hamurunda var..Başının çaresine bakmayı da çok iyi biliyor..Kimseye de muhtaç değil kendilerine kalan mirası katlayarak zengin olmuş..Ama yüreği sevgi dolu ve sadık..Özellikle Ağabeyi James Cunnigton'a..ONdan uzun zaman haber alamayınca Londra kazan o kepçe ağabeyini aramaya başlıyor..Elindeki tek delil ağabeyinden son gelen mektu

Simon Rain ,gerçek ismi ile Simon Montague Raines  atılgan bir kahraman. Bazen de bir odun..Sevgi nedir görmemiş..Çok kötü bir çocuklu geçirmiş. Aç kalmış..Fahişelik yapan annesinin hayat stili yüzünden sokaklarda perişan olmuş ..Sonunda kendini asilzade bir Lordun kanatları altında bulmuş..Ama sanıldığı gibi sevgi aile ortamında büyümemmiş  aç kalmaktan kurtulmuş..O yüzden kendini kurtaran adamı hiç bilmediği,görmediği  babası yerine koymuş..Fakat bu adam ondan  bir casus  çelik iradeli duygusal olmayan kelimenin tam anlamı ile görev adamı yaratmış..  
Simon  Fransız asıllı  ama İngiltere hükümeti adına çalışıyor.Yalancılar Kulübu adı altındaki casus örgütünün beyni..Lakabı ''Sihirbaz''..Agatha'nın ağabeyi James'in  amiri pozisyonunda..James'in kendilerine ihanet ettiğini düşünüyor..O yüzden onun tüm hayatını hesaplarını incelerken Agatha ile karşılaşıyor..Onun kim olduğunu bilmediği James'in dosyalarında da onunla ilgili bir bilgi olmadığı için  AGatha'yı James'in metresi sanıyor...
Agatha onu baca tamircisi sanıyor ve işler karışıyor..Hem de fena halde..

Kısaca yazarı Historical ile polisiye ve macerayı sevenler bence epeyce sevecekler..Bence bu güzel kitabı kesinlikle kaçırmayın...


Liar's Club
1. The Pretender (2003) Gönlünü Kaptırma
2. The Impostor (2003)  Hayallere Kapılma 
3. The Spy (2004)
4. The Charmer (2004)
5. The Rogue (2005)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder