9 Ağustos 2013 Cuma

Anlatacak Kimse Kalmadı-Karen Rose



Anlatacak Kimse Kalmadı
Yazar Adı : Karen Rose
Orjinal Adı No One Left To TellYayın Evi : Kanes Yayınları
Goodreads Puanı : 5/4,15
Puanım : 5/4,5

Karen Rose yeni tanıştığım bir yazar romantik Gerilimin en iyilerinden de olduğu belli olan bir yazar..Kitaplarını okumayı keşke bu kadar geçe bırakmasa idim..Baltimore Serisinin ikinci kitabı olan Anlatacak Kimse Kalmadı ilk kitap Bana Aitsin ile çok bağlantılı değilse de yine de seri de olan emniyet mensuplarının özel hayatları bağlantılı idi..


İlk Kitapda ki J.D. Fitzpatrick ve Lucy Trask  bu hikayede de vardı ve nişanlanmışlardı..İlk romandaki Clay Maynard J.D'nin ortağı Stevie Mezzeretti  , Lucy'nin kulüp ortakları arkadaşları da vardı..Yazarın kalemi çok güçlü bence Sandra Brown ve Linda Howard'a benzese de tam anlamı ile benzemiyor..Karen Rose'ın kurgusu daha kapsamlı ve daha ayrıntılı..Cinayet sahneleri daha aksiyonlu ve kanlı. Yazar olayları bir oya gibi ince ince kurguluyor.Aksiyon sahneleri çok hareketli, hikayedeki katili okudukça hemen tahmin edemiyorsunuz fakat nedense bu hikayede yanılmadan tahmin edebildim..Bir de yazar aşk ve tutkuyu hikayeye oldukça iyi harmanlıyor o yüzden ortaya müthiş bir gerilim,aksiyon,tutku unsurlarından oluşmuş okuması büyük bir zevk olan bir hikaye çıkıyor..Devamını bir an önce okumak istiyorum bu kitaptan sonraki hikaye savcı Daphne Montgomery'nin hikayesi bu hikayede sıra dışı kıyafetleri renkli kişiliği ile oldukça renk kattı hikayeye ..Asıl benim beklediğim ise  Şubat 2014 'de çıkacak olan hikaye ise Clay Maynard ve Stevie Mezzeretti'nin hikayesi..Kanes yayınları umarım bu seriyi geciktirerek yayımlamaz...



Konusu na Gelince : Baltimore sokaklarında geçen bu hikayede İlk romandan hatırladığımız Eyalet başsavcısı Grayson Simith ve Paige Holden'in hikayesi..İkisinin de kendilerine ait sırları var..
Olay önce bir seks partisi verilirken tehdit ettiği kişi tarafından öldürülen Crystal ile başlıyor..Öldürülen bu genç kadının cinayeti başkasının üstüne yıkılmıştır.Bahçıvan Ramon Munoz ..


Aradan beş yıl geçer Ramon suçsuzluğunu kanıtlayamadığı gibi karısı tarafından aldatılmış olduğuna inandırılmıştır..İşte hikaye de Elena Munoz'un vurulduğu sahneden başlar..Olaya Paige Holden  tanık olur Elena Munoz'un son anlarına tanık olur eline bir flash disk bırakarak ölür...Bu sahne bir amatör tarafından görüntüye çekilerek youtube'e  yüklendikten sonra tam anlamı ile açık hedef haline gelir...
Paige aslında  acemi bir dedektiftir daha önce iş arkadaşı gözlerinin önünde öldürülmüş kendisi de  mutlak bir ölümden dönmüştür..Fakat yaşadıklarından sonra onda hastane fobisi de oluşmuştur..Bu olaylardan sonra arkadaşı da olan Clay Maynard' ile çalışmaya başlar.. Maynard'ın iş ortağı Bana Aitsin romanında korkunç bir şekilde öldürülmüştü işte o olayların etkisi ile Clay yeni çalışma arkadaşına karşı aşırı korumacı olsa da önleyemeyeceği şeylerde vardı..
Açık hedef haline gelen Paige Eyalet Baş Savcısı ve Ramon Munoz'u hapseden Grayson Simith ile görüşmeye karar verir..İkili  Paige'in saldırıya uğramasından sonra olaylar üzerinde çalışmaya karar verirler.. Olaylar tam anlamı ile sırlar yumağıdır. Araştırdıkça kendilerini daha büyük tehlikelerin içinde bulmaya başlarlar ..Bu olaylarda suçluların içinde polislerin de olduğu muhtemel bir çete olabileceğinden şüphelenirler..Art arda cinayetler işlenmeye başlar araştırdıkça da başka ölen kişilerin de ölümleri bu olay ile bağlantılı olduğunu fark ederler..Olayların boyutu büyümeye başlar tehlike de artar...Artık  hayatları tehlike altında dır kendilerine ait sırları da...



Bu olaylar ve sırlar ikisini arasında ki çekimi kuvvetlendirir.Grayson hayatının bazı dönemlerindeki sırları saklamak için hayatına giren kadınları ilişki fazla ilerlemeden çıkarmayı seçerek kimse ile tam anlamı ile ciddi bir ilişki yaşamamıştır..Buna da engel olmuştur.
Paige ile karşılaştıktan sonra ona duyduğu hisler ve çekim ile bunun diğerleri gibi pek de kolay olmayacağı ortadadır..
Paige ise geçmişteki hatalarından dolayı yaşadığı kötü ilişkileri sıfırlamak için hayatına uzun zamandı kimseyi sokmamıştır..Bundan böyle birlikte olacağı insan özel olmalıdır..
Çok beğenerek severek okuduğum bir roman oldu Anlatacak Kimse Kalmadı ve Karen Rose kesinlikle takip edeceğim bir yazar olacak..Polisiye sever arkadaşların bu yazarı seveceğinden kesinlikle eminim....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder