23 Ağustos 2013 Cuma

Hovarda - Katherine Ashe

Orjianal Adı: Captured By A Rogue Lord 
Yazar : Katherine Ashe
Yayın Evi : Epsilon Yayınevi
Sayfa::389
Goodreads Puanı:5/3,71
Puanım :5/4








Oldum olası korsan ve gemi hikayelerini çok sevmişimdir.İçinde bu konuları içeren kitap filmlere kesinlikle dayanamıyorum..Bu konuda benim favorim Johanna Lindsey'dir her zaman.Sanırım bu kitabın konusunu o işleseydi çok daha başarılı bir roman çıkabilirdi..
Belirtmeden geçemeyeceğim Hovarda romanını çok beğendim Katherine Ashe devamlı takip edeceğim yazarlardan olacak.Johanna Lindsey'i çok sevdiğimden bu konuyu o nasıl işlerdi merak ettim...Katherine Ashe Genç bir yazar son zamanlarda çıkan  yeni yazarların içinde en beğendiklerimden onu da belirteyim..İki karakter de güçlü baskın karakter idi..Özellikle kadın karakter o çağa göre silik olmayan ne istediğini bilen dönemin genç kızlarından oldukça farklı tipik genç kızlardan değildi..Belki biraz çağın ilerisinde idi..Anaç özelliği de vardı kardeşlerini koruyan bir karaktere de sahipti..Yıllar önce kaçakçılar tarafından kaçırılan kız kardeşini arıyordu..
Romanın kurgusu güzeldi ama bazı yerlerde daha ayrıntılı işlemeli idi bence..Özellikle Serena'nın toyluğu zamanında yaşadığı ilişkisinden daha ayrıntılı bir anlatım isterdim..Bazı macera sahnelerinde de yazar kitabı uzatmamak için çok fazla işlememiş idi.

Fakat hikayedeki aşkı hissederek okudum derinliği olan bir aşk hikayesi  vardı romanda.Hikayenin kahramanlarının saklamaları gereken sırları korumaları gereken ailesi vardı.
İkili bir hayat süren Savege Kontu Alex Savege'in ikili bir yaşamı vardı..Görünüşte bir asilzade idi..Bir ikizi onuru lekelenmiş bir  kız kardeşi ve annesi vardı..Kız kardeşinin onurunu lekeleyen adamdan intikam almak isterken kendisini efsane Kaptan Kızıltaş olarak buluyordu.Kendisinden bir kaç dakika geç doğan oğlan kardeşi de Aaron Savage ise Kont olamayan ikinci çocukların yaptığını yaparak savaşa katılmış oradan sakat olarak geri dönmüş idi.Bu konuda  Alex savaşa gitmesine sebep olduğu için büyük bir vicdan azabı çekiyordu..

Vee Serena Carlyle annesinin ölümünden sonra ikinci evliğini yapar babası..Üvey annesi sert soğuk sinsi bir kadındır Davinia Carlyle romanda en nefret ettiğim karakter idi..Gözü doymak bilmeyen bunun için kendi öz çocuklarını bile kullanmaktan çekinmeyen çok kötü bir anne..Serena zamanında yaşamış olduğu bir ilişkiden dolayı evlenmemeğe karar vermiş bir genç kadın.Çok sevdiği annesinden oldukça yüklü bir miras kaldığı için kendine ait parası da var..Kardeşlerinin hepsine sahip çıkmış onlarla çok iyi anlaşıyor.Üvey erkek kardeşi Tracy Lucas ile oldukça iyi bir arkadaş.Ondan küçük olan Charity'i koruması altına almış.Kendi öz annesinden bile korumaya çalışıyor..Yıllar önce  kaçakçılar tarafından küçük kız kardeşini arıyor Violeti..Kardeşinin kaçırılması annesini hayattan koparmış olması o eski mutluluklarının bozulması Serena'da kardeşini bulmak için saplantı olmasına sebep oluyor.
İşte bu şartlarda Davinia Carlyle'nin amacı kızının Kont Alex Savage ile evlendirmektir..Kocasını bu konuda yönlendirip bu evliliğin olması için her şeyi yapmaya kararlı..Alex ailenin kötü kızı Serena'dan etkileniyorsa da,Davinia'nın oyunları ile Charity ile nişanlanmak zorunda bırakılmaya çalışılıyor..Yani kelimenin tam anlamı ile iki kadın arasında kalıyor..
Serena ise bu adamdan ne kadar etkilense de mevcut durumu evliliğe uygun olmaması kız kardeşinin üzülmemesi için elinden geleni yapmaya çalışsa da,üvey annesinin müdahaleleri babasının umursamazlığı yüzünden oldukça sıkıntılı zamanlar geçirir..
Oldukça sevdim bu hikayeyi. Historical sever arkadaşlar özellikle korsan hikayelerini sevenler bence keyif ile okuyacaklardır...Keyifli okumalar dilerim...



Rogues of the Sea
1. Swept Away By a Kiss (2010) Kapıldım Sana
2. Captured By a Rogue Lord (2011) Hovarda
3. In the Arms of a Marquis (2011)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder