31 Ekim 2013 Perşembe

Delilah-Eleanor De Jong



Kitap Adı :  Delilah
Yazar Adı: Eleanor De Jong
Orjinal Adı : Delilah
Goodreads Puanı : 5/3,80
Puanım : 5/4

Tanıtımı :
Bu oyunun bedeli çok ağır olacak…
Mukaddes Topraklarda, İsrailoğulları ve Filistinliler acı bir anlaşmazlığa saplanmıştır.
Görünüşte yenilemez gibi duran düşman Samson, İsrailoğulları direnişinin sembolü olur ve hüküm süren Filistinliler onun gücünün sırrını öğrenemez. Onu alt edebilmenin tek yolu vardır: Delilah
Tutkulu, inatçı ve dikkatsiz Delilah, yaşadığı hayattan sıkılmıştır. Daha fazlasını istemektedir ve kendisine sunulan teklifin cazibesine kapılıp bir anlaşma yapar. Anlaşma Samson’u baştan çıkartıp kaleyi içten fethetmek üzerinedir.
Acaba Delilah oyunun sonunu getirebilecek mi yoksa zamanla öğreneceği şaşırtıcı gerçekler onu yolundan mı döndürecek? 
Gelin bu zorlu görevinde Delilah’a eşlik edin ve en az Delilah kadar çekici olan bu romanın sizi baştan çıkarmasına izin verin.
Bu romanı karşı konulamaz buldum. Oldukça gerçeğe yakın karekterlerle ve sürükleyici anlatımıyla tarihe yeni bir soluk kazandırıyor. Herkesin okuyabileceği bir eser.
---Closer Dergisi 



Muhteşem bir hikaye okudum daha önce de filmini seyretmiş çok etkilenmiştim..Eski bir Hollywood filmi idi..Yıllar önce Trt'de seyretmiştim..
Eleanor De Jong'un yazdığı Delilah'ın konusuda aynı tema üzerine çok güzel kurgulanmış.Farklılıkları da var..Severek okudum..Çok etkileyici bir aşk ve özgürlük için mücadele hikayesi..Ve ihanet hikayesi..
Delilah çok güzel hırslı hayatta ne istedğini arayan bir genç kadın. Biraz da özgür ve çapkın ruhlu..Samson iri yarı dev gibi çok güçlü bir adam..Gücünü özellikle saçlarından alıyor..İsrail'lilerin lideri..Milletinin eninde sonunda özgürlüğe kavuşacağına inanıyor..

Hikaye M.Ö. 172 yıllarında geçiyor..İsrailoğulları ile Filistinliler arasındaki mücadele savaş zamanlarında geçiyor..


Bu devirde iktidarda ve güçlü olan Filistinliler Delilah Filistin'li Samson İsrail'li..Delilah özgür ve asi ruhlu bir genç kız..Annesi babası öldükten sonra işvereni ile evlendikten sonra hep birlikte yaşamaktadırlar..Aslında Delilah'ın babası da bir İsrail'lidir bunu sonradan öğrenecektir..


Üvey kız kardeşi Hemin'in nişan anlaşmasında ilk defa Samson'u görür..Ondan hiç hoşlanmaz nedense.

Bir anlaşmazlık sonucu Samson ve Hemin'in nişanı olmaz anlaşmayı kız tarafı bozar..Hemin'in yaşlı ama prastij sahibi olan Phicol ile nişanlanır..Samson bunun üzerine üvey babasına hesap sorar ve Delilah'ı Samson'a teklif eder..Fakat Samson bu teklifi red eder.

Aradan üç sene geçer Filistinli ve İsrail'liler arasındaki gerilim devam etmekte Samson İsrail'lilerin lideri ve şefidir..Delilah yaşadığı hayatına renk gelmesi için paranında büyüsüne kapılması ile Samson'u baştan çıkarması ve  eniştesi Phicol'e teslim etmesi için peşin yüklü para karşılğında anlaşma yapar..


Fakat hesap da olmayan Samson'a aşık olmasıdır..Bu dik başlı sorumsuz güzel kadının bir seçim yapma vakti geldiğinde olayların kontrolünü kaybederek sevdiği adamı da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya gelir..

Çok etkilendim okurken çok duygulandığım anlar olduğu gibi Delilah'a çok kızdığım anlarda oldu..Özellikle üvey kardeşi Ekron'un kötülüklerini okurken çok sinirlendim..
Tarihsel kurgu romanlarını seviyorsanız bu romanı kaçırmayın..Son derece akıcı bir dille yazılmış bu romanı tavsiye ederim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder