30 Nisan 2014 Çarşamba

Beni Özledin Mi? - Karen Rose



Orjinal Adı : Did You Miss Me
Edisyon Adı : Beni Özledin mi?
Yazar          :  Karen Rose
Goodreads Puanı  : 5/4.15
Puanım :   5/4


Gerçekten de harika bir kitap, Polisiye,Romantik Gerilim,Ask,Tutku
Temalarinı seviyorsaniz Karen Rose tam da size göre.

Her zamanki gibi müthiş bir iş çıkarmiş yazar. Baslarda olaylara bir türlü giremediğim için hikaye durağan gibi gelmisti.
Ancak hikaye öyle bir açıldı ki elimden bırakamadim. Bos kaldigim her an kitap elimdeydi. Bu ara formdan düşmüs olduğum icin kitaplari gerekli hızda okuyamıyorum. Onu belirteyim..

Şimdiye kadar bu yazarı okumayanlar ; çok şey kaçırıyorsunuz bence deneyin Karen Rose'u.Seveceksiniz.
Yazarın kurgu yeteneği karakter canlandırmaları çok güzel. Gerilimi öyle bir oturtmuş ki romana sizi yavaş yavaş usulca çekiyor hikayeye..Sonra da elinizden bırakamıyorsunuz..

Baltimore Serisi 4 kitaplık bir seri Beni Özledin mi? Serinin üçüncü hikayesi. İlk iki kitap da Bana Aitsin de
JD ve Lucy ikinci hikayede Paige ve Grayson'dan sonra üçünü maceramız da Daphne ve Joseph'in hikayesi vardı.
Her macera da Cinayet,gerilim,macera,aksiyon olduğu gibi bu bu bu kitap da da Aşk ve tutku vardı,sevgi vardı..

Karen Rose benim macera aksiyon romanlarımdaki çıtamı oldukça yükseltti diyebilirim.Serinin diğer maceralarındaki kahramanlar yine rol alıyor hikayede ilk maceranın kahramanları JD ve Lucy bir bebek bekliyorlardı mesela,Grayson ve Paige ise nişanlı idi..Sanırım yazarın kahramanlarını diğer kitaplarında aniden karşımızda görebileceğiz.Lisa Kleypas gibi karakterleri başka serilerde de kullanıyor ve karakterler aniden karşımıza çıkıyorlar.O yüzden serinin tadını bozmamak için sırada okunması gerekiyor..

Daha önceki kitaplarda yer alan bir kahramanımız da Serinin ele avuca kahramanı Stevie Mazeratti'ye ise özel dedektif Clay Maynard'da tutkundu mesela. Ama Clay 'i deli gibi kıskanan kahramanımız vardı birde..
Özel FBI ajanı Joseph Carter Maynard'ı Eyalet Savcısı Yardımcısı Daphne Montgomery ile birlikte olduğunu sanıyordu..

Yaklaşık dokuz aydır Daphne'ye çılgınca aşıktı..Ama Joseph'in bilmediği bir şey vardı Daphne ona karşı ilgisiz değildi Joseph'in onunla ilgisiz olduğunu düşünüyordu.Çünkü bu adamdan çok etkileniyordu.Ama geçmişte oldukça zor bir evlilik hayatı olmuş sonra göğüs kanserine yakalanmış idi.  Hastalığını öğrendiği gün de kocasının ihanetine tanık olmuştu. Hem hastalığı ile hem boşanma ve oğlunu velayeti ile savaşmış kazanmıştı..Ayrıca bir çocuğunu yetiştirirken eğitimini tamamlamış Savcı da olmuştu. Çok güçlü demir gibi iradesi olan bir karakterdi, Daphne..Bu karakteri çok sevdim..

Ajan Joseph Carter'de dokuz yıl önce yeni evlendiği karısı gözlerinin önünde öldürülmüştü. Karısını kaybettikten kalbi durmuştu adeta..Daphne'yi görene kadar bu böyle sürmüştü..Daphne'nin Clay Maynard ile ilişkisi olduğunu sanıyordu. O yüzden ondan uzak durmaya çalışsa da çalışma arkadaşları özellikle Clay onun ilgisini fark etmişti. Clay Daphne'nin oğlu Ford Elkhard'ın güvenliğini sağlıyordu. Onu gizli gizli korusa da Ford'un sevgilisi ile kaçırılıp korumasının öldürülmesini önleyemez.

Olaylar ardarda patlak vermeye başlar.Daphne'de geçmişindeki bir kaçırılma olayı ile yüzleşirken ondan saklanan gerçeklere ulaşırken çocukluğundan beri en büyük kabusu ile yüzleşmek zorunda dır..
Muhteşem bir kurgu ve aksiyonlar yumağında savrulurken;tutkulu bir aşkın doğuşuna da tanık oluyorsunuz Beni Özledin mi?'yi okurken..
Çok severek okudum.Polisiye ve romantik gerilim sevenlerin kaçırmaması gereken bir roman...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder