13 Nisan 2014 Pazar

Gazap -Monica McCarty




Orjinal  Adı : The Ranger
Yazar          : Monica McCarty
Goodreads Puanı :5/4,26
Puanım :5/4,5

Yine muhteşem bir hikaye okudum..Monica McCarty  İskoç Tarihi romansının bir numarası.Yazar romanlarını gerçek hikayeler üzerine kurguluyor. Kitaplardaki kahramanlara adeta yeniden hayat veriyor.Kral Muhafızlarının üçüncü kitabı Gazap. Seriye ilk başladığımda serinin yazılmış 7 kitabı vardı yazar şu anda yeni serinin 9.kitabını yayımlamış. 26 Ağustos 2014 tarihinde serinin onuncu kitabı geliyor. yayın evinden ricam lütfen bu yazara daha çok önem verip kitaplarını daha sıkı aralıklarla yayınlamaları.

Kitabın ilk yirmi otuz sayfasında nedense adapte olamadım romana. Açıkçası eyvah dedim ne oluyoruz..Ama sayfaları okudukça şüphemin yersiz olduğunu anladım ve zevk ile okumaya başladım Gazap'ı...

Roman 1307-1308 yıllarında Robert Bruce'in İskoçya'nın bağımsızlık savaşları zamanında geçiyor. Her bir kitabında İskoçya Muhafız Alayı'ndaki görevli savaşçıların maceralarını yazmış yazar. Ve yazarken de gerçek İskoçya Tarihine oldukça sadık kalacak şekilde kurgulamış. Monica McCarty'nin kitaplarını okurken bir yandan da tarihini de öğrenmiş oluyorsunuz.Hikayelerin hepsinde de tutkulu ve duygusal aşkları da okuyup adeta yaşamış oluyorsunuz.

Serinin ilk kitabında  muhafız alayının lideri ve kılıç ustası Lider lakaplı Tor MacLeod ikinci kitapda ise Şahin lakaplı denizci ve yüzücü Erik MacSorley

Okuduğum 3.kitapda ise Arthur İzci lakaplı Campbell İzcilik ve keşifden sorumlu..

Arthur Campbell üstün izcilik,keşif yetenekleri ile düşman cephesine sızan bir savaşçı. Bu duruma gelmesi hiç kolay olmamış gençliğinde ailesinin özellikle babasının gözüne girmek kolay olmamıştır. Ona ağabeyi sahip çıkıp koruyarak ve yüreklendirerek bugünkü durumuna gelmesinde büyük rol oynamıştır.
Tam 14 yıl önce babasını gözünün önünde kalleşçe katleden Klan liderinden intikam almaya yemin etmiştir.
Puslu bir gece hayatını kurtardığı efsanevi güzellikteki ve bilgi toplamada becerikli Anna MacDougall'ın bu klan lidernin babası olduğunu sonradan öğrenir. Anna'nın hayatını kurtarırken kim olduğunu deşifre etmeden yapmıştır.
Kral'ın Robert Bruce'in emri ile de MacDougall'ın klanına sızar.Gerekli olan savaş planlarını stratejik bilgileri muhafız alayına yani Krala haber verecektir.
Bunu başarı ile de yaparsa da Anna ısrarla Arthuru takip etmekte onu gözden kaçırmamaya çalışmaktadır. Çünkü bunu babası Lorn MacDougall onu Arthur'u takip etmesi için görevlendirmiştir. Arthur ve Anna arasında bir kovalamaca başlar.
Arthur ondan kaçmaya Anna ise bırakmamaya kararlıdır. Derken bu koşuşturma mevcut olan çekimi daha da güçlendirerek kıvılcımlara neden olur.İki tarafta istemese de aralarında yakınlaşma derken romantik ve tutkulu bir bağ oluşur.
Anna'nın yapamayacağı tek şey çok sevdiği , taptığı babasının sözünden çıkıp onu hayal kırıklığına uğratmak iken Arthur'un  ise taviz veremeyeceği tek şey de babasının katilinden intikam almak kararıdır.
Ama kader ikisine de çok değişik bir oyun oynar ve ikisi de bu olmazsa olmazlarını bırakıp bırakamayacağını aşklarının gücü ile sorgulamak zorunda kalacaktır.

Kısaca İskoç Tarihinin bu önemli dönemlerini bu derece de güzel ve akıcı yazan yazarın kalemini çok seviyorum çünkü o dönemi adeta yaşatarak öğretirken yanında muhteşem hikayeler ile kurgulanmış aşk ile taçlandırılmış romanlar okuyorsunuz.. Tavsiye Ederim..Bu yazarı okumayarak çok şey kaçırıyorsunuz...





Highland Guard
1. The Chief (2010) İki Ateş Arasında
2. The Hawk (2010)  Tutsak
3. The Ranger (2010) Gazap
4. The Viper (2011)
5. The Saint (2012)
6. The Recruit (2012)
7. The Hunter (2013)
8. The Knight (2013)
9. The Raider (2014)
10. The Arrow (2014) 26 Ağustos'ta Çıkıyor...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder