13 Nisan 2014 Pazar

Kır Zincirlerini -Monica Mccarty



Orjinal Adı : Highlander Unchained
Yazar : Monica McCarty
Goodreads Puanı : 5/4,24
Puanım :5/5

Bu ara ne mutlu bana üst üste harika romanlar okuyorum..Monica Mccarty benim için vazgeçilmez yazarlarımın başlarında artık..Kır Zincirleri Mcleods serisinin son kitabı bu hikaye ile bu seri bitiyor..Ben bu seriyi bir bütün olarak düşünüyorum çünkü hikayeler birbirini tamamlıyor..Kır Zincirlerini de çok beğendim ..Tam anlamı ile boyunduruktan kurtulma hikayesi idi..

Başından sonuna kadar büyüleyici bir hikaye idi..Hikaye başında çok ilginç bir hikaye ile başlıyor..Kadın kahramanımız Flora'yı derinden etkileyen bir olay bu..Ve Bu hikaye aslında bir gerçek Monica Mccarty'nin hikayeleri gerçek hikayelere dayanıyor zaten..Elizabeth Campbell’in gerçek hikayesi bu Ama efsaneleşmiş bir hikaye..
Maclean klanının reisi,karısı olan Elizabeth Cmphell'ıbir kayanın üstünde ölüme terkediyor..
Romanın ana kahramanları Lachland McLean ve Lady Flora McLeod ..
Lachlan Mclean oğlan rehin tutulan oğlan kardeşini kurtarmak ve kendisinden alınan kalesini geri almak ve arkasında güçlü müttefik kurmak için için Florayı kaçırır..
Flora ise istemediği bir evliliğe mecbur edilmememek bu evliliğin sdece kendi kararı olmasını sağlamak için anlaştığı soylulardan Lord Murray ile evlenmek için kaçmıştır..
Lachland ile tam bu esnada yolları kesişiyor..Lachland Flora'nın kuzeni ile anlaşarak Florayı evlenmek için kaçırır..Florayı zorla elinde tutar...
Ama ikilinin arasında başından itibaren oluşan çekim,tutku çok çarpıcıydı..Lachlan'ın zor günler geçiren yok olma tehditi altındaki klanının sorumluluğu,doğruyu yapma isteği,Floraya karşı oluşan adını tanımlayamadığı tutkusu tanımlayamadığı duyguları arasındaki gelgitleri..
Floranın ise başından geçen dört evliliğe rağmen hiç mutlu olamamış annesinin nasihatları aklından hiç gitmezken.annesine sevmeden kesinlikle evlenmeyeceği hakkında söz vermesi,bu nedenle yaşadığı gelgitleri yazar çok güzel yaşattı..
Bu romanda en sevdiğim ve etkilendiğim sahneler vardı..Lachlan'dan kaçarken bindiği kayığın su alması ile boğulma tehlikesi geçiren Flora'yı kurtarmaya çalışan Lachlanın duyguları,hissettikleri,korkusunu yazar çok güzel vermişti..
Lachlan'ın Flora'ya misafir olarak kalmasını istediği sahne,harikaydı..
Sevdiği adamın ona ihanet ettiğini sandığı sahnede boğazımda bir yumru oluştu..çok etkilendim..
İkisinin de birbirlerine ait oldukları ve sevdiklerini anladıkları sahne harika idi..

Özetle Monica Mccarty yine yaptı yapacağını ve beni büyüledi!!!..

Bu seriden hangi kitabı sevdin diye sorarsanız kesinlikle ayırt edemem..hepsi birbirinden güzeldi..Kesinlikle tavsiye ederim..Çünkü bu yazar bence harikulade bir yazar..Kalemi insanı büyülüyor!!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder