1 Mayıs 2014 Perşembe

Kendini Aşka Bırak - Sophie Jordan


Orjinal Adı : 
Too Wicked to Tame
Edisyon Adı: Kendini Aşka Bırak
Yazar : Sophie Jordan 
Goodreas Puanı :5/3,78
Puanım 5/5

Yazarın kalemini duygu yoğunluğunu çok özlemişim..Harika bir romantik kitaptı...Yazarın tasvirleri,tanımlamaları müthiş idi..Keşke arka arkaya bir kaç kitabını birden okuyabilseydim...Kendimi inanılmaz bir duygu yoğunluğu olan bir romanın içinde buldum..

Portia Derring Sophie Jordan'ın ilk okuduğumuz kitabı Düğün Gecesinde Nick'in Meredith'e koca bulması için eğitecek olan Lady Derring'in torunu olarak çıktı karşımıza ilk kez..Nick bunun için külliyetli bir para da ödemişti..Aile maddi sıkıntı içerisindeydi..Portia'nın ağabeyinin sorumsuz davranışları yüzünden aile kurtuluşu Portia'nın zengin bir koca bulmasına bağlıyordu..

Ama Portia'nın amacı bu değildi o babasının ölümünden sonra apar topar Avrupaya kaçan annesinin günün birinde onu yanına alarak erkeklerin baskısından uzak yaşayacağı günleri bekliyor ve koca adaylarını ustaca savuşturuyordu..
Son olarak büyük annesi ona Moreton Kontu ile evlilik ayarlamaya karar verdi..Kontun büyükannesi de onun çocukluk arkadaşı idi ..Bu iki eski arkadaş tarafından ayarlanan evlilik Portianın istediği bir şey değildi ki bunu Heathston Moreton da kesinlikle istemiyordu..

Ama Portia yine her zaman yaptığını yapıp kabullenmiş gözüküp büyük annelerin ayarladığı bu evlilik için yeni talibi ile tanışmak için yola çıktı..
Yolda yağmura yakalanıp mahsur kaldı..Kaybolan arabacısını bulmak için yola çıktığında karşısına siyah bir atlı çıktı ve onun ile çarpıştı ve her şey başladı!!!
Portia bu vahşi yabancıdan çok korkmuştu çarpıştığı bu yabani yakışıklı Moreton Kontunun ta kendisi olduğunu bilmeden onunla kavga etti..Adam da bu havada Lady kılıklı bir kadının o saatte ne işi olduğunu sorguluyor kızı sorumsuzlukla suçluyorlardı..Tabii ki ikili birbirlerine çekildiklerinin de farkında olamadılar o öfke ile..Heath yinede Portia'ya yardım etti onu o saatte orada bırakmadı..Ama adamın fütursuz davranışları onu rahatsız etsede kendinde bilmediği duyguları da yaşatıyor buna anlam da veremiyordu..Sonun da genç kız bir hana getirdi birbirleri ile tartışmaya devam ettiler..

Heath da bir kadını bu kadar isteyip etkilenebilecğini düşünmemişti..Kendini bir an önce eve atıp oradan uzaklaşması gerekiyordu..Sonunda birbirlerinin kim olduğumu Portianın eve gelmesi ile öğrendiler..Heath onun tuzak kurmak ile suçluyor bir an önce evine geri göndermek istiyordu..Portia değil hiç kimse ile evlenemezdi ailesinde Delilik hastalığı olduğu için ne kendisi ne de kız kardeşleri Mina ve Contance evlenebilirdi..

Portia ise şaşkınlık içinde idi bu yabani adamın bir kont çıkmasına çok şaşırmıştı ama onunla evlenmeye onun da niyeti yoktu..Burada sadece belirli bir süre kalıp bu evlilik teklifini de bertaraf etmek istiyordu ama Heath ona inanmıyor tuzak kurmak ile suçluyordu..
Sonunda onu ikna etti ama iki tarafta birbirlerine karşı duydukları çekim,büyük annenin arkası gelmez oyunları ile birbirlerine gittikçe yaklaşıyorlardı..

Kısaca romanın konusu birbirlerinden kaçtıkça çekimin kuvveti ile yinede birbirlerine itilmeleri..Yazar ikili arasındaki çarpışmayı,tutkuyu,aşkı çok güzel yansıtmış..Bu kitabı okuduktan sonra bu yazarın kalemi beni iyice büyüledi..Belki çok sıradışı bir konu yok ama yazar çok güzel işlemiş bence..Çeviriyi yapan Aydan Şanlısoy Özbeki tebrik etmek gerekir..Romana hiç müdahale etmemiş kitap su gibi akıp gidiyor...
Bu kitabı çoğu Historical Severleri seveceğinden eminim doğrusu..Tavsiye ederim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder