5 Mayıs 2014 Pazartesi

İntikamın Güzel Yüzü Tracey Devlyn

Orjinal Adı : A Lady's Revenge
Edisyon Adı : İntikamın Güzel Yüzü
Yazar : Tracey Devlyn
Goodreads Puanı : 5/3.76
Puanım  :  5/3,5



Napolyon zamanında geçen ailesi öldürülmüş bir genç kızın Nexus  isimli gizli bir  casusluk örgütüne ağabeyi ile birlikte katılmasını intikamı için her türlü tehlikeye atılmasını yakalanmasını esir olmasını işkence görmesini anlatan bir kitap idi.
Konusu güzeldi ama işleyiş tarzı başlarda çok vasattı..Biraz hayal kırıklığına uğradım.
Fakat kitabın yaklaşık 150 sayfasından sonra hikaye toparladı..Bazı şeyler eksik gibi idi. Yinede sıkılmadan okudum.

Üç  Kitaplık Nexus serisine devam edip etmeyeceğime sonra karar vereceğim...Fakat Historical,Casusluk,Macera. Napolyon dönemini sevenlerin kitabı beğeneceğini sanıyorum...
Beni en çok kadın kahramanın inatçılığı söz dinlemezliği biraz sinir etti.

Erkek kahramanda sevdiği kadını ölümüne her şeye rağmen korumaya çalışan çaresiz bir erkek idi. O da casustu aynı örgüttendi fakat bu sevdiği kadının başına gelenlere engel olamadı...



 Cora deBeau  Nexus,isimli bir örgüt ile  Fransızlara karşı çalışan bir grup için de  çalışmaktadır.Kendi isteği ile Valeri'nin örgütünün içine sızar.Tam iki yıl Fransa'da köstebek lakabı ile çalışır.

Valerie'nin metresi de olur. Küçüklüğünde anne ve babasının ölümünden sorumlu kişilerden intikam almaya yemin etmiştir..O yüzden Valerie'nin metresi olmaktan kaçınmamıştır..
Fakat Nexus örgütü içinde ağabeyi ile birlikte çalıştığı Guy Trevelyan ile  güzel bir arkadaşlığı vardır. Guy onun örgüt içindeki eğitimine yardım ettiği gibi bir nevi koruyuculuğunu da yapmaktadır.Cora ile çocukluk arkadaşıdır da..Fakat seneler geçtikten sonra Guy  Cora'ya bağlanarak onunla ilgili ileriye yönelik bir ilişkiyi de düşünmektedir..
Fakat Cora'nın ona haber vermeden Farnsa'daki göreve giderek çalışmaya başlaması ile ilişkileri kesintiye uğrar..Ta ki Cora'yı bir operasyon ile Fransa'daki zindandan kurtarıncaya kadar....

Cora deBeau,  Valerei isimli Napolyon'un bir Fransız casusu  tarafından bir zindanda on bir gün boyunca işkence görmesi ve kurtarıldıktan sonra Guy onun hem fiziki hem ruhsal yaraları ile ilgilenirken aralarında tekrar yakınlaşma başlar..

Cora görevi nedeni ile masumiyetini kaybetmesi yüzünden planlarında bir evlilik planı yoktur. Ama Guy ölümden kıl payı kurtulan Cora'nın kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlamıştır. Bu sefer onun hayatından çıkmasına izin vermeye niyeti yoktur...

Bu arada da Valrie'nin yakalanması ve cezalandırılması için Nexus'da planlar yapılmakta Napolyon'un planlarına darbe vurulmaya çalışılmaktadır..
Ama Cora'nın ağabeyi de .ortadan kaybolur..

Sonlara doğru heyecanın dorukta olduğu bir romandı. Başlardaki durağanlık olmasa çok daha zevkli okuyabileceğim bir romandı.Romantik sahneleri oldukça güzeldi..

Denemek isterseniz sevebilirsiniz...


Nexus Serisi:

1. A Lady's Revenge (2012) İntikamın Güzel Yüzü 
2. Checkmate, My Lord (2013)
3. A Lady's Secret Weapon (2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder