14 Ocak 2016 Perşembe

Fırtına Gülü-Corina Bomann


Orijinal Adı: Die Sturmrose
Edisyon Adı: Fırtına Gülü
Yazar : Corina Bomann
Yayınevi: Büyükada Yayıncılık
Çeviri: Yonca Karadağ
Goodreads Puanı :5/3,84
Puanım :5/4




Corina Bomann'ın okuduğum ikinci kitabı İmla yanlışları ile dolu bir kitap idi. Son okuma berbat idi. Anlamıyorum kontrol ederken bu derece de işi ciddiyetsizlik de ne oluyor.
Ancak yazar çok iyi.Puanını da imla yanlışlıkları yüzünden kırdım. Zira hikaye çok güzel idi. Okuyup takip edeceğim yeni bir yazar kazandım. İki kitap da çok güzel ve etkileyici idi.
Corina Bomann Charlotte Link'den sonra beğendiğim en iyi Alman yazar.
Genelde Almancadan çevrilen kitapları kendime göre biraz soğuk bulurdum. Yazar beni ters köşe yaptı.Hani o çok övülen Sarah Jio'dan hiçbir eksiği yok fazlası var.


Değişik bir yazar okumak isteyenler denemeli derim.
Yazar Almanya'nın tarihine büyük etki yapan Berlin Duvarının yıkılmasını ve etkilerini işleyen bir roman yazmış. 
Okurken çok etkiledi ..Savaşın insan hayatını nasıl da etkilediğini ve zamanında merak ettiğimiz demir perde ülkelerinde insanların hayatlarının nasıl olduğunun cevabını alıyorsunuz bu romanda.
Cevap almakla kalmıyorsunuz adeta yaşıyorsunuz.



Romandaki kadın ve erkek kahramanın hayatından çok etkilendim.
Annabel  Hansen kocasından kötü şekilde ayrıldıktan sonra,hayatını tekrar düzenlemeye karar verir..Başka bir şehre taşınarak reklamcılık mesleğine orada devam ettirmeye karar verir.
Ancak bu çok da kolay olmayacaktır.Çünkü kızı Leonie  hala onunla ilgilenmeyen babasını arayıp özlemektedir.




Tam da bu sıralarda yolu Christian Merten ile kesişir.. Görüp vurulduğu Fırtına Gülü isimli tekneyi alabilmek için önce rakip sonra ortak olurlar...
Fırtına Gülü'nün oldukça ilginç bir tarihi vardır. Almanya'nın birleşmeden önceki zamanında Doğu Almanya'dan Batı Almanya'ya kaçak yolcu taşınmıştır.
Annabel tekneyi incelerken içinde bir mektup bulur. Bu mektup da kaçak olarak yolculuk yapan bir kadının sevgilisine yazdığı bir mektuptur.



Christian'ın da tekne ile ilgili kötü anıları vardır. Bu tekne ikisinin de yollarını birleştirerek bir nevi geçmişleri ile hesaplaşmalarını sağlayacaktır.
Fırtına Gülü'nü restore ederek bir restaurant haline getirmeye karar verirler. Onunla yolculuk yapanları davet ederek hatırlarını anacak bir açılış yapmaya karar verirler.

Annabel'in bu araştırmaları yaparken başka bir amacı da vardır. Onu küçük yaşta terk eden annesini bulup geçmişi ile hesaplaşmak..

Çok etkili ve dramatik bir hikaye idi.Çok beğenerek okuduğum bir kitap idi. Özellikle sonlarına doğru çok etkilendiğimi söylemeliyim..
Yazarın kalemi çok güzel. Okurken size aynı anda bir çok duyguyu hissettirdiği gibi acaba benim başıma bu olay gelseydi ne yapardım diye de sorgulattırıyor..
Değişik bir kitap okumak istiyorsanız bu romanı tavsiye ederim..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder