28 Ocak 2016 Perşembe

Kor Adası-Kimberley Freeman



Orijinal Adı: Ember Island 
Edisyon Adı : Kor Adası
Yazar : Kimberley Freeman
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Çeviri : Duygu Parsadan 
Goodreads Puanı :5/4
Puanım :5/5


Göz ardı ettiğiniz gerçekler er ya da geç çıkar karşınıza tamamlanmak için. Yüzleşin ki ruhunuz arınsın.

1891 yılının İngiltere'sinde Tilly Kirkland, rüya gibi bir evlilik yaptığını düşünürken kendini bir kâbusun tam ortasında bulur. Yaşadığı talihsizlikler onu Avustralya'ya, Kor Adası'nda bir malikâneye getirir. Burada bir yerel cezaevi müdürünün kızına mürebbiyelik yapacaktır. Aslında her günbatımında adeta bir kora dönüşen bu adaya hayatının cezasını çekmek için geldiğini anlayacaktır…

2012 yılında ünlü yazar Nina Jones, kafasını toparlamak ve yazmakta sıkıntı çektiği yeni hikâyesine odaklanmak için Avustralya'ya büyük büyükannesinden kalma malikâneye gelir. Ancak Starwater Malikânesi'nin duvarları, onun yıllardır sakladığı büyük sırrının kanıtlarıyla doludur. Keşfettiği her kanıt ise Nina'nın büyük bir gizemi çözmesini sağlayacaktır. 

Üçüncü kitabıyla hayranlarının kalbine bir kez daha kazınacak olan Kimberley Freeman'ın romanı Kor Adası, yarım kalan gerçeklerin sonsuza kadar saklı kalamayacağını ve ne olursa olsun kalbimizin sesine kulak vermemiz gerektiğini anlatıyor. 

"Geçmişle günümüz hikâyesini kusursuzca birleştiren bir roman. Aşk, tarih ve adeta gotik gizemi barındıran bu hikâye okuyucuların hoşuna gidecek." 
-Booklist-





Çok fazla uzatmadan yorumlayacağım..Zira yazar kendini okutuyor..Hakkını ise kalemi ile veriyor..Okuduğum üçüncü romanı..Kimberley Freeman da aşk ise aşk,tutku ise tutku, macera ise macera ve hayat dersi ise hayat dersi..
Aynı yayınevinde olan Sarah Jio'dan iddia ediyorum daha iyi yazar..
Kitabı ilk elime aldığımda beklentimi yüksek tutmamaya çalıştım. Çünkü diğer okuduğum kitaplarını da çok beğenerek okumuştum belki Kor Adası'nda biraz ibre aşağı doğru kayar diye düşündüm. Hani bazen olur ya ; çok sevdiğiniz bir yazar bazen bir kitabında istediğiniz performansı yakalayamaz ancak Kimberley Freeman beni yine ters köşe yaptı..


Sakin olarak başlayan bir kurgu öylesine bir hale geldi ki elimden bırakamadım. Elimden gelse her şeyi bir yana itip sadece kitabı okuyacaktım ancak olmadı elbette...
Yazar bir geçmiş bir günümüzden olmak üzere iki hikaye gibi görünse de üç kadının hikayesini  bir kitaba sığdırmış.
Tilly Geçmişinden kaçan,Nina ise geleceğini kurmaya çalışan bir kadın.
Geçmişteki hikaye daha çok hoşuma gitti. Geçmişteki hikayemiz 1891 yılında başlıyor. 1800'li yıllarda kadınların hala daha haklarının pek olmadığı bir devir ve kadınlar hala yapacakları evliliğe bağımlı..


Ancak kadın kahramanımız ve hikayesi oldukça sıra dışı. Büyük babasının bir anlamda oyunu ile yaptığı evliliğinde başına neredeyse gelmeyen kalmıyor.. Evliliği yüzünden yaşantısı kabusa dönüşüyor... Olaylar öylesine kontrolden çıkıyor ki kendisini bir anda Kor Adası'nda 13 yaşındaki bir genç kıza  takma isimle mürebbiyelik yaparken buluyor....Mahkumların cezasını çektiği bu ada da hayatının en mutlu ve mutsuz günlerini yaşıyor..
Tilly'nin zapt etmekte güçlük çektiği öfkesi burada da başını belaya sokuyor...Geçmişi ise ne yaparsa yapsın peşini bırakmıyor..Kendisini bir anda bir mahkuma yataklık yaparken buluyor...

Diğer hikayemiz de ise Nina Jones'un hikayesi; Kendisi yazar..Yıllar önce büyük annesinin notlarında bulduğu bir roman taslağını günümüz diline uygulayıp tekrar yazdıktan sonra çok ünlü bir yazar haline gelmiştir.Ancak Nina son romanında yazarların uğradığı tıkanma ile başı derttedir.Son kitabı bir türlü istediği gibi gitmemekte,ilerleyememektedir..Büyük annesi Elanor'dan kalan Kor Adasındaki evde kitabını yazabilmeyi ummaktadır.



Büyük annesi Elanor'un günlük ve yazılarını bulmayı umarken 13 yaşındaki Nell'in evin muhtelif yerlerine gizlediği günlükler ile karşılaşır..  Yazdığı kitabı bir anlamda unutarak günlüğün peşine düşer. Ona evin tamiri ile ilgilenen Joe isminde bir genç adam yardım eder.. Aralarında bir nevi çekim de olsa Nina bir daha gönlünü kaptırıp tekrar üzülmemeye özellikle yeni biten ilişkisinden sonra  bir daha aşık olmamaya kararlıdır..

Oldukça sıkı bir hikaye idi. Yazarın bende deniz Feneri Koyu hikayesi bir numara...Kor Adası ise ikinci sıra da. Yazarın yeni kitaplarını heyecan ile bekliyorum..


Tavsiyemdir..


Göz ardı ettiğiniz gerçekler er ya da geç çıkar karşınıza tamamlanmak için. Yüzleşin ki ruhunuz arınsın.

"Beklentiler mutluluğun düşmanıdır.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder