12 Ocak 2012 Perşembe

Günahkar(Untamed)Pamela Clare

Kitap Adı : Günahkar
Yazar Adı : Pamela Clare
Orjinal Adı : Untamed
Goodreads Puanı: 5.4,34
Puanım 5.5

Günahkar bitti. Morgan MacKinnon ve Amelia Chauvenet'in hikayesini çok begendim. Bu hikaye en az Teslimiyet kadar güzeldi.


Ilk kitapta oldugu gibi Lord William Wentword her zamanki gibi MacKinnon kadınlarından uzak duramadisada sonunda dogruyu görerek gerekli hamlesini yapti son anda bir felaketi önledi. Iskoc savascisi bir Mohikan ile Yari Fransiz Kızılderilinin hikayesini çok seveceksiniz kacırmayın derim.


18 YY koloni döneminde geçen hikayemiz kısaca:


1755 döneminin atmosferinde Koloni dönemi Amerika’da yaşayan İskoçyalı 3 kardeşin yiğitliği ve cesaretinin göze çarpması onları hiç sevmedikleri İngilizlerin himayesinde Fransa-Kızılderili –İngiltere savaşında yer alıyorlar.


Serinin ilk kitabı Teslimiyet asker olarak başladıkları yeni hayatlarının 3 sene sonrasında Mckinnon savaşçıları ile kazandıkları başarılar gölgesinde ailenin en büyük erkeği İan ‘ın hikayesini okumuştuk...

Çıktıkları bir görev sırasında Abeneki kızılderilerinin bir kadına zülüm yaparken rastlaması,görev ve vicdan arasında çatışmasında kadını kurtarmaya karar vermesi ile hayatını baştan aşağı değiştirecek bir maceranın içinde kendini buluyorlar..
Hikaye boyunca İan ve Annie'nin hikayesinde aşk,tutkuyu yazar çok güzel vermişti ve döneme ait olay ve ayrıntıları kurgulaması bence harikaydı..Teslimiyete başlamadan önce bu kadar iyi bir hikaye okuyacağımı sanmıyordum ..Hikayeyi okuduktan sonra diyebilirim ki uzun zaman etkisinde kalmıştım..

MacKinnon Rangers Serisinin ikinci kitabına da başlarken bu kadar başarılı bir romandan sonra açıkçası Günahkarıın o kadar da başarılı olamayabileceğini düşünsem de satırlar ilerlemeye başladıkça bu korkumun yersiz olduğunu farkettim ki Günahkar'da beni içine çekiverdi hikaye olarak..


Günahkar Serinin ikinci kitabında İan’ın yerine geçen ortanca kardeş Morgan Mckinnon ve yarı Fransız yarı Abenekeli kızıldereli Amelia’nın hikayesi . Morgan’ın rutin bir devriye sırasında adamlarından birinin hayatını kurtarmaya çalışırken ağır yaralanarak Fransızlara esir düşüyor. Kale kumandanı Bourlaumague Morgan'ın konuşmasını umarak onun ölmemesi için bakımına ayrı bir özen ihtimam gösteriyor..Onun bakının Yarı Abeneki yarı Fransız Kanı taşıyan ve babasının ölümünü İngilizleri ve Morganın ailesini suçlayan Amelia üstleniyor..

Esaret çemberinde Morgan'ın tek amacı vardır sevdikleini ve ailesini korumak onlara geri dönmek ki bu nedenle hayatının kumarını oynamaya başlıyor..
İki tarafında korkular,tereddütlerini yazar çok güzel ifade etmiş..Amelia ve Morgan kalplerine söz geçirmeye çalışırken bir taraftan da Morgan kale kumandanın güvenini kazanarak sözüm ona kardeşlerine ve takım arkadaşlarına karşı casusluk yaparken de Amelia'nın çekimine,güzelliğine daha fazla karşı koyamasa da ondan uzak durmaya çalışır Ama bunda pek başarılı olamaz.Her geçem gün ondan daha çok etkilenmeye başlar..
Onunla daha fazla birlikte olabilmek için ana dili gibi bildiği birkaç dilde olan Fransızca'yı öğretmesini ister bundan böyle ikili arasındaki tutku daha fazla alevlenir..

Morgan kalbine hükmetmeye çalıştıkça Amelia'ya karşı daha da çekilir...Her ne kadar amacı kaleden kaçıp ailesine kavuşmak olan Morgan kalbine de söz geçirememesi Amelia'nın Morgan'ı kendi saflarına çekmeye çalışması onu casusluk yaparken yakaladığı halde komutana bir şey söylemeden onu korumaya çalışması..Onu anlamaya çalışması çok güzeldi..İkili arasındaki aşk ve tutkuyu yazar çok doğal vermişti..ikili arasında baştan itibaren çok tabii gelen bri bağlılık mevcuttu..Tek kelime ile büyülü bir aşk hikayesi idi ki bence yazarın harika bir anlatımı var..Tarihi detaylar,ikili arasındaki büyülü aşlı muhteşem anlatmış ....Bence bu güzel hikayeyi kaçırmayın..


Bir dipnot: Lord William'a yazarın bir lady ayarlamasını diliyorum çünkü bu adamcağızın MacKinnon kadınlarına karşı olan zaafı gün geçtikçe de büyüyorsa da Lordumuz gün geçtikçe kafa yapısı ve farklı olaracak bir şekilde kalbinin atmaya başladığını hissetmemi sağlıyor...

Yazar bence serinin 4.kitabını yazacaksa Lord William hakkında yazmalı..bu sıradışı soylunun hikayesini okumayı çok isterim..

Serinin 3.Kitabı Defiant 2012 Haziran veya Temmuz ayında Amerika’da yayınlanması planlanıyormuş... Şu an için yazarın sayfasında verilen bilgilere göre McKinnon kardeşlerin en küçüğü Connor ile Lord William‘ın yeğeni Sarah Woodwille hikayesi bizlerle olacakmış...


Şimdi Koridor Yayınlarından tek dileğim dünya ile aynı anda kitabı okuyabilmek..Umarız bu 3.hikayeye de bir an önce kavuşuruz..








Orjinal Kapak
 
Teslimiyet'in Orjinal Kapağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder