24 Ocak 2012 Salı

Uzak Saatler- Kate Morton





Gotik tarzinda ,gizem sırlar örülmüş bir hikaye idi.. Yazar hikayenin akışını baskarda duragan her sayfada biraz daha merak uyandıran ama kitabin sonuna kadar asla tahmin edemeyecegim bir son ile kurgulamısti. Romanın ilk 2oo sayfasında sıkıldıgimi ıtiraf etmeliyim ama Kate Morton'un tarzıda böyle iste..
Yazarın ençok Saklı Bahçe isimli romanını beğenmiştim..Çünkü o romanda baştan sona kadar olaylar hem daha canlı hem daha hareketli ve çarpıcı olarak aktarılmıştı..
eğer çok hareketli fantastik romanları seviyorsanız bu romandan uzak durun..Ama oya gibi işlenmiş her sayfasında bir şeyler keşfettiğiniz bir gizem,esrar perdesi aralamak istiyorsanız işte bu roman tam da size göre bence..
Konusu kısaca şöyle:
Edie Burchill yaşamı boyunca annesi ile istediği gibi yakınlaşamamış sevgilisinde yeni ayrılmış bir genç kadındır..Sevgilisinden ayrıldığını annesine söylememiştir..Ama maddi durumu bozuktur ve bir an önce sevgilisi ile yaşadığı evi boşaltmak zorundadır bu yüzden kendine ev aramya başlamıştır..
Bir de çok sevdiği Rita teyxesi vardır içinden bazen annesi olanın keşke teyzesi olmasını dilediği zamanlar olmuştur..Birgün annesine çok eski arkadaşlarından bir mektup gelir.Annesini darmadağın eden bu mektup onun çok ilgisini çeker bu mektup İkinci Dünya Savaşı zamanında Meredith yani annesi 13 yaşında iken Milderhust Kalesindeki arkadaşından gelmiştir..
Annesi o yıllardan kesinlikle söz etmemekte ama orada bir yıl kaldıktan sonra kesinlikle evine dönmek istemeiş bu da ailesi ile arasının açılmasına sebep olmuştur..
Bir mektup ile başlayan sırlar yumağı Eddie önce teyzesinin annesine ait olan mektupları ona vermesi sonra vir gün yağmurlu bir havada yokunu kaybetmesi sonucu yolunun Milderhust Kalesine düşmesi sonucunda kalenin sahibleri olan üç yaşlı kadın ile tanışır onlar ile gıyaben annesinin mektuplarından tanımıştır..
Bu kalede oturan tuhaf üç yaşlı hanım Eddie'nin küçükken ayıla bayıla okududuğu Çamur Adamın Hikayesi'nin yazarı Raymound Blythe'nin kızlarıdır..Percy,Saffy ve Juniper Blythe bu tuhaf hanımlar ile zoraki geçirdiği zamandan sonra annesinin sakladığı sırlar ve oradaki gizemli olaylar daha da ilgisini çekmeye başlar..Annesi ile arası daha da açılsa da,,Hiç ummadığı anda annesi ile kaendisini çok çok yakınlaştıran olaylar olur..

Çok ilginç sıradışı bir romandı..Kate Morton'un en beligin özelliklerinden biri de bu zaten..Roman gotik mekanda bir Alfred Hitchock filmi gibi ide esrearengiz olaylar ile bezeli idi..Bu tür roman severlere tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder