5 Ocak 2012 Perşembe

Kuzey işıklarınin Büyüsü Catherine Spencer


Kuzey işıklarınin Büyüsü Catherine Spencer


Zachary Alexander ve Claire Durocher'in ilk karşılaşmalari pek de hoş olmamısti ama Claire yanlış anlasilmak istememişti özür dilemisti de ama yine de bu adam ona niçin bu kadar kötü davraniyordu? Kızı ile iyi anlaşmasi bile eksi puandi onun için.
Claire noel tatili icin geldigi Kanada'daki bu lüks otelin sahibi ile sürtüsmesi yüzünden Zach ile aralarindaki gerilim had safhadaydi. Zach'in kızi Melanie onüç yaşında ergenlik problemleri ile ugrasiyorken anne eksikligini dahada cok hissediyordu. Tam da bu arada otellerind gelen Claire ile yakınlaşip arkadaş olmuştu ama bu babasi Zach'in hoşuna gitmemiş tartismalarina bile sebep olmuştu.
Zach ise ne yapsa kızının ergenlik sorunlarinı çözemiyordu. Üstelik Avrupa sosyetesinden gelen Claire'de huzurunu ve kontrolünü kaybetmesine sebep oluyordu.

Claire ile Zach'in ask hikayesi iki tarafinda gecmisteki korkulari kalp kıriklıklari ve kotü tecrübeleri yüzünden cok kötü zamanlar gecirdiler. Yazari cok başarili buldum. Ama cok gerilip sinirlensemde duygu yüklü bir romandi. Bir kız çocugunun yaşamınin en kritik zamanlarında bir anneye olan ihtiyacini,bir babanın çaresizligini, iki tarafinda gecmis ile hesaplaşmasini. Iletişimşizlikten dolayi yanlıs anlamalarin neye mal olabileceginh güzel kurgulamisti tavsiye ederim.

O GECENIN SIRRI-Julia Julie James


BU hikayede gecmiste yaşanan acılarin bireylerin ikili ilişkilerini etki boyutlarini açık şekilde gösteren bir hikaye idi
Bu hikayede ise cok aci ceken bir kadın karakteri vardi ki okurken içim parcalandı. Rhianna Davies onu kücüklügünde terkedip giden maddi durumu bozulan babasi icin milyarder Alexis Petrakis ile konuşmak için gittigi yemekte isler bir anda cigrindan cikmis kendini bu adamın yataginda bulduktan sonra bir de aşagilanmisti. Babasina yardimci da olamamis ve sirketi iflas etmisti. O günden sonra onu daha da zor günler bekliyordu ki bir de hamile kalmışti.
Hikayemiz bu olaydan beş sene gectikten sonra basliyordu ki. Rhianne'nin yeni babasi ölmüs kendisine araba çarpmısti. Düstügü maddi krizden devletten aldıgi yoksul maaşi ile geçinebiliyordu. Üstelik hasta,sosyal devlet görevlisi ona takmışti bu kotü sartlardada cocugunun babasi Alexis ile karsılasmak tam anlamı ile kabustu.
Claire ve Alexis'in korkulari degişikde olsa anne ve babalarindan kaynaklaniyordu. Özellikle Alexis'in korku nedeni annesi idi. Rhianne'nin annesi gibi davranacagini sanıyordu ki,bu daha cok hata ve sert davranmasina sebep oluyordu.
Duygu yüklü bir romandi.Bu ayki Harlequin Clasiccleri çok beğendim tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder