30 Haziran 2013 Pazar

Aşk Bir Ayrılık Ötede - Sandra Brown



Sandra Brown'un Texas serisinin son kitabı Orjinal adı:Texas! Sage  Aşk Bir Ayrılık Ötede ile seri bitmiş oldu..Serinin en güzel kitabı bence Chaase'in hikayesi idi.En çok onu beğendim.Fakat bu hikayede çok güzeldi ve çok güzel bir son ile hem hikaye hem seri bitmiş oldu. Hikayeye başlarda nedense adapte olamadım. Sage'in nişanlısı Travis  ile olan diyaloğu  terk edişi biraz beni sinirlendirdi..

Hikayenin kurgusunu çok beğendim olayları yazar çok güzel kurgulamış Aşk,Macera,Aile,Gizem temalarında ve duygusal olarak da güzel harmanlanmıştı..Diğer kitaplarında olduğu gibi bu seride polisiye teması pek yok ilk kitap Yarınlar İçin'de vardı ..

Fakat Sage'in inadı kararlılığı bazı yerlerde hoşuma gitse de bazı yerlerde bu kadar da olmaz dedirtti bana. Ama sebepleri gerçekçi ve geçerliydi..Aile olmanın,ağabey olmayı,küçük kardeş olmayı yazar çok güzel aktarmış.Çok sımsıcak bir aile vardı Tyler ailesinin sıcaklığı sarıp sarmalıyor sizi okurken..İlk hikayenin kahramanları Lucky ve Devon yeni çocuk sahibi olmuşlar,ikinci kitabımızdaki kahramanlarımız Chase ve Marcie ise de bebek bekliyorlardı..Ve anneleri Laurie de yeni bir aşka Pat ile yelken açmıştı..İşte hikayemiz bu şartlarda başlıyordu..

Sage  Tyler ailenin deyim yerinde ise kazandibi idi.. Ağabeyleri Lucky ve Chaase tarafından çok sevilse de içlerine onu yaşı nedeni ile alamamaları onu ciddiye almamaları,onu dinlememeleri genç kadında inanılmaz izler bırakmıştı.Kendini ispat etmek istese de bu yaşına kadar pek de bir şey yapamamıştı.Kendini ispat edememişti.
Zengin bir ailenin oğlu olan Travis ile nişanlı idi ve bu resmiyete tam dökülmek üzere iken nişanlısı tarafından terk edilir.. Ağabeyleri eve dönmesi kolay olsun diye gönderdikleri şirket çalışanı Harlan Boyd'u göndermişlerdir. İki nişanlının bu ayrılık sahnesine de tanık olmuştur. Harlan her ne kadar basit bir adam olarak görünse de öyle basit bir kişi olmadığı gibi sırlarla dolu bir adamdır..

Karşılaştıkları andan itibaren Sage ile aralarındaki çekişme hiç bitmez.Sage nişanlısından ayrıldığını ailesine söylemesini istemez..Bunu uygun zamanda kendisi söyleyecektir..Fakat eve döndüklerinde ise Sage epeyce şeyin değiştiğini annesinin yeni bir hayata başlamak üzere olduğunu ağabeylerinin ailesi ile dopdolu olduğunu görünce kendisinin elinde bir şey olmadığını bir yol dönümünde olduğunu anlar..Bunun hırsını da Harlan'dan çıkarmaya çalışırken aralarındaki çekim onu hem  şaşkına uğratır hem de korkutur..
Çok güzel bir seri bence mutlaka okuyun..Size hem güzel vakit geçirtecek hem de sevginin aile sıcaklığının içinde sarmalanacaksınız...

Texas! Serisi:

1. Texas! Şanslı (1990) (Yarınlar için ) (5/3,85)
2. Texas! Chase (1991)(Hep Aşk Vardı) (5/3,92)
3. Texas! Adaçayı (1991)  (Aşk Bir Ayrılık Ötede) (5/3,96)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder