27 Haziran 2013 Perşembe

Sizi Tekrar Görmek- Marc Levy




Sizi Tekrar Görmek Orjinal Adı:Vous  Revoir İngilizce adı: Finding You
 olan bu kitap Keşke Gerçek Olsa'nın devamı..

Yazarın ilk kitabı Keşke Gerçek olsa o kadar çok sevilmiş ki ısrar üzerine kaç sene sonra Sizi Tekrar Görmek'i yazmış..İkinci kitabı daha çok sevdim ne diyebilirim ki..
Gerçek aşkın sevmenin ne demek olduğunu yazmış yazar..Aşkın Kitabını yazmış bence..Gerektiğinde sevdiğini serbest bırakabilmenin,yolundan çekilmek gerektiğini üstüne üstüne basa basa bu mesajı vermiş yazar kitap da..Bu fedakarlığı  romanın beklentini aksine kadın değil erkek karakter yaptı..Büyülendim bu hikayeye ve yazara ilk işim yine bir Marc Levy kitabı almak olacak..Çünkü o sade ve yalın kalemi ile bu yazar beni mest etti..


İlk kitapda doktor olan Lauren aylarca süren komadan çıktığında ilk roman bitmiş ve yoruma açık bir son olmuştu.Bu koma süresince Lauren'in ruhu sürekli başarılı karizmatik mimarımız Arthur'un yanındaydı..Aralarında dev bir aşk oluşmuştu.Ama Lauren'i ondan başka kimsede göremiyordu..
İkinci kitap da aradan epeyce bir zaman geçmiştir.Arthur Lauren komadan çıktıktan sonra sessiz sedasız hayatından çıkıp gitmiştir.İkisi de kendi hayatlarına savrulmuştur. Arthur bu çok sevdiği kadının hayatından  da tamamen çıkmak için Paris'e gitmiştir orada ilk defa başarısız olduğu  bir projede çalıştıktan sonra geri döner..

Hayatına yüzeysel olarak devam etse de yüzeysel ilişkiler yaşasa da Lauren'i kalbinden söküp atamamıştır..Belki de onu en çok yaralayan Lauren'in onu hiç hatırlamaması dır.
Lauren'de kazadan önce birlikte olduğu sevgilisine geri dönmüş onunla birliktedir.O da mesleğine kendini adamış ara sıra görüşüğü annesinin kazadan sonra ki kontrolcu hareketlerinden oldukça rahatsızdır.Annesi ise ötenaziye izin verdiği için kendisi ile hesaplaşmakta Lauren'e bunu açıklayamayacağını düşünmekte vicdan azabı çekmektedir..Fakat bu duruma bilen Arthu'a Lauren'e söylememesi için rica etmiştir..Ama Arthur Lauren'in hayatından çıkmıştır.
Fakat Arthur ve Lauren'in yolları Arthur'un bir kaza geçirmesi ile tekrar kesişir.Bu sefer komaya giren Arthur'dur..
Kesinlikle tavsiye ederim..Muhteşem bir yazar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder