27 Ocak 2014 Pazartesi

Kış Rüyaları Harlequin Stars Of Romans



Kitap Adı : Duygu Fırtınası

Yazar      : Nora Roberts
Orjinal Adı : Falling For Rachel
Goodreads Puanı :5/3,94
Puanım : 5/4


Yine çok güzel bir Nora kitabını bitirdim. Hikayedeki o aile sıcaklığına bayılıyorum..Bir yere bir kişiye ait olma hissini yazar muhteşem bir şekilde işlemiş..

Bu Ukrayna asıllı Stnislaski Ailesini çok sevdim çok.Bu okuduğum 3.hikaye idi ve bu sefer  ailenin diğer kız çocuğu Rachel'in hikayesini okudum. Kamu avukatı olan Rachel savunduğu gencin bir anda gözetiminden sorumlu olarak bulur kendini gencin ağabeyi Zack Muldoon ortağı idi. Üvey kardeşi Nick'i zamanında ardında bırakarak askeriyeye katılıp onu babası ile başbaşa bırakmıştı..




Nick sevgiye hasret bir oğlan çocuğu idi aslında ağabeyinin askere gittikten sonra tam on yıl dönmemesinden sonra kendini terk edilmiş red edilmiş hissetmişti.

Ailesi gibi adı Kobra olan çetenin onu tek başına bırakmasıda onlara bağlılığını etkilememişti. Ya hapise girecekti ya iki ay geçici ağabeyi ile kalacaktı.
Stanilaski ailesinin sıcaklığı sevgisi  bu iki inatçı oğlan kardeşin aralarının düzelmesine yardımcı olabilecek miydi?
Rachel başta bir mecburiyet olarak gördüğü bu gözetmenlik işini çok daha ileriye taşıyacak sevgi dolu kalbi ve sıcaklığı ile iki erkeğinde sevgisini kazanacaktır. Öyle ki ikisi de ona aşık olacaktır..
Harika bir hikaye idi. tavsiye ederim....









Kitap Adı : Daima Senin
Yazar       : Miranda Lee
Orjinal Adı : Master of Her Virtue
Goodreads Puanı :5/3,04
Puanım :5/3


Güzel bir romandı çocukluğu ve ergenliğindeki sorunlar yüzünden ikili ilişkilere iç girememiş olan Violet'in hikayesi idi.
Başından iki evlilik geçmiş Leo Wolfe ile 25 yaşında ki bakire Violetin hikayesi idi. O yaşa kadar bizim kültürümüzde bakire kalmak tuhaf gelmese de Avrupa kültüründe bu çok tuhaf elbette..
Muhtemel bir ölüm tahlikesi geçirdikten sonra Violet kend kendine sö verir. Kendini baştan aşağıya yenileyecek onsan sonra da kendine bir sevgili  bularak bu durumdan kurtulacaktır. 
Karşısına da patronun oğlu film yönetmeni Leo Wolfe çıkar..Geçici olarak başlayan ilişki derinleşmeye başlar..Planlar bozulur..


Okurken sıkılıp kasılmadığım bir roman oldu. Sadece çevirisinde bir özensizlik ve tuhaflık vardı...Bence daha özenli olsa çok daha iyi olur çeviriler...
Çevirmenlerin hala daha deneyimleme kelimesini ısrarla kullanmalarını anlayamıyorum zira cümleleri mahvediyordu..Yani o kadar saçma sapan yerde bu kelimeleri kullanıyorlar ki sinirden tırnaklarımı yiyorum..Bu kelimeyi protesto etmeye devam edeceğim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder