20 Ocak 2014 Pazartesi

Gecemi Aydınlat-Lisa Kleypas



Kitap Adı :Gecemi Aydınlat
Yazar       : Lisa Kleypas
Orjinal Adı: Tempt Me At Twilight
Goodreads Puanı :5/4,14
Puanım : 5/5+++++


                            Çok özlemişim bu ne kalem gücü böyle. Kitabın nasıl akıp gittiğini anlamadım bile.uçurdu resmen beni..Ne diyebilirm 2014 yılının en güzel kitaplarından olmaya aday şimdiden..Yazarı okumayı o kadar çok özlemişim ki...İçime sindire sindire okumaya çalıştımsa da bitti  yine de..
                            Wallflower Serisinden sonra okunması gereken bir seri Hathaway Serisi yayınevi yazarın çok sevildiğini anladıktan Benimle Kal'ı yayınladıktan sonra Wallflower serisinin ilk kitabı O Yaz'ı yayınlamaya başladı ve hatasını anladı ama Wallfower serisinin son kitabını hala daha yayınlamadı çünkü bir Hathaway Serisinden bir Wallflower serisinden yayınlıyorlar..

Lisa Kleypas'ı ilk bu seri ile tanıdım ilk Benimle Kal'ı okuduktan sonra yayınevi uzun süre yazarın kitabını yayınlamamışrı ve ben unutulmaz Cam Rohen ve Amelia Hataway'ı çok sevmiştim. Sonra serinin ikici kitabında Hathaway'ların nearin çiçeği Win ile ailedeki diğer çingene damat Merripen'in hikayesinden sonra sıra geldi Poppy Hathaway ile Harry Rutledge'in hikayesine..
Bu hikayede sevgi dolu bir genç bir kız olan Poppy ile gizemli otel sahibi Harry Rutledge'in karşılaşmaları oldukça sıradışıdı...Bu karşılaşmalarında Hary'nin onu istediğine karar vermesi bir kaç dakikasını alacaktır ve işe girişecektir. Çünkü o eylem adamıdır. Hayatında duyguların yeri yoktur olmamıştır.Sevgisiz ve yalnız bir çocukluk annesinden küçük yaşta ayrılmak zorunda kalması babasının onunla hiç ilgilenmemesi onda tamiri imkansız  bir yaraya yol açmıştır.İçinde hissettiği sevgiye olan açlığını deyim yerinde isi çılgın gibi çalışarak plan yaparak gidermeye çalışmaktadır. Çoğunlukla uyku bile uyuyamamakta uykuda geçirlen vakiti boşa geçen zaman olarak görmekte işte bu yüzden hayatında sevgiye,duyguya yer yoktur olmayacaktır. Yapması gerekeni yapmak sorunu halletmek vardır onun yapısında . Poppy'yi istediğine karar vermesi belki bu alışkanlık ile karar verilmiş olsa da ondan çok etkilenmiştir..Evlilik  zamanı geldiğine karar verdiğinde de  Poppy'nin fikrini bile sormaya gerek görmemiştir.

Poppy ise bir kaç senedir kendisini neredeyse nişanlı gibi gördüğü Michael Bayning ile görüşmektedir ama iş bir türlü ciddiyete dökülememektedir..Çünkü genç adam geleneklere son derece bağlı asla babasının sözünden çıkmayı düşünmeyen sığ karakterde biridir..Kibirli babası da  Poppy ile evlenmesine hiç de sıcak bakmamaktadır.
Bunları öğrenen Harry ise bu andan itibaren  olaya müdahale eder ve Michael ile evlenmelerine mani olacak hamleyi yapar..Sonuç ölümcüldür Poopy ya Harry ile evlenip şansını deneyecek ya da bu meydana gelen skandal yüzünden hiç evlenememeyecektir..
Üstelik Harry'nin yaptığı hamleyi evlenmesine bir kaç saat kala öğrenecektir. Bir de romanda Poppy'yi seven koruyan büyük bir ailesi sıra dışı Cam Rohan ve  Merripen enişteleri kayıtsızlık maskesine bürünmüş bir ağabeyi vardı. Harry'ye kelimenin tam anlamı le kök söktürseler de onu yıldıramadılar..Çünkü Harry ne olursa olsun Poopy'yi bırakmaya niyeti yoktu. Bu kararlılığı beni çok etkiledi. Bazı yerlerde çok kızsam da bu kararlılık etkileyici idi...Aile olmanın güzelliğini sonuna kadar hissettiren bir roman idi. Öyle aile olmanın,sevginin sevilmenin ne demek olduğunu bilemeyen Harry'yi bile içine alacak büyük bir sevgi yumağı vardı romanda. 
Vee gelecek hikayemizin ipucu kızların şaperonu  Catherine Marks ile Hataway ailesinin uçarı ağabeyi Leo'nun hikayesi. Bu gizemli kadın hakkında çok önemli  bilgiler vardı romanda ve bu ikili arasındaki çekişme ve zıtlaşma bir anda müthiş bir çekime dönüşmüştü...
Serinin Dördüncü kitabı bu ikiliye ait. Umarım okumak için çok beklememiz gerekmez..
Tavsiye edermiyim?!! Evet şiddetle tavsiye ederim..Historical özellikle Regency dönemini seviyorsanız. kaçırmayın derim...


Hathaways Serisi
1. Mine Till Midnight (2007) Benimle Kal
2. Seduce Me At Sunrise (2008) Vazgeçmem Senden
3. Tempt Me at Twilight (2009) Gecemi Aydınlat
4. Married By Morning (2010)
5. Love In The Afternoon (2010)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder