31 Ağustos 2014 Pazar

Gül Yaprağı Kumsalı-Dorothy Koomson




Orjinal Adı : The Rose Petal Beach
Edisyon Adı : Gül Yaprağı Kumsalı
Goodreads Puanı :5/4,05
Puanım : 5/4


Geçen yıl Benden Önceki Kadın ile keşfettiğim Dorothy Koomson yine müthişti. Kalemi harika bu yazarın onun hikayelerini okurken her bakımdan ters köşe olmaya hazır olun. Aşkın en güzelini hissettirebilirken maceranın da en güzelini yaşatıyor bu yazar..Topu topu sadece iki kitabını okumama rağmen en sevdiğim yazarlar arasına girdi bile.

Tam da benim istediğim türde bir yazar hikayeyi enfes şekilde kurgularken kahramanların duygularını o kadar güzel işliyor ki bire bir yaşıyorsunuz hikayeyi. Kitabı ı okurken en güzel aşkları,sevgileri okurken; en büyük ihanetleri de okuyabilirsiniz. 

Kitabı bir an bile elimden bırakamadım..Üç kadın görüş açısından olaylar anlatılıyordu.
Kitabın ana karakteri olan Tami'ye hayran kaldığımı söylemeliyim insancıllık, merhamet, sevgi timsaliydi bu kadın. En ağır ihanete uğramasına rağmen hem de. İnsanlığından hiç bir şey kaybetmediği gibi asaleti ile hayran oldum bu güzel kadına..Hikaye Tami üzerinde kurgulu idi..Hikayenin anlatımın da masalımsı bir tat vardı. 

Romanını nefret ettiğim karakteri ise Scott oldu. Tami'nin kocası. Bu kadar bencil ve sapık bir karakterden nefret ettimse de onu anlamaya çalıştım..Ama bu adamın gözünü sadece bedensel zevk ve ihtiyaçları kör etmişti. 
Roman Scott'un evde polisler tarafından alınarak tutuklanması ile başlıyor. Tami'nin yıllarca süren yapay mutluluğu bu olay ile bozuluyor..Çünkü kocası Tami'nin  yakın arkadaşı Mirabelle'ye tecavüze yeltenme suçundan tutuklanmıştır.

Olayları bir oya  gibi işleyen yazar kitabın sonunda da beni ters köşeye yatırdı..Katili tahmin bile edemedim.Harika bir kitap idi. Yalnızca başlarda birazcık sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Fakat sonradan müthiş bir tempo ve final ile yazar muhteşem bir iş çıkarmış..
Derinliği olan hikayeler ve tema çeşitliliği istiyorsanız Dorothy Koomson'u kaçırmayın bence..Tavsiye ederim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder