15 Şubat 2015 Pazar

Masum Koza-Özge Erkin



Orjinal Adı: Masum Koza
Yazar : Özge Erkin
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Goodreads Puanı:5/4,43
Puanım :5/4




Ülkemiz de çok gündem de olan bir konuyu işleyen roman idi Masum Koza. Masumiyetin beden de değil ruhta olduğunu savunan bir hikaye.. Çok etkileyici bir romandı. Yazarın kalemini çok beğendim etkili bir kalem..
Romandaki kızcağızın başına gelmeyen kalmadı okurken hop oturup hop kalktım. Zira romanın kadın karakteri Hayal'in çok dramatik bir hikayesi vardı. Ruhu yaralı bir karakter idi Hayal ...Ona yapmadık zulmü bırakmayan bir de üvey baba vardı  psikopattı..Ruh hastası idi.Hani tecavüz edersin de o işkenceler vs. tiksindim..İğrendim...Baba ve annenin çocoukta ne kadar etkili olduğunu kazarak yazmış Özge Erkin..
Hayal'in ufacık yüreği  yaşadığı  onca iğrençliklere tepkisiz kalamazdı elbette.Normal bir insan dayanamazdı bu yapılanlara. O da dayanamadı sonunda kendine yapılanların acısını çıkarmak için intikam yolunu seçti. 
Çok güzel bir kadın oldu ama kalbi atmıyordu yıllarca hep intikam aldı. Özellikle onu mahveden adama benzeyen erkekleri seçti. 

Sonra Poyraz çıktı karşısına. 


Poyraz'da sevgi yönünden eksik bir erkekti. Bir tülü sevemiyor aşık olamıyordu. Hayal'in kendine seçtiği son kurbanı idi.. İkisi de birbirlerini ilk gördüklerinde sarsıldılar, etkilendiler, sevdiler, aşık oldular..Vazgeçemediler birbirlerinden. Çok zor zamanlar geçirdiler. 
Poyraz'ın en büyük destekçisi babası Aziz bey idi. Aşka aşık olan Aziz bey. Bir kadını sevmiş tam sevmişti. Onu kaybetmişti ama onun aşkını onca seneye rağmen kalbinde capcanlı tutabilmişti.

Fakat işleri hiç kolay değildi.,Okurken çok duygulandığım, kızdığım sahneleri oldu.  Fakat birbirlerine olan aşklarını okumak çok daha güzeldi. O sahnelerde çok etkilendim.
Romanın en etkilendiğim hatta bence en etkili kahramanı Devran idi..Onun hikayesini okumayı çok isterim.Çok etkili bir karakterdi. Yaşadıkları Hayal'e sahip çıkışı muhteşemdi. ,
Yazar bence bu karakterin hikayesini muhakkak yazmalı..
Özetle okurken çok etkilendim bu hikayeden. Bence günümüz şartlarında kangren olan kadınlarımızın kabusu olan tecavüz konusu daha da işlenmeli..İrdelenmeli. Mesajlar vermeli.
Konuyu saptırmadan elbette ki. 



Çünkü biliyoruz ki ülkemizde bu tip olayların daha korkunc olanları yaşanmaya başladı.. Bu konuyu işleyen cesur yazarımız Özge Erkin'e hoşgeldin  ve yolun açık olsun diyorum..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder