4 Şubat 2015 Çarşamba

Tatlı Ceza- Pamela Clare


Orjinal Adı: Sweet Release
Edisyon Adı : Tatlı Ceza
Yazar : Pamela Clare
Çevirmen: Nesibe Bodur
Yayınevi: Koridor Yayınları


Pamela Clare bayılıyorum bu yazara..Tek kelime müthiş bir yazar..Keşke daha sık çıksa kitapları daha sık okuyabilsek...
Çok sevdiğim Monica Mccarty'den bile üstün benim için.Biraz Hoyt,biraz Nicole Jordan,biraz Julia London var bu yazar da..Hala daha romanlarını okumadınız ise çok şey kaçırıyorsunuz bence.

Gelelim kitabımıza MacKinnon's Rangers serisinden önce yazmış yazarımız bu kitabı. Üç kitaplık bir seri bu..
Blakewell/Kenleigh Family Trilogy serisinin ilk kitabı Tatlı Ceza isimli  kitabımızda Cassie Blakewell ve Alec Kenleigh'in hikayesi var. Çok tutkulu bir aşk var kitabımız da. Yazarın diğer serisindeki hikayelerden daha tutkulu gibi geldi..


Bazı sahneler erotizme kadar çıkıyorsa da hiç rahatsız olmadığımı söylemeliyim.. Yazar aşk ve tutkuyu o kadar güzel harmanlamış ki okurken rahatsızlık vermiyor bence.
MacKinnon's Rangers serisi gibi Yeni Dünya'da Virginia Koloni'sinde ve 
Londra 'da geçiyor. Koloni dönemi 1730'lu yıllarda geçmesi de ayrı bir tat verdi bana..
Alec Kenleigh ailesinin lideri konumunda aile hakkındaki kararları o veriyor. Bir kız kardeşi ve bir de oldukça müsrif ve iflah olmaz erkek kardeşi var.


Alec oldukça da karizmatik ve çapkın bir asilzade..Ama öyle boş bir soylu değil..Gemi imlatçısı kendisi. Dünyanın her yerine gemiler imal ediyor..Oldukça da zengin.
İlişkisini bitirmek üzere olduğu sevgilisinden ayrıldıktan sonra kendisi saldırıya uğruyor. Kendisini bir anda Virginia Kolonisi'nde  feci şekilde dayak yemiş bir köle gibi satılmak üzere iken buluyor.
Onun durumuna üzülen Cassie Blakewell Alec'i aldığı kölenin yanında 5 sterline almaya çalışıyor..
Cassie'nin durumu da çok parlak değil aslında kendisine eş seçmek giden ve aylarca dönmeyen babasının yüzünden çiftliğin sorumluluğu ona kalıyor. Çiftliği ayakta tutmaya çalışırken beş yaşındaki erkek kardeşini de yetiştirip korumaya çalışıyor.Annesi kardeşinin doğumunda ölüyor ve onun bakımı Cassie'ye kalıyor..


Çok zor şartlarda hayatını devam ettirmeye ve çiftliği yönetmeye çalışan Cassie tüm bu zorluklara göre iflah olmaz bir romantik genç kızdır aslında.
Evliliği ancak ve ancak aşık olduğu zaman düşünmektedir.Bu yüzden çevredeki kadınlar tarafından yadırganmakta bu isteği tuhaf ta bulunmaktadır.. 
Oldukça doğal inandığı ilkeler uğruna savaşacak kadar yürekli bir kadın dır Cassie..
Alec'i satın aldıktan sonra onun bir centilmen olduğuna pek de inanmasa da ona adil davranıp Londra'ya ailesine mektup göndermesine de yardımcı oluyor..

Bu arada Alec'i adı kaçırıp dövdürenler tarafından Cole Braden olarak da değiştirilmiştir..Bu kişinin sicili ise  pek de temiz olmadığı gibi suçlarının arasında tecavüz de vardır..
Fakat tüm bunlar Cassie ve Alec arasındaki çekimi ve yakınlaşmaya engel olamaz..Hatta Alec ondan 
kendisini uzak tutmaya çalışsa da olacakların önüne geçemezler.
Fakat bu Cassie'nin çiftliği ve yatağında gözü olan çocukluk arkadaşı Goeffrey Crichton'ın hiç de hoşuna gitmez.


Romanımız da bir de iki esir aşığımız vardı. Zach ve Elly ..
Bu ikisinin de hikayesini oldukça etkili buldum diyebilirim. Köleler,esirler,çiftçilerden oluşan koloni hayatını anlatan bu aşk,tutku,macera dolu historical kitaba bayıldım. Devamını heyecan ile bekliyorum..
Umarım yazarın yetişkinler için yazdığı diğer serisi olan Team serisini okumak nasip olur.Koridor yayınları inşallah o seriye de bir el atar..
Ne diyebilirim ki bu yazarı tarihi aşk romanları sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum..Hala daha bu büyülü kalem ile tanışmadınız ise çok şey kaybediyorsunuz...

Blakewell/Kenleigh Family Trilogy
1. Sweet Release (2003) Tatlı Ceza 
2. Carnal Gift (2004)
3. Ride the Fire (2005)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder