31 Ocak 2015 Cumartesi

Uçurumun Kenarındaki Kız - Lucinda Riley



Orjinal Adı : The Girl on the Cliff
Edisyon Adı : Uçurumun Kenarındaki Kız
Yazar : Lucinda Riley
Çeviri : Bige Turan Zourbakış
Yayınevi : Pegasus Yayınları 
Goodread Puanı : 5/3,80
Puanım :5/5

Oldukça değişik  kurgu ve duygu derinliği olan bir kitap okudum. Aile sırları,gizem,dram ,fedakarlık ve sevgi temaları ile işlenmiş müthiş bir hikaye okudum. yazarın ilk olarak Orkide Evi isimli romanını okuyup  kalemini beğenmiştim.Uçurumun Kenarındaki Kız ile Orkide Evi'ndeki performansını aştı bence..
Roman masalımsı bir tat bıraktı bende yazarın kesinlikle takipçisi olacağım..


Romandaki kadın kahraman Grania Ryan hikaye de Ryan ve Lisle ailesinin geçmiş ile yaşanancak hesaplaşmayı konu ediyor..roman da Mary, Grania, Lily ve Aurora'nın sıra dışı hikayesi var.Geçmişten günümüze gelen bu hikayeyi okurken kitabı elimden bırakamadım.
Lisle ailesinin kadınlarına bakan sahip çıkan ve sevgisini veren Ryan ailesinin kadınlarının inanılmaz fedakarlık ile, sevgi ile bezeli bir hikayesi var.


Roman Grania'nın hikayesi ile başlıyor büyük anne Mary'nin hikayesi ile devam ediyor.Birinci Dünya Savaşı zamanına kadar uzanan hikaye de.Mary'nin nişanlısının askere gitmesi Mary'nin İrlanda'dan Londra'ya çalışmaya başlaması ve derken yollarının Lily ile kesişmesi..Lily'nin hikayesi de ayrı bir dram.Ona tam ne olduğunu kitabın sonlarında öğrenebiliyoruz..
Lily için Mary'nin yaptığı fedakarlıklar aldığı riskler nişanlısın kaybetmesi ve yeniden hayata Lily için sarılması çok müthiş idi.


Derken Grania'nın yaptığı düşük ile çocuğunu kaybetmesi sevgilisi Matt'i terkederek İrlanda'daki ailesine sığınması tanıştığı Aurora'nın hayatına girmesi babası Alexander'in ricasına kıramayarak ona bir nevi dadılık yapmaya  başlaması..Annesi Karthleen'in tüm itirazlarına rağmen..
Kathleen'in itirazı Lisle ailesi yüzünden Ryan ailesinin kayıpları..Aurora'nın annesi Lily yüzünden ailesinin yaşadığı felaket..
Bu arada Matt karakterini çok sevdiğimi söylemem gerek. Sevdiği kadını ne olursa olsun kolay kolay bırakmaması çok güzeldi..
Onun hikayesi de oldukça ilginç idi..


Daha fazla detay vermek istemiyorum..Bu tür tarihsel mekanlarda gizemli,duygusal ve sevgi ile yoğrulmuş aile sırları içeren romanları okumak istiyorsanız bu romanı şiddetle tavsiye ederim...
Lucida Riley'in büyüleyici kalemi ile tanışın derim...

,0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder