10 Ocak 2015 Cumartesi

Tutku Oyunları - Sylvia Day


Orjinal Adı :Passion for the Game
Edisyon Adı : Tutku Oyunları
Yazar : Sylvia Day
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı: 5/3,99
Puanım :5/4

Fazlası ile sıcak bir hikaye idi. Yazarın kalemi çok kuvvetli ve etkili.
Dört Kitaplık Georgian Serisinin ilk kitabı Tutku Oyunlarında Lady Maria Winter ve Christopher St.John'un hikayesini okudum.


Oldukça ilgi çekici erotizmin sınırlarını zorlayan
bir romandı. Sylvia Day denince aklıma ilk gelen tutkulu aşk romanları. Yazar ile Nicole Jordan'ın kalemini birbirine oldukça benzetiyorum. Sadece aşk sahnelerinde Sylvia Day daha cüretkar ve sert yazıyor.

Romanın ilk sayfalarını biraz durağan bulduğumu söylemeliyim. Karakterler ise oldukça boldu ve kim kimdir diyerek hikayeden koptuğum anlarda olsa da sonradan toparladım.
Özellikle hikayenin sonlarına doğru oldukça güzel bir kurgu ve duygu sağanağı içinde okudum.
Romanın erkek karakteri karizmatik ve tutkulu ama sevdiklerine çok değer  bir serseri idi..
Fakat kadın kahramanımız karşısında dut yemiş bülbüle dönmesi beni biraz şaşırttı.
Maria ona ne yapsa yeri idi.


Neyseki sonları çok güzel bir final ile bağlanması ile okuma zevkim katlanmış oldu.
Romanı okurken Maria'nın bir şeytan mı? bir kurban mı? olduğuna karar veremediğim zamanlar çok oldu. Christopher ise bu yola çok sevdiği kardeşini korumak uğruna girmiş inancını kaybetmiş bir genç adam idi. Oldukça tutkulu bir genç adam. Maria'da belki de onu en çok çarpan bu tutku idi belki de.


Roman da Christopher kadar etkileyici olan bir İrlandalı da vardı Maria'nın geçmişte kalan metresi Simon Quinn ..Onun Maria ile ilişkisi çok derindi. Metreslikten,sevgililikten arkadaşlık ve dostluğa geçişleri bana göre oldukça da ilginç idi. Simon'un hikayesini serinin dördünci kitabın da okuyacağız..
Ve asıl  Maria'nın kızkardeşi Amelia ve Colin Mitchell'in hikayesini çok merak ediyorum. Umarım o hikaye için çok beklemem..



Annesi öldüğünde, Lady Maria Winter üvey babası, Welton 'ın himayesi altında yaşamak zorunda kalır . Ve Welton istemediği bir evliliğe zorladı. Bu evliliğin gerçekleşmesi için kızkardeşi Amelia'yı bile kullandı. Maria kızkardeşinin güvende olması için üvey babasının ayarladığı  İngilterenin güçlü ve zengin erkekleri ile  evlenmeyi kabul etti.Eşlerinin ölümünin şaibeli olması şüpheli olarak ilk sıralara Maria'yı taşımıştır.


Yaptığı evlilikler ile Welton Maria'nın eşlerinden kalan mal varlığı ve paralarının yönetimi Welton'a geçmiştir. Fakat paralar suyunu çekince onu tekrar evlendirmeyi planlamaktadır.

Maria eşlerinin ölümünden sonra özgürlüğünü korumak için Simon'ın da yardımı ile StJohn ile ittifak yapmak durumunda dır. Ama bu ittifak görünüştedir. Zira iki tarafta birbirlerinin açığını yakalayıp var olma mücadelesine girişeceklerdir. 

Bu ünlü korsan Christopher St.John için de geçerlidir. Ama birbirlerinden keyif almak için baladıkları ilişkileri yakıcı bir hale gelir. İkisi de birbirlerinden çok fazla etkilendkleri gibi birbirlerine aşık olduklarını da fark ederler.
Bundan böyle karar vermeleri gereken birbirlerine güvenip güvenemeyecekleri  ile ilgili verecekleri karar güç birliği yapıp yapamayacaklarıdır..
Oldukça güzel kurgulanmış bir romandı biraz daha heyecanlı olabilseydi tadından yenmez olabilirdi.
Yine de erotizmin uç noktalarında bir aşk okumak istiyorsanız,casusluk,hstorical temalarını seviyorsanız bu roman bence tam size göre...


Georgian Series
1. Ask For It (2006) Arzulanan Kadın
2. Passion for the Game (2007) Tutku Oyunları
3. A Passion for Him (2007)
4. Don't Tempt Me (2008)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder