14 Ocak 2015 Çarşamba

Yasak-Evangeline Collins




Orjinal Adı : Her Ladyship's Companion 
Edisyon Adı : YasakYazar : Evangeline CollinsYayınevi: Olimpos YayınlarıGoodreads Puanı : 5/3,74Puanım 5/3,5

Orjinal değişik bir konu..Çok daha iyi bir kitap olabilirdi. Sanırım yeni yazarların ortak sorunu bu. Çok güzel bir konu yakalıyorlar ama bu konuyu işleyemiyorlar. Yine de çok severek okuduğum bir roman oldu.Çeviride sorun vardı...Deneyimleme kelimesini çevirmem her yerde kullanmıştı ...Bence yazarın ilk kitabı olması nedeniyle kurguda eksiklikler vardı. Zira diğer romanı 7 Gün 7 Gece çok daha başarılı bir roman idi bence. İlk romanını 2009 ikinci romanını 2010 yılında yazmış. 7 Gün 7 Gece ödül de almış. Yazarın yeni eserlerini okumak isterim aramı  verdi acaba yazmaya ?..


Yazarın okuduğum ilk kitabında kadın hizmetli (hayat kadını) okuduğum ikinci romanında ise  erkek hizmetli konumuz. Hikayemiz Regency döneminde geçiyor .Çok romantik bir dönem olsa da madalyonun diğer yönünde ise kadınların bir mal gibi görüldüğü hiçbir haklarının olmadığı dönem.


Kadın kahramanımız beş yıllık sevgisiz evliliğe esir olmuş İsebella Stirling  iktidarsız bir kocanın elinde gün geçtikçe daha da mutsuzlaşıyor ne yazık ki...Erkek kahramanımız ise çocukluğundan beri var olma mücadelesi sürdüren..Ekmeğini aşk sanatının incelikleri ile kazanan Gideon Rosedale.. İsabella asil bir aileden geliyor ama tutkulu bir genç bir kız. Erkek kahramanımız ise gayri meşru ve genelevde büyüyen bir genç adam.Var olma mücadelesine yedi yaşında başlamış ve patronu onu kadınlara haz verme sanatını öğreterek üstünden para kazanmış yıllarca. Ama Gideon kazandığı paraları biriktirip bu hayatı bırakmaya niyetli..Bunun mücadelesini verirken patronu donuna kadar soyuyor kahramanımızı...Bella ise gerek tecrübesizliği gerek gençliği  yüzünden başı büyük belaya giriyor. Ağabeyi onu  başka biri tarafından yönlendirilip tuzak kuran bir bahçıvan ile uygunsuz bir şekilde yakaladıktan sonra paniğe kapılıyor..Cemiyette büyük bir rezalet çıkması ve kız kardeşinin hamile kalmış olabileceği korkusu yüzünden onu en uygunsuz bir talibiyle hatta ona talip olan tek kişi ile evlendiriyor. Lord Stirling..Hain ve sinsi bir adam...


Bu evliliği yapabilmek için bu adamın tuzak kurduğunu sonradan öğreniyoruz..Bella'ya bu evlilik adeta bir cehennem hayatı yaşatmaktadır. Kocası aylarca eve gelmemekte onu ücra İskoçya'daki evlerinde yalnız bırakmakta aklına gelip evin yolunu hatırladığında ise fazla kalmamaktadir...Ne bir dert ortağı ne de bir arkadaşı vardır Bella'nın herkesten her şeyden uzak izole bir hayat sürmektedir. Bu durumuna ise kuzeni Esme çok üzülmektedir.Esme yarı Fransız olması ve aşkı çok sevmesi ve hayalperestliğinin etkisi ile Bella'ya   ömründe alabileceği en tuhaf teklifi  yapar..Ona bir erkek bir hizmetli!!! (fahişe) ayarlayıp onunla biraz eğlenmesini öğütler ve kolları sıvayarak Gideon Rosadale'i patronu ile on dört günlüğüne anlaşarak Gideon'u Bella'nın yanına gönderir...Gideon ise on yedi yaşından beri sürdürdüğü mesleğin de hayatında görebileceği en güzel bir kadın ile karşılaşınca şok olur..Ondan çok etkilenir elbette..





Bella ise onu geri göndermeye kararlıdır ama nedense  hiç gönderemez...Bella ile müşteri ilişkisi ile başlayan ilişkileri Gideon'u alt üst eder.Kaçınılmaz olarak aşk da gelecektir tabii ki...Oldukça güzel ve değişik bir konusu vardı. Başlarda biraz durağan da bulsam,çeviriden bazı yerlerde rahatsız olsam beğenerek severek okudum.

Historical romanlarda aşkın en uç noktalarında okumayı seviyorsanız,tutucu , kuralcı değilseniz bu roman tam size göre...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder