2 Nisan 2015 Perşembe

Arkanı Kolla-Karen Rose


Orjinal Adı :Watch Your Back 
Edisyon Adı : Arkanı Kolla
Yazar: Karen Rose
Çeviri : Ozan Yoleri
Yayınevi : Kanes Yayınları
Goodreads Puanı: 5/4,21
Puanım:5.4,5

Yazar ile tanıştığım günden beri sıkı takipçisiyim Bana Aitsin ile başlayan Arkanı Kolla ile Baltimore Polislerinin hayatlarını ve cinayet dosyalarını  anlatan seri bitmiş oldu. 
Ancak yazarın oldukça çok kştabı var yayınevinden isteğim diğer kitaplarını da bir an önce yayınlamaları..
Gelelim Baltimore serisine Stevie Mazetti ile başlayıp onunla biten bir seri oldu. Kesinlikle serinin en duygusal kitabı idi. Clay Maynard'ın bitmeyen aşkı,Mazetti'nin yeri dolduralamayan kaybı. Ve ikinci bir şans..
Kini bir türlü birmeyen sapık Robienette ve takımı. Harika bir romantik gerilim ve polisiye bir romandı. Karen Rose'i okumayan çok şey kaçırıyor kanısındayım.
Yayınevinden ricam yazarın kitaplarını çok daha sık yayınlamaları...


Arkanı Kolla'da serinin  diğer kahramanları da vardı. Jd,Joseph,Grayson,Paige,Daphnie,Lucy . Clay Maynard'ın Stevie Mazetti'ye olan bitmeyen aşkı..Stevie'nin onu kalbini kırarak geri çevirmesi. 
Yine de Clay'in onu kalbinden söküp atamaması.
Stevie'nin sekiz yıl önce bir saldırıda kaybettiği kocası ve oğlu onların kaybından sonra bir türlü kendisine gelememesi. Küçük kızı Cordelia kız kardeşi İzzy ile oluşan bir aile olmaya çalışması.
Stevie Mazetti'nin amansız düşmanı eski asker Todd Robienette.. Bir saldırı da onun oğlunu  öldürmek zorunda kalan Stevie Mazetti'den intikam almak isteyen bu cani oğolu ve kocasının ölümünden de sorumludur..


Şimdi ise Stevie'yi öldürmek istemektedir. Bunun için tüm olanaklarını seferber edecektir. Ayrıca kurduğu suç örgütü ile de inanılmaz paralar kazanırken hayatına giren insanların yaşamlarına da felaketler getirmiş bir psikopattır.
İlk karısını da gözünü kıpmadan öldümüştür. 
Daha fazla ayrıntı verirsem okuyacak olan okurların okuma zevki bozulur..Bence okumanız gereken çok iyi bir yazar..Çok akıcı yazdığı gibi, duygusal sahnelerde de çok başarılı..Yazarın stili daha çok Linda Howard ve Sandra Brown'a benziyor derken bu kitap okuduktan sonra  daha çok Sandra Brown'a benzediğine karar verdim.. Çeviri de oldukça da argo ve müstehcen kelimeler vardı. İlk üç kitapta bu kadar sert değildi ancak bence çevirinin de böyle olması gerekli idi.. Yumuşatmadan. Çünkü polisiye bir romana cuk diye oturduğunu düşünüyorum bu çevirinin..
Polisiye severlere tavsiyemdir..


Baltimore :
1. You Belong to Me (2011) Bana Aitsin.
2. No One Left to Tell (2012) Anlatacak Kimse Kalmadı 
3. Did You Miss Me? (2012) Beni Özledin mi?
4. Watch Your Back (2013)  Arkanı Kolla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder