18 Nisan 2015 Cumartesi



Orjinal Adı :An English Bride İn Scotland
Edisyon Adı : İngiliz Gelin Annabel
Yazar: Lynsay Sands
Çeviri : Belgin Selen Haktanır
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Goodreads Puanı : 5/3,92
Puanım :5/3




Yeni bir yazara merhaba dedim Lynsay Sands.Güzel sayılabilecek  bir İsloçya historicali idi..Kitap da gereksiz uzatmalar ayrıntılar yoktu.. Çeviri konusunda en azından beni rahatsız eden bir aksama yoktu ancak basımdan mı  son okumadan mı kaynaklandığını bilemediğim imla hataları vardı..Yine de beni rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Ancak konu ve işleyiş bakımından yazar  fazla uzatmadan kitabı yazmış bitirmiş gibi geldi bana.


Kadın kahraman erkek kahramandan daha atak ve cesaretli idi. Alfa erkeği olarak kurgulanan Ross MacKay''ı pasif buldum ne yazık ki.Keşke bu kadar basit bir erkek karakter olmasaydı. Adam da hiçbir problem sorun yoktu her yönden neredeyse mükemmel bir adam dı.
Kadın kahramanın hiç gün yüzü görmemiş bir rahibe olmasına rağmen her şeye çok çabuk uyum sağladı. Neredeyse hiç zorlanmadı. .


Konusuna gelirsek ;

Annabel yedi yaşındayken, annesi Onun rahibe olmasına karar verir ve manastıra gönderir. Ne yazık ki kendisine rahibe olmak isteyip istemediği sorulmadığı yetmediği gibi manastıra götürüldüğü bile söylenmeden oraya küçük bir kedi yavrusu gibi bırakılmıştır..
Aradan tam tamına 15 yıl geçer ve sonra bir gün, durup dururken, annesi onu manastırdan almaya gelir ablası Kate ile nişanlı İskoç Lordu Ross MacKay ile evlendirmek için geri döner.Zira ablası bir seyis yardımcısına aşık olarak onunla kaçmış şerefini ve aile onurunu lekelemiştir.
Aile onurunu kurtarması için bu İskoç beyi ile Annabel'in evlendirmeye karar verirler.Yine kendisine sormak gibi bir zahmete katlanmayan ailesi onun yerine karar vermiştir.Ancak bu durumdan Ross'un haberinin olmadığını zannetmektedirler..
Annabel ise tam rahibe peçesi takmak üzere iken hayatının bir başka yöne savrulmasından şaşkındır.
Ross ise büyük abla yerine Annabel ile evlendiğine oldukça memnundur.
Ancak evlendikten sonra başlayan terslikler bir türlü bitmez. İkisi de ölüm tehlikesi ile karşı karşıya gelir.
Ross bunu daha önce klanda beylik savaşı yüzünden olan muhtemel rakiplerine bağlamaktadır.

Güzel bir konusu olan çok heyecanı olmayan bir İskoç Historicali idi.
Kitabın en sevdiğim yeri kapağı idi. Roman kahramanlarını temsil eden kapak çok güzel idi. 
Umarım bu diğer yayınevlerine de örnek olur.
Historical ve İskoç tarihi aşk romanlarını seviyorsanız bunu da seveceksiniz..






1 yorum:

  1. Bence konusu gayet hoş. Okumak isterdim ama nasıl ve nereden indirilebileceğini bilsem

    YanıtlaSil