26 Mayıs 2015 Salı

Yanlış Zaman Doğru İnsan - Linda Howard



Orjinal Adı : Son Of The Morning
Edisyon Adı : Yanlış Zaman Doğru İnsan
Yazar: Linda Howard
Çeviri: Güncem Topçu Güzel
Yayınevi : Epsilon Yayınevi
Goodreads Puanı : 5/3,93
Puanım : 5/5


Uzun zamandır bu kitabı bekliyordum..Hatta telif haklarının hangi yayınevinde olduğunu bile araştırıp saptamıştım. Ancak yayın haklarının bulunduğu yayınevi bir türlü yayınlamadı bu güzel hikayeyi. Ve sonradan ne yaptı...Sessiz sedasız tanıtım bile yapmadan çıkardı romanı. Tabii ki sıkı bir takipçiye böylesi sessiz sedasız çıkarsa da vız gelir di o başka. 
Kitabı alırken çeviriden yana biraz çekincelerim vardı ancak okumaya başladıktan sonra o da kayboldu.
Baştan itibaren kitabı okurken adeta büyülendim. Elimden bırakmak istemediğim gibi bitmesini de istemedim..
Kitabın konusu bugün çok severek izlediğimiz ve kitabını okuduğumuz Yabancı'ya çok benzese de çok daha heyecanlı bir kurguya sahipti. Roman da zaman yolculuğu da vardı.Kitabı okurken bazı sahnelerinde adeta tırnaklarımı yedim. Sayfaları nasıl çevirdiğimi bilemedim. Sevdiği ailesinin gözlerinin önünde katledilişine tanık olmak ve sonra yaşam mücadelesini verirken çok önemli bir araştırmayı yapmaya çalışmak herkesin yapabileceği bir şey değildi.. Grace St.John'un hayatı tam anlamı ile o geceden önce ve sonra diye ikiye ayrılıyordu..


Grace St John arkeolojik bir akademisyen bilim adamıdır. Eşi Ford ile aynı meslekte çalışmaktadırlar. Birlikte çok kazıya gitmiş ve araştırma yapmışlardır.Erkek kardeşi Bryant ile üçü aynı evde yaşamaktadırlar. 
 Grace  kayıp bir hazine ipucu olan  bazı eski Kelt çeviri kağıtları üzerinde çalışmaya başlar "altın'den daha değerli  paha biçilemez".bu belgeler  Birkaç dilde yazılmış olan Eski İngilizce, Latince, Sokak ve uzmanlık alanı hemen Eski Fransız, İskoç dilindedir.... 


Ama birileri bu belgeleri  çok istediği içim Grace'in kocası ve oğlan kardeşini gözlerinin önünde  öldürürler.  Olayı tesadüfen gören Grace 'in hayatı o geceden itibaren kanlı  köşe kapmaca oyununa döner.. Bu oyunda ona yardım eden komşusu ve arkadaşı olan  genç hacker arkadaşı ilk dehşet anından sonra kaçmasına ve bankadaki hesabını boşaltmasında yardımcı olarak büyük bir avantaj sahibi olmasına yardımcı olur..
Ancak Grace'in dönüşümü inanılmaz derecede olacaktır. O melun geceden sonra Grace kalbini acı çekme yetisini insan olduğunu unutacak elindeki çevirilere ve kaçmaya araştırmaya kendini verecektir. Onun yaşama sebebi bu çeviriler olmuştur. 


Fakat bu çevirileri yaparken tanıştığı Niall ile de uykularında buluşmaya başlar. Onun dünyasına girer ve rüyalarındaki adam ile ietişim kurmaya başlar. Ancak bu tek taraflı değildir. 700 Yıl öncesinde yaşayan Niall'ın da rüyalarına da Grace girmeye başlamıştır..


Aralarında ki tutku giderek daha da büyümeye başlar..
Ancak Grace araştırmalarına devam ettikçe onun peşinde olan katilin amansızlığını gördükçe bu Kelt hazinesinin önemini anlar..Onu koruyan Niall'ı uyarması gerektiğini anlar..Araştırmalarında daha önce de yapılmış olan Zaman Yolculuğunun bilgilerine ulaşır..1322 Yılına gitmeli İskoç Savaşçısı Kara Niall'ı uyarmalıdır..


Ancak aralarındaki ilişki bu kadar da basit değildir..Karşılaşmaları aralarındaki kıvılcımı da ateşleyecektir...

Muhteşemdi...tekrar okuyacaklarım arasına girdi bu kitap..Polisiye,aşk,cinayet,gizem,historical,İskoçya temaları ile harmanlanmış bu kitabı çok seveceksiniz..Tavsiyemdir...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder