24 Kasım 2015 Salı

Kadife Geceler-Jude Devearux



Orijinal Adı :  Scarlet Nights (Edilean # 3)
Edisyon Adı :Kadife Geceler
Yazar : Jude Deveraux
Yayınevi : Pegasus yayınları
Çevirmen: Melda Dinçel 
Goodreads Puanı : 5/3,89
Puanım : 5/5



Jude Deveraux'un şimdiye kadar okuduğum en güzel kitabı idi bence..Tek başına da bir kitap olarak okunabilir Kadife Geceler..Yazarın gerçek kalem gücünü bu kitap ile tanık oldum..Edilean serisini neredeyse bırkaıyordum..Ancak kadife geceler fikrimi değiştirdi diyebilirim  üçüncü kitabı ile seriye devam etmeye karar verdim..
Çok sıcacık sevgi dolu tipik bir kasaba hikayesi idi
Macera ,aşk ,aile cinayet,gizem temalarında işlenmiş bir hikaye olması tema zenginliği beni mutlu etti..



Romanın  kadın kahramanı Sara Shaw idi..Erkek kahramanımız ise gizemli bir kısık sesi olan Mike Newland..
Edilean Virginia şirin ve küçük bir kasaba. Sara Shaw düğün planları yaparken nişanlısı Greg Anders aniden gelen bir telefon ile kasabadan ayrılma zounda kalıyor..Greg Andrews kasabalı tarafından sevilen bir adam değil.. Sara ne kadar sevilip korunuyorsa Greg kesinlikle sevilmiyor..Çünkü Sara'ya karşı olan tavırları onu aldatması kasabalının gözünde Greg'i Sara'ya layık bir eş konumundan çıkarmakta..


Mike Newland ise aile bağları Edilean kasabasında yer almaktadır. Kız kardeşi Tess yeni evlendiği Ramsey i,le balayında idi. 
Uzun zamandır peşinde olduğu suçlunun izini sürerken bulduğu ip ucları onu çocukluğunun geçtiği bu şirin kasabaya  düşürür.. Sara ile karşılaşmaları her ne kadar tasarlamış da olsa oldukça etkileyicidir..


Sara Mike ile karşılaşıncaya kadar nişanlısından ve evinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Greg'den haber almayı beklerken bir kadınları ağına düşürüp malına el koyan seri bir suçlunun peşine düşen bu kısık sesli çekici polisin etkisine girmekten de kurtulamaz.
Onun araştırmalarına sözüm ona yardım etmeye çalışırken onunla yaptığı araştırmalar hoşuna gitmeye başlar. Bu araştırmalardan ise bu aranan suçlunun ise nişanlısı olduğunu öğrenmesi ile işin rengi değişir.


Çağdaş romantizmin güzel bir örneği olan bu kitabı çok sevdim..Tavsiye ederim..




Edilean
1. Lavender Morning (2009) Lavanta Kokulu Sabahlar
2. Days of Gold (2009) İhtiras Çağı
3. Scarlet Nights (2010) Kadife Geceler
4. Promises (2010)
5. The Scent of Jasmine (2010)
6. Heartwishes (2011)
9. Change of Heart (2014)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder