3 Şubat 2013 Pazar

Alacakaranlık-Nora Roberts


Alacakaranlık..Nora Roberts..

 MacGregors  klanının tarihçesi idi bu kitap muhteşemdi..MacGregors serisinin 6. Kitabı idi..Orjinal Adı: Rebellion Goodreads Puanı 5/3,82Benim puanım 5/5..

Nora Roberts'in kaleminden ilk defa bir historical roman okudum..Kitap su gibi akıyordu desem hani abartmış olmam kesinlikle..Kitabı elimden bırakamadım..Çevirisi bence mükemmel idi..Çünkü kitap akıyor idi..

Yıl 1745 Yer İskoçya ünlü isyan hareketinin başlangıcı..İskoçlar tahta Stuart Hanedanında Charles'i getirmek için isyan ederler..İşte roman tam bu atmosferde Kuzey İskoçya'da geçiyor..
Romandaki kadın karakter  Serena(Rena) MacGregor
Erkek Karakter ise yarı İskoçyalı Lord Ashburn-Brigham Langston hikayeleri müthiş idi.Brigham Cold MacGregor ile geldiği bu topraklarda bu isyanın mimarlarından olacaktı..Gregor ailesinin büyük kızı ile karşılaştığında ise neye uğradığını şaşırdı Serena'nın İngilizleri sevmemesinin nedenini anlayamıyordu aralarındaki çekişme ise bitmek bilmediği gibi çekimi de gün geçtikçe artırıyordu..Romandaki aile sıcaklığını yazar o kadar güzel işlemiş ki sanki ailenin bir ferdi gibi hissediyorsunuz kendinizi..

İkilinin arasındaki aşk ve tutku,dönemi yazar o kadar güzel anlatmış ki hayran oldum..MacGregor ailesinin sırrı vardı bir de annelerinin sırrı..Serena'nın İngilizlere olan nefretinin en büyük sebebi idi bu sır..Serena'nın inadı Brigham'ın kararlılığı karşısında fazla dayanamadı sonunda..Güzel bir historical roman idi..MacGregorların atalarının hikayesini severek okudum..Bence Nora Roberts daha fazla historical yazmalı idi..Tavsiye ederim..

Hulya YILMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder