16 Şubat 2013 Cumartesi

Aşka Yelden Açanlar-Brenda Joyce


Orjinal Adı A Lady At Last Olan Aşka Yelken Açanların Goodreads puanı 5/4,04 Benim 5/5 Kitabı okurken ayaklarım yerden kesildi.Bu kadin harika yazıyor. Aska Yelken Açanlar tam da ismine uygun bir konusu olan bir roman idi 

De Warren erkeklerinin en kücük ele avucu sıgmaz oglu Cliff De Warren'in hikayesi idi..
Jamaika adalarından Korsan kızı Amanda Carre Cliff'in hayatına fırtına gibi girdi. Girdigi andan itibaren ikilinin arasindakı olaylar hızını hiç yitirmeden devam etti.

Amanda Cliff'in hayatına giren diger kadınlara benzemiyordu. Egitimsiz ve cok genç kurt denizci icin cok deneyimsizdi. Ama çok cesaretli ve kural tanımaz bir genç kızdı..

Eski donanmacı subayı olan babasının tek kızı idi.Babasından başka kimsesi yoktu..Annesini hiç bilmiyordu..Aslında asil bir kadın olan annesinin terk ettiği gayrimeşru bir çocuk idi..Babası gerçeği ondan üzülmemesi için saklamıştı..Ama gel gelelim işler planlandığı gibi gitmez bir suçtan mahkum olmuştur ve asılmak üzeredir..

Babasının asılmasını önlemek icın Koloninin valisine giden Amanda orada Cliff De Warren ile karşılaşır..Önceleri ufak bir kız sandığı Amanda'nın bir genç kız olduğunu farketmek ondan etkilenmek Cliff gibi howarda için alışılmış şey değildi..Ama genç kızın yapmak üzere olduğu şeyi önlese de kızın geleceği yine de şüpheli idi..

Amanda'nın babasının asıldığı sahne çok dokunaklı idi.Cliff eski dostuna kızını korutup kollayacağına söz vermişti..Plan basitti Amanda'yı İngiltere'de yaşayan annesinin yanına götürecek ona teslim edecekti..Ama plnlar tutmaz Amanda ile birlikte yaptıkları yolculuk güzel olduğu kadar tehlikeli idi ..Çünkü aralarındaki  cekim gittikçe artarak devam ederken arkadasi olan Carre'ye onu koruyacagına dair söz vermesi isin rengini degistiriyordu..

 Birlikte fırtınalara bile göğüs gerdiler korsan kızı olan bu vahşi genç kız için gemicilik çocuk oyuncağı idi..Ama İngiltere'deki sosyeteye ve annesinin karşısına çıkmak için tabii ki yeterli değildi..

Yazarin kalemi müthis idi. Hikayenin anlatimı,cevirisini cok begendim kitap akıyordu.De Warren erkeklerinin sevdikleri zaman neler yapabileceği ünlü inatları ve amansızlıkları Cliff'tede vardı..Bazı sahneleri bana Judith Mcnaught'un Sonsuza Kadar kitabını anımsattı..Amanda'yı evlendirmek için liste halinde hazırlanan taliplar Cliff'in bunu beğenmemesi ve taliplarden deli gibi kıskanması aklıma Jason'ı getirdi ister istemez..

 Pegasus Yayinlarina cok tesekkürler bu kadar basarılı bir ceviri ile bize kitabi sundugu icin. 
Son zamanlardaki en basarili historical romanlarından idi. Yazari hala okumadısaniz cok sey kaciriyorsunuz.

Kitap da gelecek hikayenin kahramanlarıda Rex De Warren ile Karizmatik Tyrell De Warren'in eski nisanlisi Blance Carrinton arasinda olacak gibi. 
Umarım o hikayeyi arası fazla acilmadan okuruz. 
Okuyacak olanlara simdiden keyifli okumalar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder