23 Eylül 2013 Pazartesi

Sürgün ♥♥♥ Maya Banks






Kitap Adı : Sürgün
Yazar     : Maya Banks
Orjinal Adı: Seduction of a Highland Lass 
Goodreads Puanı : 5/4,26
Puanım 5/5


Maya Banks'ın McCabe üçlemesinin  ikinci kitabı Sürgün ilk kitapdan gerek konu gerek işleyiş bakımından bence daha güzel bir kitap idi..Daha duygusal bir roman idi..İlk kitapda Ewan ve Maarin'in hikayesini okumuştuk..Ewan McDonald 'ın klanının kızı Rionna ile evlenmekten vazgeçerek Mairin ile evlenmişti..Mairin'in ise Sürgün'de hamileliği iyice ilerlemişti..


Ewan'ın Rionna ile evlilikten vazgeçmesi üzerine Alaaric McCabe klanın  geleceği için bu işi yapmaya karar verir...Artık Rionna ile sözlü sayılır idi..Duncan Cameron'a karşı birleşmek için Krallığın güvenliği için bu evliliğe karar verilmişti. İşte roman da tam bu sahneden başlıyor. Alaric McDonald topraklarına Rionna'ya evlilik teklifi etmek için gitmek üzeredir Mairin onu yolcu etmektedir. Mairin karnı burnunda doğumuna çok az kalmıştır.Derken evliiği resmileştirmek için yola çıkıyor McDonald topraklarına  varmak üzere  birlikte yola çıktığı adamları ile birlikte iken pusuya düşürülüp saldırıya uğruyor.
McDonald klanının arazisinde ama klandan  uzakta yaşayan Keeley McDonald ile yolları tam bu arada kesişiyor.Saldırıya uğrayan Alaric'in atı Keeley'in evine yakın bir yere ağır yaralı olarak ulaştırır..Keeley McDonald klanının şifacısıdır.

Rionna'nın çocukluk arkadaşıdır fakat Rionna'nın annesi tarafından klandan haksız yere sürgün edilmiş hayatta yapayalnız kalmıştır. Kardeşi gibi gördüğü arkadaşı da onu ne arayıp ne sormuş ona destek vermemiştir bu ona büyük bir darbe olmuştur. İşte o zamandan beri klanın şifacılığını yapmaktadır. 

Alaric'i atı Keeley'in ayağına düşürmesi ile Keeley onu evine götürerek tedavi etmeye başlar..Alaric ona bakan bu genç ve güzel kadını önceleri yarasının ağırlığı nedeni ile  melek zanneder. Çok tuhaf bir durum ile tedavisi süresince melek olarak seslendiği Keeley'den  ayrı  kalamaz ona gittikçe daha da düşkünleşir...Keeley Alaric'in yaralarını tedavi etmeye devam ederken Alaric'in atı klana giderek Ewan ve Caelen'i oraya getirir. Ewan Keeley'in fikrini de sormadan adeta karga tulumba Aleric'i tedavi etmesi Maarin'n doğumunda yardımcı olması için klana getirir..

McCabe kardeşlerin dikkatinden kaçmayan durum ise Alaric'in Keeley'e olan düşkünlüğüdür.
Bu durum olası evliliğin geleceği için iyi değildir ve onları tedirgin eder..Yine de Ewan mevcut durumun değişebileceğini düşünerek evlilik kararını tekrar sorarsa de Alaric'in bu konuda fikri aynıdır değişmemiştir.Ama Keeley'den da uzak duramamaktadır.

 Keeley bulunduğu ortam geçmişte yaşadıkları yüzünden hiç bir beklentisi kalmamıştır. Ama Alaric'e aşık da olmuştur..Aşkının imkansızlığının farkındadır aksi gibi Alaric'de ondan uzak duramamaktadır..Keeley onun Rionna ile evlenmek üzere olduğunu duymuştur bu yüzden kendini geri çekmeye çalışsa da ne kada başarılı olabileceği şüphelidir.. Çünkü aralarındaki çekim ve yakınlaşma gün geçtikçe daha da artmakta onu reddetmek ise güçleşmiştir..


Duygusal sahnelerin ağırlıkta olduğu müthiş bir hikaye idi...İlk kitapdaki çeviri sıkıntılarını hissetmedim..İskoçyalı'nn Kollarında'n daha başarılı bir romandı bu ikinci hikayeyi daha çok beğendim.. Maya Banks'ın kurgu gücü ve duyguların derinliğini tam da kıvamında harmanladığı bir romandı.

Ve artık serinin 3.kitabı kaldı sadece umuyorum ki bu kitap için çok beklemeyiz..Bu romanı historical severlerin seveceğinden eminim..OKuyacak arkadaşlarıma keyifli okumalar...

Highlander Üçlemesi:(McCabe)
1. In Bed with a Highlander (2011) İskoçyalı'nın Kollarında
2. Seduction of a Highland Lass (2011) Sürgün
3. Never Love a Highlander (2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder