30 Haziran 2014 Pazartesi

Ah Şu Kalbim - Susan Elizabeth Phillips



Orjinal Adı: This Heart of Mine
Edisyon Adı : Ah Şu Kalbim
Yazar Susan Elizabeth Phillips
Goodreads Puanı: 5/4,12
Puanım :5/5

Yine SEP,Yine Aşk,Yina ikili hikaye muhteşem bir final.Çok seviyorum bu yazarı bunu tekrar tekrar yazmaktan söylemekten  bıkmıyorum.
Yazarın kitabını okurken çok duygulanırken, kahkahalar da atabiliyorsunuz.Okurken düşündüren bir yazar..Yani benim en favori yazarlarımdan Susan Elizabeth Phillips Muhteşem bir yazar.Karakterlerin tahlilerini o kadar güzel yapıyor ki sanki aileden bir kişi gibi o kişileri yakından tanıyabiliyorsunuz.Ve yan karakterler asla geride kalmıyorlar sanki hepsi baş karakter...Bu romanda ki yan karakterlerde müthiş idi..

Chicago Stars Serisinin 5. hikayesi Ah Şu Kalbim. Kadın kahramanımız Molly  Somerville'i tanıyorsunuz. Serinin ilk kitabı Phobe Summerville'nin küçük kız kardeşi.. O hikayede iken ergenliğe girmekte olan bir genç bir kızken karşımıza 27 yaşında bir genç bir kadın olarak çıkıyor. Sensiz Olmaz'daki Jane karakteri kadar olmazsa da tam bir kitap kurdu ve yazar..Kendi ayakları üzerinde durmak onun için çok önemli.O kadar ki ablasının işletip artırdığı babasından kalan mirası hiç düşünmeden hibe edip kendi imkanları ile var olmayı  takıntı derecesinde uygulamakta  kararlı bir kadın kahramanımız var. Ama en az ablası kadar da romantik..

En az Jane kadar da istediği şeyi uygulamakta da cüretkar. Sevilmeye çok ihtiyacı olan bir kız çocuğu aslında.Ablası 15 yaşında onunla ilgilenmeye başlamadan önce kendi başının çaresine bakmış yaptığı her işi mükemmelliyetçi derecesinde yapmaya azimli bir karakter..

Phoebe kadar çarpıcı güzelliği olmasa da onunda kendine göre bir güzelliği ve özelliği var.
Kevin Tucker...Chicago Stars'ın yıldız oyuncularından. Varsa yoksa spor,arabalar ve kalın kafalı bir Adonis kadar yakışıklı bir genç adam..Bu ara işleri yolunda gitmiyorken Dan Calebow ona on bin dolarlık ceza keserek yazlık evine gönderir..


Fakat Molly'nin hayatında işleri düzgün gitmemektedir. Yayınevi ile kitabı hakkında arasında problem çıkmıştır. Kafasını toparlamak için oda yazlık eve Kevin Tucker'in olduğunu bilmeden gider. 
Ve pandomim  bu iki insanın karşılaşması ile kopar. Kevin'i tüm çabalarına rağmen yazlıktan kovalamayı başaramaz.Onun huzurunu bozan Kevin'in varlığı değil ona olan eski duygularının canlanmasıdır.

Ve korktuğu başına gelir Profesör Jane Darlington Bonner kadar olmasa da oda Kevin Tucker'i en zayıf anında iken ondan faydalanır..

Kevin ile tartışsalar da olayı orada kapatırlar. İkisi de hayatlarına geri dönerler..Ama Molly hamiledir..Bu çocuk onundur ve Kevin ile paylaşmaya hiç niyeti yoktur. Fakat unuttuğu kişi ablası Phobe ve aksi eniştesi Dan 'dir. Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez büyük olay olur. Dan Kevin'i karga tulumba karşısına çıkartarak hesaplaşmayı umarken Kevin evlenmelerini söyler...Molly bunu asla kabul etmek istemez olaylar daha da karmaşıklaşarak dramatik boyuta ulaşır..Molly için yıkım derecesinde olaylar patlar...

Çok etkilenerek okuduğum bir hikaye oldu. Roman da bir bir çiftimiz daha vardı Kevin'in annesi Lilly Sherman ve Liam Jenner ..Bu çift hayatlarının ikici şanslarını hiç ummadıkları bir zamanda ele geçirmiş bir çift idi. Tabii ki çift olmaları hiç kolay olmadı. Biri çok ünlü bir film yıldızı diğeri ise ünlü bir ressamdı. Yolları Liliy'nin yıllar önce terk ettiği oğlunun yazlık kampında kesişti. 
Liam yıllar önce çok sevdiği karısından yaptığı büyük bir hata yüzünde ayrılmak zorunda kalmış ve bebeğini kaybetmişti. 

Lilly ise yıllar önce çok gençken terk etmek zorunda kaldığı oğlunu geri kazanmak istiyordu. Şöhretin ağır bedellerini ödemişti ümitsizce kampa gelmişti. Karşına Liam çıkmıştı onu çok ciddiye almamaya çalışsa da aralarındaki çekim müthiş idi..Ama artık genç değillerdi kendisini şişman ve yaşlı hissederken başka bir erkek ile düşünemiyordu. En azından oğluna kendini affettirmek daha önemli gibi görünüyordu..

Oğlu Kevin Tucker idi. Çok ilginç sürprizlerle dolu bir hikaye idi. Yazar yine oya gibi işlemişti okurken bazen gözlerim doldu,bazen güldüm,üzüldüm,kızdım. Bana her türlü duyguyu yaşatan bu yazarı çok seviyorum..Bir de kitabı yayına hazırlayan yayın evine çok teşekkürler kapaktan edite kadar her  şey mükemmeldi.
Bölüm başlarında yazarımız Molly Summerville'nin çocuk kitaplarındaki kahramanlarından Daphne ve Bennet'in hikayelerinden giriş kesitleri vardı.Onlarda çok güzeldi..
Keşke serinin 6.kitabını hemen okuyabilseydim...

Şiddetle Tavsiyemdir..



Chicago Stars / Bonner Brothers

01. It Had to Be You (1994) Aşkta İlk Çeyrek
02. Heaven Texas (1995) Kalbinde Bir Yer Aç
03. Nobody's Baby But Mine (1997) Sensiz Olmaz
04. Dream a Little Dream (1998) Küçük Bir Hayal Kur
05. This Heart of Mine (2001) Ah Şu Kalbim
06. Match Me If You Can (2005)
07. Natural Born Charmer (2007)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder