11 Temmuz 2014 Cuma

Asla Bir İskoçyalı Sevme-Maya Banks



Orjinal Adı : Never Love a Highlander
Edisyon Adı : Asla Bir İskoçyalı Sevme
Yazar : Maya Banks
Goodreads Ouanı : 5/4,28
Puanım :  5/5


Çok güzel bir seriyi daha bitirmiş bulunuyoruz. Maya Banks'ın McCabe Üçlemesinin son kitabı olan Asla İskoçyalı Sevme beni ikinci kitap kadar çok etkiledi. Yazarın anlatımı basit, anlaşılır, akıcı ve aşkı hissettiriyordu. Çok severek okudum. Yazara yayın evinin devam edeceğini umuyorum.
Serinin üçüncü kitabında diğer kardeş Caelen'in hikayesi idi kadın kahramanımız ise diğer iki kardeşin son anda evlenmekten vazgeçtiği Rionna McDonald idi. 
Alaric'i kendine daha yakın hisseden Rionna Caelen'i kendisine hem uzak hem de vahşi buluyordu. İki taraf ta istemediği bir evliliğe zorlanmıştı. Fakat Caelen Rionna'dan ağabeyi Ewan ile evlenmek üzere iken bile etkileniyordu ve bu duygularından utanıyordu.
Rionna ise iki kere terk edilmesinden nihayet evlenebileceği için mutlu olması gerekirken aksine mutlu değildi çünkü Caelen ile evlenmeyi hiç düşünmemişti. Onunla evlenmekten vazgeçen Ewan ve Aleric'in eşlerinin aksine Rionna sıra dışı bir kadındı. Bir savaşçı gibi kılıç kullanmayı dövüşmeyi biliyordu.
Caelen ise onu değiştirmeye kalkması ile Rionna sudan çıkmış balığa dönmesi, aralarındaki iktidar savaşı giderek sertleşmesi ikisinin de katır gibi inatçı olması işleri zorlaştırıyordu. .Caelen onunla evlenerek McDonald Klanının yeni efendisi olmuştu ama McDonald Klanı tarafından da kendisini kabul ettirmesi çok önemli idi. Zira klanın geleceği buna bağlı idi.

Daha önce babasının ahlaksızlıklarını gördükten ,özellikle Keeley'e tecavüz saldırısını gördükten ve Keeley'in klandan kovulması sonra Rionna tüm kadınsı özelliklerini kapatıp bir erkek gibi davranıp kılıç kullanmayı öğrenmesine sebep olmuştur.

Caelen ise yıllar önce sevdiği kadın tarafından ihanete uğraması ve ailesinin katledilmesine sebep olan aşkı yüzünden aşka kalbini tamamen kapatıp şartların gereğini yapmayı seçmiştir. Bir daha asla ihanete uğramaya göze alamayacağı için duyguları ile hareket etmeyi gereksiz buluyordu. Rionna ile arasında  var olan çekim ile yetinecekti.Yani görevini ondan bekleneni yapacaktı.

Ama planları hiç de ummadığı yönde ilerlemeye başlar ve işler kontrolden çıkmaya başlar.
Aralarındaki çekim zaman geçtikçe daha da arttıkça; Rionna’nın saldırıya uğraması ile vermiş olduğu kararı tekrar gözden geçirmesine sebep olur.

Rionna evlendiği bu vahşi savaşçıyı başta yadırgasa da zaman geçtikçe daha çok bağlanmaya başlar. Ona aşık olduğunda ise nu duygularının da karşılığı bulacağının ümidini tüm kalbi ile besler.
Babasının işbirliği yaptığı Cameron ile acımasızca savaşması gerekecektir. Bunu yapacaktır da. Özellikle kocasının ona güvenmeyi öğreneceği günler çok yakındır. Evlilikleri ve Klanları büyük bir sınavdan geçecektir.
Yer yer çok duygusal ,savaş ve dövüş sahnelerinin de bulunduğu  bir romandı. Yazar tutku da sınır tanımıyordu. Aşk ve erotizmi de çok güzel harmanlamıştı. Çok severek okuduğum hatta son sahnelerde çok duygulandığım bir roman oldu. Özellikle orta  çağ ve İskoç romanları seviyorsanız bu roman ve seri tam size göre..


Highlander Üçlemesi
1. In Bed with a Highlander (2011) İskoçyal'nın Kollarında
2. Seduction of a Highland Lass (2011) Sürgün
3. Never Love a Highlander (2011) Asla Bir İskoçyalı Sevme














































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder