20 Temmuz 2014 Pazar

Fıısıldayan Kaya - Robyn Carr



Orjinal Adı :  Whispering Rock
Edisyon Adı : Fısıldayan Kaya
Yazar Robyn Carr
Goodreads Puanı : 5/4,17
Puanım .: 5/4




Bu kitabı deyim yerinde ise iple çekiyordum.Okumaya başladığımda serinin ilk iki kitabındaki Peder Preacher'e terfi etmişti ve vaiz anlamına geldiği de belirtilmiş idi. Yani bu kadar mı yayınladığınız kitaba yabancısınız?!!!
Aynı şey başımıza Karen Marie Moning'de de gelmişti. Çoğu kelimeler anlam mana değiştimişti.
Bu kelime yüzünden üzgünüm ama hikayeye girmekte çok zorlandım. Asıl sürpriz ise kitabın sonunda kadın kahramanımız Brie oldu Brenda...

İnanamadım bu kadar özensiz çeviri ve editteki hatalara rağmen benden 4 yıldız alması mucize olmalı..Çünkü hikaye çok güzeldi. Kitabın başlarındaki durağanlığa rağmen çok sevimli sıcak bir romandı..
Bu sefer ki kahramanlarımız polis memuru Mike Valenzuela ile Brie  Sheridan idi..

Brie çok sevdiği kocası Brad ile yeni boşanmış onu en yakın arkadaşına kaptırmıştı..
Erkeklerin bir pislik olduğunu düşünüyordu.Büyük bir ihanete uğramıştı. Bir tecavüz suçlusunu hapis ettirmeye çalışıyordu. Ama işler umduğu gitmez ve o suçlu tarafından korkunç bir saldırıya ve tecavüze uğrar..

Kelimenin tam anlamı ile yıkılmış ve korkunç bir travma geçirmektedir. Mike ise çok başarılı olduğu polislik mesleğinde 13 yaşında bir suçlunun tuzağı sonucu ölümcül şekilde yaralanmıştır. Kendini Virgin River'e atarak tekrar sağlığına kavuşmanın  hayatına devam etmenin yollarını ararken, Brie yeni boşandığı zamanlarda onunla orada tanışmış çok etkilenmiştir.  Jack'in ordudan da yakın arkadaşıdır. Brie ona yüz vermemiştir. 
Ancak Brie saldırıya uğrayıp romanın sonuna kadar Mike'in desteği muhteşemdi..Her kadına bir latin erkeği lazım dedim..Şaka bir yana Mike'in önceki iki evliliği sicilini oldukça kirletiyordu.İşte bu yüzden Jack ikisi arasındaki olası ilişkiye karşı çıkıyordu..


Peder ve Paige'e gelince yeni evli çiftimizin mükemmele yakın evlilikleri vardı. Ama Paige Peder'den bir çocuğu olsun istiyordu. İşte bu sürede komik olaylar da başından geçmişti Peder'in.
Mel ise genç kızlara sarhoş edip kendinden geçirerek tecavüz eden birilerinin peşinde idi. Bu yüzden Mike'den yardım ister. Kasabaya Hope sayesinde gelen Mel gibi Mike'da bir nevi polislik yapmaya başlamış bu tecavüz olaylarını araştırmaya başlamıştı.

Başka yeni kahramanımız Paul ve Vanessa'nın hikayesi Vaneesa'nın oğlan kardeşi Tommy ve aşık olduğu genç kız Brenda. 
Karakterleri yazar çok güzel kurgulamıştı çok güzel sımsıcak bir hikaye idi. 
Bir de özellikle editte gerekli özen olabilseydi muhteşem bir kitap olacaktı. Umalım serinin diğer kitaplarında o özeni bulalım ve 20 kusur kitaplık bu seriyi senede bir kitaplarını yayınlarsanız sanırım bu seriyi bitirmeye ömrümüz yetmeyecektir..
Ne diyebilirim ki güzel bir seri tavsiye ederim..İkinci şansların serisi..Aile,ikinci şans,aşk,dostluk,dram,macera temalarını seviyorsanız kaçırmayın bu seriyi...



Virgin River Serisi
1.Virgin River Aşk Yeniden
2. Dağ Kulübesi
3. Fısıldayan Kaya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder