5 Temmuz 2014 Cumartesi

Bu Ay Etkilendiğim Harlequinler

Bu ay ki bestsellers serisinde Michelle Reid Vardı aile sırları gizem temalı bu hikayeleri severek okudum.İlk hikaye de Yıllar önce terk edildiği kadınla hak ettiği mirası ancak onunla evlenerek alabilecek bir erkeğin hikayesi vardı. Gerçek babasının bıraktığı mirası onu terk eden kadından intikam almak için kullanacaktı. Fakat gerçekler çok farklı idi..

İkinci hikayeyi daha çok sevdim oda aile sırları , ön yargı, yanlış anlaşılma ve aşk üzerine kurgulanmış idi. Ablasının evliliğinin bozulma sebebi olarak olarak gördüğü kadını eniştesinden uzak tutmak için yaptığı girişimler ile bu kadını baştan çıkarmaya ondan sonrada kovalamaya karar verir. Planını uygulamaya başlar , ilişkileri de..Fakat bilmediği büyük bir vardı bundan da ablasının haberi olduğundan haberi yoktu..
Maisey Yates kalemini okudukça daha çok seviyorum. Yazarı epeydir  okumamıştım. Bağlılık Yemini isimli hikayede iki yaralı ruhun hikayesi vardı.. Birinin yarası görünür yerde yüzünde iken diğerinin ki ise ruhunda idi. Kaybolmuş bir adam idi Prens Xander. Çok dokunaklı bir hikaye idi severek okudum..
Bu sefer küçük bir Prensin varisinin hikayesi vardı. Adam 15 yıl sonra ülkesine geri dönüp tahtı devr alacaktı. Ondan önce on beş yıl önce terkettiği nişanlısını bir manastır da bulur.Ama Layna çok değişmiştir. Ülkenin karışık olduğu zamanlarda bir saldıruya uğrayarak güzelliğini büyük ölçüde kaybetmiş o yüzden de manastıra kapanmıştır.
Onu tekrar gelini olmaya ikna etmek oldukça zor olacaktır.

Ve Sharon Kendrick..
Yine Yunan Ailesi..
Şeyh Aileleri olmadığı sürece Harlequindeki ışıltılı dünyayı çok seviyorum. Aşk Işığı o ışıltılı dünyaların ardındaki acıyı işleyen güzel bir romandı. Evliliği çıkmaza girmiş iki aşığın hikayesi idi..
Pop yıldızı olan Lexi şöhretinin zirvesinde iken Xenon ile evlendikten sonra mesleğini bırakmıştır. Evlilikleri Lexi'nin hamile kalarak arka arkaya düşük yapmasında sonra çıkmaza girer. İki yıldır ayrı yaşamaktadırlar Xenon boşanmayı da kabul etmemektedir. Fakat bir gün ansızın kapısına gelen eski kocasının geri dönme hayalini kuran Lexi hayal kırıklığına uğrar.

Dönme sebebi kumarbaz ağabeyi Jason yüzündendir.Karşılığında belli bir süre daha eşi rolünü oynaması gerekmektedir...



Ah Carole Mortimer bu yazarın kalemi bambaşka bir sahane bir hikaye vardı karşımızda.Bu ayki Classics sayısındaki hikayeleri çok sevdim.
Bryn Jones Babasının hapise girmesine sebep olan adama yıllardır aşıktı. Babası hapise girdikten annesi tekrar evlenerek kendine yeni bir yaşam kurmuştu. Kendisi de hayatına düzene sokmuş ressamlık yapmaya başlamıştı.

Ama karnını doyurmak fatıralarını ödemek için paraya ihtiyacı vardı tabloları henüz para etmiyordu. O yüzden yedek bir işte çalışırken resim yapmaya devam ediyordu. Ama tablolarını satamayınca isim yapması gerektiğini anlar ve babasını hapise gönderen  Gabriel D'Angelo'nun sanat galerisine başvuru yapmaya karar verir. Yıllar sonra verdiği kilolar ve kendinde yaptığı değişiklikler ile kendisini tanımayacağını ummaktadır.
Ama onu tanıyan Gabriel'in agabeyi Rafe idi..
Güzel ve etkileyici bir hikaye idi..


Chantelle Shaw'in hikayesi Her zaman Sen'i okuken erkek kahramanın taş kalpliliği beni sinir ettiğini söylemeliyim okurken çok kasıldım. 
Önüne gelen kadın ile ilişki yaşayan bir adam idi. Romanın kadın kahramanına neredeyse yapmadığını bıraktı.
Üç yıl önce İtalya'ya tatil için giden Kristen'in hayalinde balerin olmak vardı bunun için de çok sıkı çalışıyordu.
İyi bir balerin olmak onun hayatı idi. Üvey babası hem antrenörlüğünü hem menejerliğini yapıyordu.
Ama planları karşısına Siclyalı Serigio Castellano'yu çıkarır. O zaman kadar ilişikisi olmayan Kristen'in bu karizmatik çapkının kollarına düşmesi çok sürmez.
Ve Kristen haimile kalarak çocuğunu düşürür. Sevdiği adamdan gerektiği kadar desteği görmeyince ülkesine dönmeye karar verir. Fakat döndükten sonra  düşen bebeğinin ikizi olduğunu öğrenir zira hala hamiledir. Buna çok sevinse de asıl zorluklar Kristen için bundan sonra başlar.Çocouğunu tek başına büyütmek gerçeği ile karşı karşıya gelir zira üvey babası hamile olduğunu öğrendikten sonra onu evden atar. 
Ve Sevdiği adamın da başka bir kadın ile evlendiğini öğrenir. O yüzden çocuğunu basından saklar zira onun çocuğu istemediğini acı bir şekilde öğrenmiştir. Aradan üç yıl geçmiştir. Maddi durumu çok bozouk olan Kristen arkadaşınıda aklına uyarak maddi destek istemek için Sergio'nun karşısına o başka bir kadınla nişanlanmak üzere iken çıkar.
Etkilyici bir hikaye idi tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder